1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ανέβηκαν κατηγορία οι Lloyd’s

Ανέβηκαν κατηγορία οι Lloyd’s

Ανέβηκαν κατηγορία οι Lloyd’s
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι Lloyd’s, η παλαιότερη ασφαλιστική και αντασφαλιστική αγορά στον κόσμο, αναβαθμίστηαν στην οικονομική της ισχύ σε A+ (ανώτερη) από A (εξαιρετική) από τον οργανισμό αξιολόγησης AM Best.

Επιπλέον, η AM Best αναθεώρησε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση των Lloyd’s σε ‘AA-’ (ανώτερη) με σταθερή προοπτική από ‘A+’ (εξαιρετική) με θετική προοπτική.

Η AM Best αναφέρει ότι οι νέες αξιολογήσεις αντικατοπτρίζουν τη πολύ ισχυρή κεφαλαιακή δύναμη της αγοράς, την ισχυρή λειτουργική απόδοση, το πολύ ευνοϊκό επιχειρηματικό προφίλ και τη σωστή διαχείριση κινδύνων.

«Η αναβάθμιση των αξιολογήσεων αντικατοπτρίζει την εξαιρετική θέση της αγοράς Lloyd’s στις παγκόσμιες γενικές ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές αγορές ως κορυφαίου παίκτη στον τομέα των ειδικών ασφαλίσεων περιουσίας/ατυχημάτων, μαζί με τα ενισχυμένα θεμελιώδη στοιχεία του ισολογισμού και τις αποδεδειγμένες ικανότητες διαχείρισης κινδύνων», λέει η AM Best.

Η συνεχιζόμενη επέκταση της αγοράς, προσθέτει ο οργανισμός αξιολόγησης, δείχνει την ικανότητά των Lloyd’s να προσελκύουν και να διατηρούν επενδυτές χάρη στη μοναδική επιχειρηματική πρόταση που προσφέρει μια κεφαλαιακά αποδοτική δομή και την ικανότητα να δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η σημερινή αναβάθμιση από την AM Best ακολουθεί την αντίστοιχη αναβάθμιση από την S&P Global στα τέλη του περασμένου έτους, με τους δύο οργανισμούς να αναγνωρίζουν τη δύναμη και την ανθεκτικότητα του ισολογισμού των Lloyd’s, την ισχυρή λειτουργική απόδοση και την ηγετική τους θέση στην παγκόσμια αγορά ειδικών ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων», είπε ο CFO Keese.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Θα συνεχιστεί ο θρίαμβος για την αντασφαλιστική αγορά

Η S&P αναθεώρησε την αξιολόγηση της οικονομικής ισχύος σε ‘AA–’; σταθερή προοπτική, από ‘A+’; σταθερή προοπτική για την αγορά Lloyd’s στα μέσα Δεκεμβρίου, επισημαίνοντας την βελτιωμένη κεφαλαιακή δύναμη και τις πολύ ισχυρές θέσεις κεφαλαίου και φερεγγυότητας.

«Η διαχείριση κεφαλαίων παραμένει το επίκεντρο του Lloyd’s για να διασφαλίσει την ελκυστικότητα της αγοράς Lloyd’s για τους πελάτες μας, τους συμμετέχοντες και τους επενδυτές. Η οικονομική μας ισχύς και η σταθερή κεφαλαιακή απόδοση μας επιτρέπουν να επιτυγχάνουμε τους στρατηγικούς στόχους ανάπτυξης και να εξερευνούμε νέες και καινοτόμες λύσεις για τα μέλη μας. Καταφέραμε να ανανεώσουμε την ασφάλιση του κεντρικού ταμείου στις αρχές του τρέχοντος έτους και εξετάζουμε αυτήν τη στιγμή μια λύση εξαρτημένης κεφαλαιακής κάλυψης μετά από μεγάλες απώλειες της αγοράς για τα επιλέξιμα μέλη», πρόσθεσε ο Keese.

Η ασφάλιση του κεντρικού ταμείου τοποθετήθηκε για πρώτη φορά το 2021 και είναι μια πολυεπίπεδη ασφαλιστική κάλυψη που έχει σχεδιαστεί για την αποζημίωση του κεντρικού ταμείου μετά από συνολικές ζημίες άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Αυτή η πολυετής προστασία, η οποία αναλαμβάνεται από μια ομάδα των μεγαλύτερων αντασφαλιστών παγκοσμίως και μια εταιρεία μετασχηματισμού κινδύνου που χρηματοδοτείται από μια κορυφαία επενδυτική τράπεζα, ανανεώθηκε τώρα.

Σύμφωνα με τον Lloyd’s, η κάλυψη ενισχύει την οικονομική δύναμη του ισολογισμού της από σοβαρά γεγονότα απωλειών με απομακρυσμένη πιθανότητα εμφάνισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σημαντική λογιστική αλλαγή στα IFRS 17

Παρόλο που η ασφάλιση αυτή είναι πενταετούς διάρκειας, οι Lloyd’s σημειώνουν ότι η πρόσφατη ανανέωση δείχνει ότι μπορεί να θεωρηθεί ως μακροπρόθεσμη λύση.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!