1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. AXA 2024: Αυξημένη ευαλωτότητα και κρίσιμος ρόλος των ασφαλιστικών

AXA 2024: Αυξημένη ευαλωτότητα και κρίσιμος ρόλος των ασφαλιστικών

AXA 2024: Αυξημένη ευαλωτότητα και κρίσιμος ρόλος των ασφαλιστικών
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η παγκόσμια ασφαλιστική εταιρεία AXA, στην Έκθεση Μελλοντικών Κινδύνων 2024, αποκαλύπτει μια αυξημένη αίσθηση ευαλωτότητας όσον αφορά τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες. Παρά τις ανησυχίες, τόσο οι ειδικοί όσο και το ευρύ κοινό εκφράζουν ανανεωμένη εμπιστοσύνη στις ασφαλιστικές εταιρείες για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων και αναδυόμενων κινδύνων.

Αυτή η μελέτη, η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με την IPSOS, βασίζεται σε δεδομένα που συλλέχθηκαν και αναλύθηκαν από τις εξειδικευμένες ομάδες διαχείρισης κινδύνων της AXA. Φέτος, περισσότεροι από 23.000 συμμετέχοντες, περιλαμβάνοντας μια ποικιλόμορφη ομάδα ειδικών και το γενικό πληθυσμό από πάνω από 50 χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία-Ειρηνικό, μοιράστηκαν τις αντιλήψεις τους για τους κινδύνους.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 87% των ειδικών πιστεύει πως ο κόσμος είναι πιο ευάλωτος στους κινδύνους σε σχέση με το παρελθόν. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο ρόλος των ασφαλιστικών εταιρειών θεωρείται ολοένα και πιο σημαντικός για την προστασία των πληθυσμών, με το 91% των ειδικών και το 72% του γενικού πληθυσμού να αναγνωρίζουν τη σημασία των ασφαλιστών στην αντιμετώπιση τόσο των υπαρχόντων όσο και των νέων κινδύνων.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η κλιματική αλλαγή κατατάσσεται ως ο κυριότερος κίνδυνος για το 2024, ακολουθούμενη από την γεωπολιτική αστάθεια και τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο. Αξιοσημείωτο είναι ότι η έκθεση τονίζει πως οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τη διάδοση ψευδών πληροφοριών δεν ήταν ποτέ μεγαλύτεροι, ιδίως σε μια χρονιά που χαρακτηρίζεται από πολλές εκλογές παγκοσμίως. Αυτή η πρόκληση περιπλέκει την ικανότητα των ανθρώπων να κατανοήσουν τις δικές τους ευαλωτότητες απέναντι σε αυτό το φαινόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  3 διεθνώς κορυφαίοι επαγγελματίες του κλάδου συζητούν για το μέλλον της ασφάλισης

Ο Thomas Buberl, Διευθύνων Σύμβουλος της AXA, δήλωσε: «Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά, είμαι περήφανος που σας παρουσιάζω την Έκθεση Μελλοντικών Κινδύνων της AXA. Με τα χρόνια, αυτή η έκθεση έχει καταστεί σημείο αναφοράς για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μας και αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να τους επιτρέψουμε να προβλέπουν, να προλαμβάνουν και να μειώνουν τους κινδύνους.»

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.