1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. AXA: Με αυτή την ασφαλιστική κάλυψη προστατεύει 88 θαλάσσιες περιοχές

AXA: Με αυτή την ασφαλιστική κάλυψη προστατεύει 88 θαλάσσιες περιοχές

AXA: Με αυτή την ασφαλιστική κάλυψη προστατεύει 88 θαλάσσιες περιοχές
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η AXA Climate ανακοίνωσε την ανανέωση της ασφαλιστικής κάλυψης για 88 θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές (MPA) στις Φιλιππίνες.

Σε συνεργασία με την Blue Alliance Marine Protected Areas και την Howden, η πρωτοβουλία αυτή ενισχύει την οικονομική σταθερότητα τόσο των κοινοτήτων όσο και των οικοσυστημάτων.

Προστατεύει πάνω από 90.000 εκτάρια κοραλλιογενών υφάλων και διασφαλίζει τα μέσα διαβίωσης 12.000 τοπικών αλιέων, παρέχοντάς τους εργασιακή ασφάλεια μέσω της ασφαλιστικής κάλυψης.

«Σχεδιασμένο για να παρέχει ταχεία οικονομική ανακούφιση, αυτό το παραμετρικό ασφαλιστικό προϊόν ενεργοποιεί την αποζημίωση όταν ένας κυκλώνας περάσει σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων, εξασφαλίζοντας έγκαιρες προσπάθειες ανάκαμψης», εξήγησε η AXA.

«Αυτές περιλαμβάνουν τον καθαρισμό από συντρίμμια, την αποκατάσταση των κοραλλιών, τις επισκευές του εξοπλισμού και των περιουσιακών στοιχείων των ΜΠΕ (όπως σκάφη και εγκαταστάσεις δασοφυλάκων) και την κάλυψη της διακοπής της επιχειρηματικής δραστηριότητας για επιχειρήσεις που είναι θετικές για τους υφάλους, όπως ο οικοτουρισμός και η υδατοκαλλιέργεια με βάση την κοινότητα», συνεχίζει.

Με την υποστήριξη αυτής της ισχυρής ασφάλισης, η Blue Alliance έχει επίσης ξεκινήσει ένα πρόγραμμα παροχής χρηματοδότησης σε επιχειρήσεις που έχουν δεσμευτεί να προωθήσουν τη διατήρηση και αποκατάσταση των κοραλλιογενών υφάλων, προσφέροντας κεφάλαια σε πρώιμο στάδιο.

Η πρωτοβουλία αυτή αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της διατήρησης και των μέσων διαβίωσης προσφέροντας απαραίτητη χρηματοδότηση σε πρώιμο στάδιο, ενισχύοντας έτσι τις τοπικές κοινότητες και δημιουργώντας βιώσιμα μακροπρόθεσμα έσοδα για τις MPAs.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  3 διεθνώς κορυφαίοι επαγγελματίες του κλάδου συζητούν για το μέλλον της ασφάλισης

«Αυτές οι MPAs, που φιλοξενούν είδη όπως καρχαρίες, σφυρίδες και θαλάσσιες χελώνες, αποδεικνύουν πώς η σύνδεση της χρηματοοικονομικής ανθεκτικότητας χτίζει ένα εξελικτικό μοντέλο για την κλιματική, οικονομική και περιβαλλοντική σταθερότητα», τόνισε η AXA.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.