1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Αυτά ήταν τα highlights του Bitcoin Conference 2024

Αυτά ήταν τα highlights του Bitcoin Conference 2024

Αυτά ήταν τα highlights του Bitcoin Conference 2024
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ίσως το πιο bullish συνέδριο που έχει γίνει ποτέ για το Bitcoin, έριξε αυλαία. Πάντα υπήρχαν υπέρμαχοι του BTC, αλλά ποτέ τόσες πολλές προσωπικότητες και πολιτικοί ταυτόχρονα σε μια εκδήλωση. Διαβάστε παρακάτω τις πιο σημαντικές δηλώσεις του Bitcoin Conference 2024 που έγινε στο Nashville.

Ο προεδρικός υποψήφιος Robert F Kennedy Jr. ανακοίνωσε την πρόθεσή του εάν εκλεγεί να υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα, που θα δίνει εντολή στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να αγοράζει 550 Bitcoin ημερησίως μέχρις ότου στο αποθεματικό του να κατέχει 4 εκατομμύρια BTC! «Η κλιμακωτή επίπτωση αυτών των ενεργειών θα ανεβάσει την αξία του Bitcoin σε εκατοντάδες τρισεκατομμύρια δολάρια» δήλωσε. Παράλληλα, ο RFK Jr. ανακοίνωσε διάταγμα που θα δίνει εντολή στην IRS (εφορία των ΗΠΑ) να κάνει ριζικές αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης των συναλλαγών Bitcoin. «Όλες οι συναλλαγές μεταξύ Bitcoin και USD είναι αδήλωτες συναλλαγές. Κατ’ επέκταση, πρέπει να είναι και αφορολόγητες».

Όπως κάθε χρόνο, υπήρχε μέσω video και εμφάνιση του Edward Snowden, που στο φετινό του διάγγελμα ανέφερε ότι θεωρεί το Bitcoin ως εναλλακτική λύση στο σύστημα που ελέγχεται από διεφθαρμένους πολιτικούς και ρυθμιστές. «Κυρίες και κύριοι, κερδίζουμε. Αλλά δεν έχουμε νικήσει ακόμα… οπότε πρέπει να σιγουρευτούμε ότι δε θα γίνουμε υπερόπτες».

Όταν ανέβηκε στη σκηνή ο CEO της Microstrategy Michael Saylor, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να κατέχει την πλειοψηφία των Bitcoin στον κόσμο. «Το μέλλον της χώρας είναι στον κυβερνοχώρο, και το Bitcoin είναι το Μανχάταν του κυβερνοχώρου. Ο τρόπος να στηρίξεις το δολάριο είναι να αγοράσεις το Μανχάταν. Και να τον αγοράσεις πριν αξίζει εκατοντάδες τρισεκατομμύρια δολάρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Διπλάσιες απώλειες από κυβερνοεπιθέσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων το πρώτο εξάμηνο

Δε δίστασε επίσης να μοιραστεί την μακροοικονομική του προοπτική σε 25 χρόνια από τώρα, δηλαδή τις τιμές που πιστεύει ότι θα έχει το BTC το 2045:

– Bear sενάριο: $3 εκατομμύρια ανά νόμισμα

– Σενάριο βάσης: $13 εκατομμύρια ανά νόμισμα

– Bull σενάριο: $49 εκατομμύρια ανά νόμισμα

Τη σκηνή μοιράστηκαν και αρκετοί αναλυτές και άνθρωποι των χρηματοοικονομικών από τις παραδοσιακές αγορές. Ο Επικεφαλής Ψηφιακών Περιουσιακών Στοιχείων της Blackrock Robert Mitchnick, δήλωσε ότι οι αγοραστές του Bitcoin spot ETF είναι σχεδόν αποκλειστικά επενδυτές αγοράς και διακράτησης. «Το Blackrock BTC ETF είχε μία μόνο ημέρα αρνητικών ροών σε 6 μήνες».

Ο κωμικός Dave Smith εξήγησε γιατί το δυναμικό του Bitcoin είναι απεριόριστο. «Κάθε κακό που κάνουν οι κυβερνήσεις, γίνεται μόνο επειδή ελέγχουν την προσφορά χρήματος».

Σε άλλους πολιτικούς, η Γερουσιαστής Cynthia Lummis πρότεινε νομοθεσία που θα αναγκάζει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αγοράσει το 5% της συνολικής προσφοράς BTC και να το κρατάει για τουλάχιστον 20 χρόνια.

Όλοι όμως στο συνέδριο περιμένανε την εμφάνιση του Donald Trump, πιθανού προέδρου των ΗΠΑ ξανά από το 2025. Και δεν απογοήτευσε το κοινό του, αφού ήταν ιδιαίτερα ενημερωμένος και είπε ακριβώς ότι ήθελαν να ακούσουν οι φίλοι του Bitcoin.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι η πρωτεύουσα των κρυπτονομισμάτων του πλανήτη και η υπερδύναμη του Bitcoin στον κόσμο», υποσχέθηκε ο Trump. «Η σταυροφορία κατά των κρυπτονομισμάτων από τον Joe Biden και την Kamala Harris θα τελειώσει. Η καταδίωξη της βιομηχανίας σας τελειώνει. Από την πρώτη μέρα… θα απολύσω τον Gary Gensler. ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ… ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΩ ΤΟΝ GARY GENSLER»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο ΠΣΕΑΔ στηρίζει το φετινό BLIS Experience

Ο Trump υποσχέθηκε επίσης να σταματήσει αμέσως την Επιχείρηση Chokepoint 2.0 που βάζει εμπόδια στις τράπεζες να ενωθούν με τον χώρο. «Ποτέ ξανά η κυβέρνησή με εμένα δεν θα αφήσει να χαθούν θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις Bitcoin που φεύγουν σε άλλες χώρες». «Δεν θα υπάρξει ποτέ CBDC όσο είμαι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών». Ενώ επίσης δεσμεύτηκε να υποστηρίξει την επέκταση των stablecoins. «Το Bitcoin δεν απειλεί το δολάριο. Η συμπεριφορά της τρέχουσας κυβέρνησης των ΗΠΑ απειλεί το δολάριο».

Δε ξέχασε να αναφερθεί και στο ότι εάν ο Trump κερδίσει τις εκλογές, ο Ross Ulbricht (υπόθεση Silk Road) θα είναι ελεύθερος άνθρωπος μετά από 11 χρόνια στη φυλακή.

Τέλος, έκλεισε την ομιλία του με σύνθημα «ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΑ BITCOIN ΣΑΣ», ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνησή του δε θα πουλήσει τα 200,000 Bitcoin που διαθέτει από κατασχέσεις και θα μετατραπούν σε πυρήνα του στρατηγικού εθνικού αποθέματος BTC.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!