1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Αυτό είναι το δίδυμο που ηγείται του Δ.Σ. της Insurance Europe

Αυτό είναι το δίδυμο που ηγείται του Δ.Σ. της Insurance Europe

Αυτό είναι το δίδυμο που ηγείται του Δ.Σ. της Insurance Europe
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο διευθύνων σύμβουλος της SCOR Thierry Léger και ο διευθύνων σύμβουλος των Lloyd’s John Neal διορίστηκαν αντίστοιχα πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Αντασφάλισης της Insurance Europe.

Ο Thierry Léger διαδέχεται τον Charlie Shamieh της Gen Re, ο οποίος κατέχει την προεδρία του RAB από τον Ιούνιο του 2023. Ο Léger έχει 25ετή εμπειρία στον αντασφαλιστικό κλάδο και είναι Διευθύνων Σύμβουλος της SCOR από τον Μάιο του 2023.Με το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη νέα Επιτροπή να αναλαμβάνουν σύντομα τα καθήκοντά τους, η αλλαγή της προεδρίας έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή.

Υπό το πρίσμα των σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, η διασφάλιση της ανταγωνιστικότητάς του πρέπει να παραμείνει προτεραιότητα για την Ευρώπη!

Ο Léger σχολίασε: “Είναι τιμή μου να υπηρετώ ως πρόεδρος της RAB και θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Charlie για την ηγεσία του κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Ενώ ο κόσμος βιώνει πολλαπλές μεταβάσεις ταυτόχρονα (γεωπολιτικές, οικολογικές, ψηφιακές), ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Τζον και τους συναδέλφους μου μέλη της RAB. Μαζί θα συνεχίσουμε να προωθούμε μια ανοικτή και ακμάζουσα αντασφαλιστική αγορά στην οποία οι κίνδυνοι μπορούν να διαφοροποιηθούν σε παγκόσμιο επίπεδο και να εκπαιδεύουμε τους ενδιαφερόμενους φορείς σχετικά με τη δύναμη της αντασφάλισης για την προστασία των κοινωνιών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Insurance Europe: Αντίθετη στις αυστηρές απαιτήσεις της IAIS για τις ασφαλιστικές

Ο John Neal είναι σήμερα διευθύνων σύμβουλος των Lloyd’s of London, θέση την οποία κατέχει από το 2018. Ο Neal θα είναι αντιπρόεδρος της RAB πριν αναλάβει τη θέση του Léger ως πρόεδρος τον Ιούνιο του 2025.

Μετά τον διορισμό του, ο Neal δήλωσε: “Είμαι ευτυχής που αναλαμβάνω τη θέση του αντιπροέδρου της RAB και που υποστηρίζω τον ζωτικό και καινοτόμο ρόλο που διαδραματίζουν οι αντασφαλιστές στον μετριασμό των κινδύνων σε έναν όλο και πιο αβέβαιο κόσμο”.

Στόχος της RAB είναι να τονώσει και να διατηρήσει ένα σταθερό, καινοτόμο και ανταγωνιστικό περιβάλλον της αντασφαλιστικής αγοράς προωθώντας ρυθμιστικά πλαίσια που διευκολύνουν την παγκόσμια μεταφορά κινδύνων μέσω της αντασφάλισης και άλλων λύσεων κεφαλαίου που συνδέονται με την ασφάλιση. Εκπροσωπείται σε επίπεδο προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου από επτά μεγάλους αντασφαλιστές: Munich Re, PartnerRe, SCOR και Swiss Re, ενώ η Insurance Europe παρέχει τη γραμματεία.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!