1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Αυτό είναι το Howden Resilience Laboratory

Αυτό είναι το Howden Resilience Laboratory

Αυτό είναι το Howden Resilience Laboratory
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Howden εγκαινίασε το Howden Resilience Laboratory, ένα κέντρο ψηφιακής καινοτομίας σχεδιασμένο να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες αξιολογούν και διαχειρίζονται τους κινδύνους που σχετίζονται με το κλίμα.

Αναπτυγμένο από την Howden και με τη χρήση των cloud υπηρεσιών της Microsoft – Azure, Microsoft 365 και Dynamics 365, το Resilience Laboratory επιτρέπει στους πελάτες να προσομοιώνουν κλιματικά σενάρια και να αξιολογούν τις οικονομικές επιπτώσεις.

Επεξεργάζεται μεγάλους όγκους πολύπλοκων δεδομένων, όπως περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά, και τα μετατρέπει σε εφαρμόσιμες πληροφορίες, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατόχους περιουσιακών στοιχείων, τους επενδυτές και άλλους ενδιαφερόμενους να κατανοήσουν και να διαχειριστούν τους κλιματικούς κινδύνους πιο αποτελεσματικά. Επίσης, ενισχύει την κλιματική ανθεκτικότητα και επιταχύνει τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια.

Το Howden Resilience Laboratory προσφέρει επίσης προηγμένα μοντέλα αξιολόγησης κλιματικών κινδύνων, που αναγνωρίζουν τα εναπομένοντα ρίσκα για την επιχειρησιακή και οικονομική απόδοση των πελατών και σχεδιάζουν βέλτιστες ασφαλιστικές λύσεις. Η πλατφόρμα βοηθά επίσης τους πελάτες να αναπτύξουν εξατομικευμένα μοντέλα «what-if», που προσομοιώνουν πιθανά αποτελέσματα στρατηγικών αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένων συγχωνεύσεων, προσπάθειες απαλλαγής από τον άνθρακα ή επέκταση σε νέες αγορές.

Επιπλέον, έχει βελτιστοποιημένες στρατηγικές επενδύσεων και ασφάλισης, λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές στους κινδύνους, την έκθεση και την ευπάθεια, και μπορεί να αξιολογήσει τα οικονομικά οφέλη των επενδύσεων στην ανθεκτικότητα, από τις εφοδιαστικές αλυσίδες έως τη βιοποικιλότητα και τις κοινωνικές επιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς η κλιματική κρίση αλλάζει το τοπίο στην ασφαλιστική αγορά

Το Howden Resilience Laboratory χρησιμοποιεί έρευνα του κλάδου και συνεργάζεται με ειδικούς σε δεδομένα και μοντέλα, καθώς και με τον Microsoft Planetary Computer.

Στην Εβδομάδα για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη το 2024, η Howden και η Microsoft θα παρουσιάσουν μια αυτοματοποιημένη προσέγγιση μοντελοποίησης, που αναπτύχθηκε στο Howden Resilience Laboratory, η οποία επιτρέπει στους επενδυτές σε φυσικά περιουσιακά στοιχεία να κατανοήσουν, πριν από την επένδυση, τις επιπτώσεις των φυσικών κλιματικών κινδύνων στο περιουσιακό στοιχείο. Η προσέγγιση αυτή λαμβάνει επίσης υπόψη τις στρατηγικές ανθεκτικότητας και τις οικονομικές τους επιπτώσεις.

Η λύση είναι βασισμένη στη Μεθοδολογία Αξιολόγησης Φυσικών Κλιματικών Κινδύνων (PCRAM) που αναπτύχθηκε από την Ομάδα Θεσμικών Επενδυτών για την Κλιματική Αλλαγή (IIGCC) και είναι η πρώτη που παρέχει αναφορές για χρηματοοικονομικούς δείκτες, όπως οι επιπτώσεις στη ροή μετρητών, ανεβάζοντας την αξιολόγηση των κλιματικών κινδύνων σε νέο επίπεδο.

Ο Mahesh Roy, Διευθυντής του Προγράμματος Στρατηγικής Επενδυτών της Ομάδας Θεσμικών Επενδυτών για την Κλιματική Αλλαγή (IIGCC), δήλωσε: «Με την απλοποίηση της διαδικασίας, η εφαρμογή της PCRAM από το Resilience Laboratory προσφέρει την ευκαιρία για διεύρυνση της χρήσης της σε διάφορους τομείς, παρέχοντας στους ασφαλιστές και τους επενδυτές ένα πρακτικό πλαίσιο για την ενσωμάτωση της ανθεκτικότητας στο κλίμα στις αποφάσεις τους. Αυτή η συνεπής προσέγγιση όχι μόνο διαχειρίζεται τους κινδύνους, αλλά και ενισχύει την αξία των περιουσιακών στοιχείων με την πάροδο του χρόνου, εξασφαλίζοντας μακροπρόθεσμη σταθερότητα και ανοίγοντας ευκαιρίες για πιο ανθεκτικές επενδύσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις ασφαλιστικές

Η Lyn Grobler, Chief Information Officer της Howden, πρόσθεσε: «Οι κάτοχοι περιουσιακών στοιχείων, οι επενδυτές και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι αντιμετωπίζουν εξελισσόμενες και σύνθετες πιέσεις από τους κινδύνους που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Αυτή η συνεργασία με τη Microsoft μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα κέντρο καινοτομίας παγκόσμιας κλάσης, που υποστηρίζεται από δεδομένα, τεχνητή νοημοσύνη και υπολογιστικές δυνατότητες για να προσομοιώνουμε κλιματικά σενάρια και να αξιολογούμε οικονομικές επιπτώσεις, επιτρέποντας στρατηγικές και σίγουρες επενδυτικές αποφάσεις που προστατεύουν περιουσιακά στοιχεία και επιχειρήσεις.

«Μαζί με τη Microsoft, θα συνεχίσουμε να ενσωματώνουμε πληροφορίες και να συνεργαζόμαστε με άλλους συνεργάτες δεδομένων και ερευνητές, για να βοηθήσουμε στην κλιμάκωση και ανάπτυξη εργαλείων και δυνατοτήτων που θα μειώσουν τους κινδύνους χρηματοδότησης και θα επιταχύνουν τη μετάβαση σε έναν πιο ανθεκτικό κόσμο».

Ο Bill Borden, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιων Οικονομικών Υπηρεσιών της Microsoft, κατέληξε: «Στη Microsoft, είμαστε αφοσιωμένοι στο να ενισχύσουμε τις βιομηχανίες με την τεχνολογία που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν κρίσιμα ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή.

«Το Howden Resilience Laboratory χρησιμοποιεί τεχνολογία και πλατφόρμες δεδομένων για να μοντελοποιήσει, να κατανοήσει και να μετριάσει τους κλιματικούς κινδύνους με τρόπους που προηγουμένως ήταν ανέφικτοι. Μαζί, βοηθάμε τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις που όχι μόνο διαχειρίζονται τον κίνδυνο, αλλά προωθούν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.