1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Αυξάνεται η ζήτηση για αντασφάλιση υγείας

Αυξάνεται η ζήτηση για αντασφάλιση υγείας

Αυξάνεται η ζήτηση για αντασφάλιση υγείας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό AM Best, η πρόσφατη παγκόσμια αύξηση της χρήσης της υγειονομικής περίθαλψης, σε συνδυασμό με την προοπτική αύξησης του ιατρικού πληθωρισμού, έχει τη δυνατότητα να «διευρύνει το ρόλο της αντασφάλισης υγείας».

Μια νέα έκθεση του οργανισμού αναφέρει ότι από παγκόσμια άποψη, τα επίπεδα των ασφαλίστρων αντασφάλισης υγείας συνεχίζουν να αυξάνονται, ωστόσο ο ρυθμός αυτός λέγεται ότι έχει μετριαστεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Η Doniella Pliss, διευθύντρια της AM Best, σχολίασε σχετικά: «Η ασφάλιση υγείας παραμένει ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της παγκόσμιας ασφαλιστικής βιομηχανίας και αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ των παραγόμενων ασφαλίστρων. Ωστόσο, ο ρόλος και ο παγκόσμιος όγκος των αντασφαλίσεων υγείας εξακολουθούν να είναι σχετικά μέτριοι σε σύγκριση με άλλους τομείς αντασφάλισης».

Από ό,τι καταλαβαίνουμε, η ανάγκη για αντασφάλιση υγείας τείνει συνήθως να είναι μικρότερη από ό,τι για άλλους τομείς, οι οποίοι οφείλονται σε υποχρεώσεις που είναι συνήθως βραχυπρόθεσμες, ευελιξία τιμολόγησης και ελάχιστη έκθεση σε καταστροφές.

Αξίζει να τονιστεί ότι στις ΗΠΑ, η χρήση της αντασφάλισης υγείας έχει αυξηθεί λόγω της κερδοφορίας, καθώς και της συνεχιζόμενης αύξησης των απαιτήσεων υψηλού κόστους.

Σε άλλο σημείο, η έκθεση της AM Best παρουσιάζει ότι οι παγκόσμιοι αντασφαλιστές ανέφεραν σημαντική αύξηση των ασφαλίστρων υγείας καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς να επιλέξετε το καλύτερο σχέδιο ασφάλισης υγείας για την οικογένειά σας

Ωστόσο, αν ανατρέξουμε στα έτη 2021 και 2022, τα ασφάλιστρα αντασφάλισης υγείας σημείωσαν αξιοσημείωτη μείωση, η οποία οφείλεται σε κάποιο βαθμό προς τις διαταραχές που προκάλεσε η πανδημία COVID-19.

Παρ’ όλα αυτά, η AM Best σημείωσε ότι τα θετικά αποτελέσματα συνέβαλαν στην αντιστάθμιση των ζημιών από τις απαιτήσεις θνησιμότητας COVID-19 τα τελευταία δύο χρόνια.

«Οι αναδυόμενες αγορές, ιδίως στην Ασία, συνεχίζουν επίσης να δημιουργούν σημαντική αύξηση των αντασφαλίστρων υγείας. Ωστόσο, η ζήτηση για βασικά προϊόντα υγείας έχει μετριαστεί λόγω κορεσμού της αγοράς, ενώ τα πιο εξελιγμένα ολοκληρωμένα προϊόντα εξακολουθούν να είναι πολύ ακριβά για μαζική κατανάλωση», πρόσθεσε ο Pliss.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.