1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ζωής & Υγείας
  6. »
  7. Χωρίς την ασφάλεια ζωής του Walt Disney η Disneyland θα παρέμενε...

Χωρίς την ασφάλεια ζωής του Walt Disney η Disneyland θα παρέμενε απλά ένα όνειρο!

Χωρίς την ασφάλεια ζωής του Walt Disney η Disneyland θα παρέμενε απλά ένα όνειρο!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τη δεκαετία του 1950, ο Walt Disney αντιμετώπισε μια μνημειώδη πρόκληση: τη χρηματοδότηση του οράματός του για τη Disneyland, ένα μέρος όπου τα όνειρα θα ζωντάνευαν. Οι παραδοσιακοί τρόποι χρηματοδότησης είχαν κλείσει, ο σκεπτικισμός ήταν μεγάλος, αλλά η αποφασιστικότητα του Ντίσνεϊ ήταν ακλόνητη. Η λύση του; Μια στρατηγική βουτιά στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής του, δανειζόμενος από την αξία του μετρητών για να εξασφαλίσει τα κεφάλαια που χρειάζονταν για τη δημιουργία της Disneyland. Η κίνηση αυτή δεν αφορούσε μόνο την εξασφάλιση κεφαλαίων- ήταν μια απόδειξη της καινοτόμου σκέψης και της ακλόνητης δέσμευσης του Disney στο όνειρό του.

Πιο συγκεκριμένα στις αρχές τη δεκαετίας του 1950, ο Walt Disney είχε ένα όνειρο…να αγοράσει έναν πορτοκαλεώνα κοντά στο Anaheim της Καλιφόρνια και να χτίσει ένα λούνα παρκ που δε θα έμοιαζε με κανένα άλλο στον κόσμο!

Κι ενώ ο Walt Disney προσπαθούσε να ξεκινήσει και να υλοποιήσει το όνειρό του δυσκολευόταν πολύ να πείσει τις τράπεζες να συμμετάσχουν σε αυτό το όραμα που είχε ως πρωταγωνιστές ένα ποντίκι και μια πάπια καρτούν που θα προσέλκυαν το ενδιαφέρον ολόκληρου του κόσμου. Το βιβλίο “Disneyland Source Book” αναφέρει ότι ο Walt είπε: “Δεν κατάφερα ποτέ να πείσω τους χρηματοδότες ότι η Disneyland ήταν εφικτή, επειδή τα όνειρα προφέρουν πολύ λίγες εγγυήσεις”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τι σε σταματά από το να κάνεις ασφάλεια ζωής;

 Όμως το όνειρο του Walt δεν συμμεριζόταν ούτε ο αδελφός του, Roy, ούτε άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Walt Disney Productions. Ήταν πολύ ακριβό. Πολύ ριζοσπαστικό. Πολύ διαφορετικό από την παραγωγή ταινιών.

Το Disneyland Source Book συνεχίζει αργότερα λέγοντας: “Χωρίς περιορισμούς [ο Walt] δανείστηκε από την ασφάλεια ζωής του και πούλησε το δεύτερο σπίτι του μόνο και μόνο για να μπορέσει να αναπτύξει την ιδέα του σε σημείο που να μπορεί να δείξει στους άλλους τι είχε στο μυαλό του. Οι υπάλληλοι του στούντιο που εργάζονταν για το έργο πληρώνονταν από τα προσωπικά κεφάλαια του Walt Disney”.

Δημιούργησε τη δική του εταιρεία, την WED Enterprises, και επέλεξε μερικούς υπαλλήλους του στούντιο για να τον βοηθήσουν να αναπτύξει το πάρκο, αυτό που μας είναι σήμερα γνωστό ως Disneyland.

Επειδή ο Walt Disney είχε αυτή την εγγυημένη πρόσβαση σε ρευστότητα, μπόρεσε τελικά να κεφαλαιοποιήσει το όνειρό του και να δημιουργήσει μια πολυεθνική αυτοκρατορία που θα απολάμβαναν γενιές και γενιές!

 Στις 17 Ιουλίου 1955, η Disneyland άνοιξε τις πύλες της και γρήγορα έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια αυτών των λιγοστών ετών, ωστόσο, η χρηματική αξία του συμβολαίου του συνέχισε να αυξάνεται γι’ αυτόν, παρά τα δάνεια που χρειαζόταν για να χρηματοδοτήσει το όραμά του. Και όχι μόνο αυτό, αλλά το συμβόλαιό του συνέχισε να παρέχει πολύτιμη προστασία στην οικογένεια του Disney, αφού χωρίς αυτόν, τα κέρδη από το όνειρό του σίγουρα δεν θα είχαν ποτέ καρποφορήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Θετικό το τοπίο για τη Βρετανική αγορά για τον κλάδο ζωής

Η ιστορία του Disney αποτελεί ένα ισχυρό μάθημα για τους νέους επιχειρηματίες και τους αυτοαπασχολούμενους ονειροπόλους σήμερα. Παρουσιάζει ότι πέρα από τον πρωταρχικό της σκοπό, η ασφάλιση ζωής διαθέτει δυνατότητες ως στρατηγικό χρηματοοικονομικό εργαλείο ικανό να υποστηρίξει τις επιχειρηματικές σας φιλοδοξίες.

Για όσους βρίσκονται στο κατώφλι του επιχειρηματικού τους ταξιδιού, η προσέγγιση της Disney χρησιμεύει ως ένα εμπνευσμένο σχέδιο. Σας προσκαλεί να εξερευνήσετε πώς η ασφάλιση ζωής μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από ένα δίχτυ ασφαλείας – μπορεί να είναι ένα σκαλοπάτι προς την υλοποίηση των επιχειρηματικών σας ονείρων.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.