1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Χρίστος Σοφοκλέους: Στη MetLife θέλουμε να βρισκόμαστε πάντα μπροστά στις εξελίξεις

Χρίστος Σοφοκλέους: Στη MetLife θέλουμε να βρισκόμαστε πάντα μπροστά στις εξελίξεις

Χρίστος Σοφοκλέους: Στη MetLife θέλουμε να βρισκόμαστε πάντα μπροστά στις εξελίξεις
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, η εκπομπή Insurance Talks φιλοξένησε στο πλατό της, τον Χρίστο Σοφοκλέους Head of Sales της MetLife Κύπρου. Πρόκειται για μία on-camera συνέντευξη που παραχώρησε ο Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρείας στο Cyrprus Insurance News στα πλαίσια του αφιερώματος για στις Ασφαλίσεις Ζωής & Υγείας όπου η Metlife Cyprus ήταν ο Πλατινένιος Χορηγός.

Ιστορία και αποστολή της Metlife

Η συζήτηση ξεκίνησε με μια αναδρομή στην πλούσια ιστορία της MetLife, μιας εταιρείας με 156 χρόνια παράδοσης και παρουσία στην 50η θέση της λίστας Fortune με τις καλύτερες εταιρείες.

Από την ίδρυσή της στην Κύπρο το 1955, η MetLife δεσμεύεται να προσφέρει κορυφαίες ασφαλιστικές υπηρεσίες στους πελάτες και τις οικογένειές τους, με αξίες που επικεντρώνονται στην πελατοκεντρικότητα, την ακεραιότητα, την ενσυναίσθηση και την καινοτομία.

Η αποστολή της είναι η παροχή κορυφαίων ασφαλιστικών υπηρεσιών στους πελάτες και τις οικογένειές τους, βασισμένη στις αξίες της πελατοκεντρικότητας, ακεραιότητας, ενσυναίσθησης και καινοτομίας. Όπως δήλωσε ο κ. Σοφοκλέους, «Θέλουμε να είμαστε πάντα μπροστά στις εξελίξεις και να διατηρούμε ανοιχτή επικοινωνία με τους πελάτες μας».

Ο κ. Σοφοκλέους ανέδειξε τη σημασία της οικονομικής ευρωστίας της MetLife, η οποία προσφέρει αίσθηση ασφάλειας στους εργαζομένους της και τους πελάτες της. «Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι είσαι σε μια εταιρεία που είναι οικονομικά δυνατή και έτοιμη να στηρίξει τους ανθρώπους της ανά πάσα στιγμή», σημείωσε.

Τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της MetLife για το 2023

Αναφερόμενος στην περσινή χρονιά, ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε ότι η MetLife πέτυχε τους στόχους της, με νέες πωλήσεις ύψους 10,1 εκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 11% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Επίσης, τόνισε τη γρήγορη ανταπόκριση της εταιρείας στον ψηφιακό μετασχηματισμό, ο οποίος επιταχύνθηκε από την πανδημία και μετά.

Η MetLife σημείωσε επιτυχίες και στην αύξηση των ομαδικών συμβολαίων Υγείας, παρά την παρουσία του ΓΕΣΥ. Μεταξύ των επιτευγμάτων ήταν και η προσαρμογή της εταιρείας στις νέες συνθήκες που δημιούργησαν ο πόλεμος και ο πληθωρισμός.

Οι στόχοι της πενταετίας για τη MetLife

Μέσα στους νέους στόχους της πενταετίας συμπεριλάμβανεται η συνεχής ανάπτυξη και εξέλιξη και στην κερδοφορία, την παραγωγή και το δίκτυο πελατών και πωλήσεων, καθώς και στον ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά και σε θέματα ESG και κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Σοφοκλέους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τα 10 δώρα του διαγωνισμού του Cyprus Insurance News

Οι Προκλήσεις του Κλάδου Ζωής

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, συζητήθηκαν επίσης οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ασφαλιστικός κλάδος ζωής. Ο κ. Σοφοκλέους αναφέρθηκε σε ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, η αύξηση του προσδόκιμου ζωής, και η ανάγκη προσαρμογής στις νέες γενιές και την τεχνολογία.

Το ανταγωνιστικό περιβάλλον και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Metlife

Στη συνέχεια της εκπομπής κ. Σοφοκλέους τόνισε την έντονη ανταγωνιστικότητα της αγοράς στον τομέα των ασφαλίσεων ζωής με τις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες να κατέχουν περίπου το 80-85% της αγοράς, ενώ υπάρχει και ο αθέμιτος ανταγωνισμός πολλές φορές από ασφαλιστικές εταιρείες που συνδέονται με τράπεζες. Παρόλα αυτά, υπάρχει χώρος για όλους και οι διαφοροποιήσεις στα προϊόντα και στα ασφάλιστρα είναι περιορισμένες, όπως συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας. Η MetLife ξεχωρίζει για την φερεγγυότητα και την οικονομική ευρωστία της. Η εταιρεία επενδύει τα κεφάλαια των πελατών της σε κορυφαία funds στο εξωτερικό, διασφαλίζοντας υψηλές αποδόσεις ακόμα και σε περιόδους πτώσης της αγοράς. Τα προϊόντα της MetLife είναι δίκαια, με ξεκάθαρους όρους χωρίς “ψιλά γράμματα”, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των πελατών.

Η φιλοσοφία της Metlife για τη διαμεσολάβηση

Σχετικά με τη φιλοσοφία της εταιρείας στη διαμεσολάβηση ο Διευθυντής Πωλήσεων της Metlife Cyprus είπε χαρακτηριστικά: «Η φιλοσοφία της εταιρείας στη διαμεσολάβηση βασίζεται σε ένα win-win-win μοντέλο, όπου τόσο οι πελάτες όσο και οι ασφαλιστές και η εταιρεία βγαίνουν κερδισμένοι. Αυτό διασφαλίζει τη μακροχρόνια βιωσιμότητα και την εμπιστοσύνη προς τα προϊόντα της MetLife.»

Στην ερώτηση του Παναγιώτη Σοφοκλέους σχετικά με το δίκτυο πωλήσεων της MetLife ο Χρήστος Σοφοκλέους μας έδωσε μια πλήρη εικόνα για το πώς η εταιρεία φροντίζει και διαχειρίζεται το τεράστιο δίκτυο ασφαλιστών που διαθέτει καταφέρνοντας να είναι πάντα οργανωμένη και να συμβαδίζει με τις εξελίξεις.

Η MetLife διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο ασφαλιστικών αντιπροσώπων με 200 αποκλειστικούς ασφαλιστές στην Κύπρο. Επενδύει συνεχώς στην εκπαίδευση και τα κατάλληλα εργαλεία για τους ασφαλιστές της, όπως τα συστήματα e-quotation και e-application, που επιτρέπουν την ηλεκτρονική έκδοση προσφορών και την υποβολή αιτήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο ΠΣΕΑΔ στηρίζει το φετινό BLIS Experience

Ο κ. Σοφοκλέους τόνισε την αφοσίωση της εταιρείας στην ενίσχυση του δικτύου της, προάγοντας τη συνεχή εκπαίδευση και ενσωματώνοντας καινοτόμες τεχνολογίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πλατφόρμα DAP (Distribution Advantage Platform) της MetLife που προσφέρει στους ασφαλιστές την ευκαιρία να παρακολουθούν μαθήματα σχετικά με τις καλές πρακτικές πωλήσεων, την προστασία προσωπικών δεδομένων και τις νέες νομοθεσίες. Τα μαθήματα αυτά προσφέρουν μονάδες CPD, καλύπτοντας τις απαραίτητες ώρες εκπαίδευσης για την ανανέωση της άδειάς τους.

Η MetLife συνεχίζει τον ψηφιακό της μετασχηματισμό με σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη νέων εργαλείων και πλατφορμών που θα βελτιώσουν την εμπειρία των ασφαλιστών και των πελατών.

Οι Προκλήσεις του Διευθυντή Πωλήσεων

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο Διευθυντής Πωλήσεων της MetLife, μοιράστηκε τις προσωπικές του εμπειρίες και προκλήσεις από τον απαιτητικό ρόλο του. Ξεκίνησε επισημαίνοντας ότι η θέση αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα. Ένας διευθυντής πωλήσεων χρειάζεται την υποστήριξη μιας δυνατής ομάδας που ασχολείται με διάφορα projects και το δίκτυο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Ο βασικός ρόλος ενός διευθυντή πωλήσεων, σύμφωνα με τον κ. Σοφοκλέους, είναι να καθορίσει τη στρατηγική πωλήσεων της εταιρείας. Αυτό περιλαμβάνει την επιλογή καναλιών διανομής, την εκπαίδευση του δικτύου, την παροχή κινήτρων και την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Έχει την ευθύνη να παρακολουθεί τα προϊόντα της εταιρείας και του ανταγωνισμού, να προτείνει νέα προϊόντα και να κερδίζει προβάδισμα στην αγορά.

Η καθοδήγηση και εκπαίδευση των στελεχών πωλήσεων είναι επίσης κρίσιμα καθήκοντα. Ο κ. Σοφοκλέους αναφέρθηκε στη σημασία του συντονισμού των προσπαθειών της ομάδας του και της συνεργασίας με το τμήμα marketing για την προώθηση των προϊόντων.

Όσον αφορά τις προκλήσεις, τόνισε ότι η διατήρηση και ανάπτυξη νέων στελεχών είναι από τα μεγαλύτερα θέματα. Η εύρεση των κατάλληλων ατόμων για το επάγγελμα και η υποστήριξή τους ώστε να παραμείνουν και να εξελιχθούν στον κλάδο είναι δύσκολη διαδικασία. Ο πρώτος χρόνος είναι καθοριστικός, καθώς οι νέοι ασφαλιστές πρέπει να προσαρμοστούν και να ξεπεράσουν τις απογοητεύσεις των αρχικών μηνών. Η χρηματοδότηση που προσφέρει η εταιρεία βοηθά στην αρχή, αλλά οι ασφαλιστές πρέπει να παράξουν έργο για να διασφαλίσουν ένα σταθερό εισόδημα μετά το πέρας αυτής της περιόδου.

Ο κ. Σοφοκλέους μοιράστηκε την εμπειρία του, αναφέροντας ότι έχει δει πολλούς νέους ασφαλιστές να ξεκινούν με μικρές πωλήσεις και να εξελίσσονται σε κορυφαίους επαγγελματίες. Το κλειδί, όπως είπε, είναι η επένδυση στον εαυτό τους, η επιμονή και η καθοδήγηση από την εταιρεία και την οικογένειά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τα 10 δώρα του διαγωνισμού του Cyprus Insurance News

Φυσικά, τόνισε τη σημασία της υποστήριξης από την οικογένεια, καθώς το επάγγελμα του ασφαλιστή απαιτεί ευελιξία και δεν έχει σταθερό ωράριο. Η οικογένεια πρέπει να κατανοεί και να στηρίζει τον ασφαλιστή, ειδικά στις αρχικές, πιο δύσκολες φάσεις της καριέρας του.

Έχουμε Ασφαλιστική Κουλτούρα;

Λίγο πριν το τέλος, στα πλαίσια της συζήτησης μας μίλησε για την εξέλιξη της ασφαλιστικής κουλτούρας στην Κύπρο τα τελευταία 20 χρόνια. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η ασφαλιστική συνείδηση των Κυπρίων έχει βελτιωθεί σημαντικά, κυρίως λόγω της αυξημένης πληροφόρησης από την τεχνολογία, το διαδίκτυο, την τηλεόραση και τα social media.

Ωστόσο, επισήμανε ότι, ενώ ο κόσμος κατανοεί τη σημασία της ασφάλισης, οι γνώσεις τους παραμένουν περιορισμένες. Ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου είναι καθοριστικός, καθώς βοηθά τους πελάτες να κατανοήσουν και να καλύψουν τις ασφαλιστικές τους ανάγκες. Οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι σύμβουλοι πρέπει να ενημερώνουν το κοινό για τα διαθέσιμα προϊόντα και τις καλύψεις, ώστε οι πολίτες να είναι σωστά ασφαλισμένοι και να νιώθουν ασφαλείς σε κάθε φάση της ζωής τους, όπως μας είπε.

Η κατακλείδα της συνέντευξης και το μήνυμα

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Σοφοκλέους εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πρόσκληση και τόνισε τη σημασία της ασφάλειας. Αναφέρθηκε στη βελτίωση της αντίληψης του κοινού για τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους επαγγελματίες ασφαλιστές, χάρη στην αυξημένη επαγγελματικότητα και τις νέες νομοθεσίες.

Ο κ. Σοφοκλέους τόνισε και θέλησε να αφήσει το εξής μήνυμα ότι «η ασφάλιση σε νεαρή ηλικία παρέχει χαμηλότερα ασφάλιστρα και ασφαλίζει σε υγιή κατάσταση, διευκολύνοντας την αποδοχή χωρίς εξαιρέσεις ή αυξημένα ασφάλιστρα». Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη για προσωπικές οικονομικές αποταμιεύσεις για να διασφαλιστεί η ποιότητα ζωής μετά τη συνταξιοδότηση.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με αισιοδοξία και την υπόσχεση ότι η MetLife θα συνεχίσει να πρωτοπορεί και να προσφέρει αξιόπιστες ασφαλιστικές λύσεις!

Δείτε την On camera συνέντευξη του κ. Σοφοκλέους εδώ:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.