DCare: Ένα μοντέρνο και ευέλικτο ιδιωτικό Σχέδιο Υγείας, με διεθνή κάλυψη
Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου
Συνέντευξη του CEO της AKD Insurance, Ανδρέα Δημητρίου, για το DCare Medical Plan.
Για πρώτη φορά ένα Διεθνές Σχέδιο Υγείας από κυπριακή εταιρεία μπαίνει σε όλη την Ευρωπαϊκή αγορά. Η AKD Insurance ξεπέρασε τα σύνορα της Κύπρου και εισήλθε στην αγορά της Ευρώπης με ένα πρωτοποριακό Ασφαλιστικό Σχέδιο Υγείας, το DCare.
Ο διευθύνοντας σύμβουλος της AKD Insurance, Ανδρέας Δημητρίου, οποίος βρίσκεται στον χώρο των ασφαλειών για πάνω από 30 χρόνια, μας μιλά για ό,τι κάνει το DCare να ξεχωρίζει και να υπερτερεί από άλλα σχέδια υγείας που βρίσκονται στην κυπριακή, ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή αγορά.
Εκτός από τους Κύπριους πολίτες, θα μπορούσε και κάποιος από την Ελλάδα να κάνει αίτηση και να ασφαλιστεί με το DCare;
Με αυτό το διεθνές Σχέδιο μπορεί να ασφαλιστεί οποιοσδήποτε πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατ’ επέκταση οποιοσδήποτε Κύπριος ή Ελλαδίτης.
Πού μπορεί κάποιος να απευθυνθεί για να κάνει αίτηση για το DCare;
Σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό σύμβουλο που έχει σύμβαση με την AKD Insurance ή απλά και εύκολα, μέσω της ιστοσελίδας μας, στη διεύθυνση www.akdinsurance.eu, μέσα σε λίγα μόνο λεπτά μπορεί να ζητήσει προσφορά και ακολούθως να κάνει αίτηση για να ασφαλιστεί με το DCare.
Ποιες καλύψεις θεμάτων υγείας κάνουν το DCare ξεχωριστό;
Εκτός των υψηλών οικονομικών καλύψεων, περιλαμβάνει καλύψεις θεμάτων υγείας που δεν καλύπτονται από κανένα άλλο ασφαλιστικό σχέδιο. Για παράδειγμα καλύπτει συγγενείς παθήσεις. Ως συγγενείς παθήσεις ορίζονται νοσήματα εκ γενετής, δηλαδή παθήσεις που τις έχει κάποιος από τότε που ήταν έμβρυο και εκ των πραγμάτων είναι προϋπάρχουσες παθήσεις.
Το ιδιωτικό σχέδιο υγείας DCare καλύπτει επίσης πλήρως κάθε νοσηλεία, θεραπεία ή διαγνωστική εξέταση για καρκίνο, το HIV/AIDS, την εμμηνόπαυση, τεχνητά μέλη, δηλαδή προσθετική άκρων του σώματος και πολλά άλλα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μελετήσουν όλες τις λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας www.akdinsurance.eu.
Δεν υπάρχει ανάλογο ιδιωτικό σχέδιο υγείας στην αγορά αυτή τη στιγμή. Ο ασφαλιζόμενος έχει την ευχέρεια να επιλέξει ο ίδιος το γιατρό ή την κλινική που επιθυμεί σε όποια χώρα και αν αυτοί βρίσκονται. Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι ένα πακέτο του DCare καλύπτει γιατρούς και νοσηλευτήρια σε όλο τον κόσμο εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά στην περίπτωση που ο πελάτης επιθυμεί μπορεί να να επιλέξει το πακέτο που περιλαμβάνει και τις ΗΠΑ.
Δηλαδή ποιες χώρες/περιοχές περιλαμβάνει η διεθνής κάλυψη του DCare;
Υπάρχουν δύο πακέτα περιοχών κάλυψης. Το ένα καλύπτει όλες τις χώρες του κόσμου, σε όλες τις ηπείρους, εκτός των ΗΠΑ και το άλλο συμπεριλαμβάνει και αυτή τη χώρα.
Ποια πακέτα DCare προσφέρονται;
Είναι τα πακέτα Basic, Core, Classic, Classic +, Prime και Prime +. Ο κάθε ασφαλιζόμενος μπορεί να επιλέξει το σχέδιο που ταιριάζει στις ανάγκες αυτού αλλά και των εξαρτώμενών του, συζύγου και παιδιών.
Ποια είναι η HDI Γερμανίας και τι σημασία έχει αυτό στην αντασφάλιση του DCare;
Η HDI είναι ο τρίτος πιο μεγάλος αντασφαλιστής οργανισμός στον κόσμο. Δραστηριοποιείται σε 175 χώρες και είναι A Rated. Είναι ένας κολοσσός στον ασφαλιστικό τομέα, γεγονός που προσθέτει κύρος και πλήρη εμπιστοσύνη σε όσους συνεργάζονται μαζί του. Και ο κάθε πολίτης είναι σημαντικό να γνωρίζει πού είναι ασφαλισμένος.
Με αυτή την ευκαιρία θέλω να ανακοινώσω ότι ιδρύσαμε πρόσφατα την AKD Insurance του Ηνωμένου Βασιλείου και σύντομα σκοπεύουμε να ανοίξουμε το DCare Medical Plan και για όλη την παγκόσμια αγορά, για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως αν ζουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσής ή όχι.
Γιατί κάποιος Κύπριος ή Έλληνας πολίτης χρειάζεται ένα ιδιωτικό σχέδιο υγείας αφού καλύπτονται από κρατικά σχέδια υγείας;
Είναι μια ερώτηση που μου την υποβάλλει κάθε άνθρωπος, φίλος, γνωστός ή συνεργάτης. Να σημειώσω ότι ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) της Κύπρου παρέχει στο προσωπικό του ιδιωτική ασφάλιση υγείας και μάλιστα με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, μέσω προσφορών. Αυτό λέει πολλά, αφού οι ίδιοι οι άνθρωποι που εργάζονται για να παρέχουν Δημόσια Υγεία στον Κύπριο πολίτη φαίνεται πως δεν εμπιστεύονται το ίδιο τους το προϊόν. Να πω επίσης ότι έχουμε ασφαλισμένους με το DCare πολλούς γιατρούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην Κύπρου.
Βάσει της δική σας εμπειρίας στον τομέα των ασφαλείων, πώς θα αξιολογούσατε τα δημόσια σχέδια υγείας και την ανάγκη για ιδιωτική ασφάλιση;
Η δική μου εικόνα για το ΓΕΣΥ (Γενικό Σχέδιο Υγείας Κύπρου) είναι ότι το σύστημα δεν πορεύεται σωστά. Τα τρία πρώτα χρόνια απολαύσαμε ως πολίτες και ως παροχείς υγείας ένα ΓΕΣΥ το οποίο στην πράξη καταχραστήκαμε. Τα ίδια μηνύματα έχουμε από τους συνεργάτες μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία και κυρίως στην Ελλάδα για τα δικά τους κρατικά σχέδια υγείας.
Η δημόσια υγεία εγκαταλείπεται. Είναι τυχαίο πως όσοι Κύπριοι έχουν την οικονομική ευχέρεια, μεταβαίνουν στο εξωτερικό για αναζήτηση εξειδικευμένων θεραπειών; Και αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι ως ενός εκ των μετόχων της iMER Medical Services, μίας εταιρείας η οποία εξυπηρετεί, για πάνω από 15 χρόνια, ασθενείς που θέλουν να δουν γιατρούς ή να κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπείες στο εξωτερικό και κυρίως στο γνωστό νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ.
Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας είναι αναγκαία, διότι ο κάθε πολίτης θέλει να γνωρίζει πως ό,τι συμβεί σε αυτόν ή σε κάποιο μέλος της οικογένειάς του θα μπορεί να απευθυνθεί σε αποδεδειγμένα έμπιστες υπηρεσίες υγείας. Η ιδιωτική ασφάλεια είναι η εξασφάλιση ότι στη δύσκολη στιγμή δεν θα χρειάζεται να βάλω μέσον για να έχω αξιοπρεπή περίθαλψη ή θεραπεία, κάτι που ούτως ή άλλως είναι ανθρώπινο δικαίωμά μου. Πολλοί πελάτες μας, μου λένε ότι νιώθουν σαν πειραματόζωα μέσα στο πλαίσιο που παρέχει το ΓΕΣΥ.
Μήπως όμως υπερβάλουμε ως πολίτες καμιά φορά;
Για να σου απαντήσω να σημειώσω απλώς πως ό,τι αναφέρω δεν είναι μόνο εμπειρικές διαπιστώσεις. Σύμφωνα με τις στατιστικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Έκδοση State of Health in the EU), για το 2019 το οποίο ήταν η τελευταία χρονιά πριν τα πράγματα γίνουν πολύπλοκα από τον Covid-19 η Ελλάδα διέθεσε 7,8% του ΑΕΠ στην υγεία σε σύγκριση με 9,9% που διατέθηκε στο σύνολο της ΕΕ.
Επίσης, η χρηματοδότηση από το ελληνικό δημόσιο ως ποσοστό συνολικών δαπανών για την υγεία ήταν 60% το 2019 —ποσοστό το οποίο είναι το δεύτερο χαμηλότερο μετά την Κύπρο και σημαντικά χαμηλότερο από τον μέσο όρο στην ΕΕ (80%). Αυτό σημαίνει ότι ένα πολύ μεγάλο μερίδιο των δαπανών για την υγεία προέρχεται από τα νοικοκυριά (35%) με τη μορφή άμεσων ιδιωτικών πληρωμών —οι οποίες συνίστανται κυρίως σε συμμετοχές των ασφαλισμένων για τα φάρμακα και άμεσες πληρωμές για υπηρεσίες που δεν περιλαμβάνονται στη δέσμη παροχών, επισκέψεις σε ιδιώτες ειδικούς ιατρούς, νοσηλευτική περίθαλψη και οδοντιατρική περίθαλψη. Και αυτοί οι αριθμοί είναι απλώς ένα μικρό κομμάτι του οικοδομήματος που τα κράτη μας, θέλουν να ονομάζουν παροχή δημόσιας υγείας.
Μακάρι τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αλλά η πραγματικότητα επιβάλλει στους πολίτες της Κύπρου και της Ελλάδας να εξασφαλίσουν επαρκείς υπηρεσίες υγείας μέσα από ιδιωτικό σχέδια υγείας και το DCare είναι αυτή τη στιγμή το πλέον περιεκτικό διεθνές σχέδιο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.