1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Διαχειρίσιμος μέχρι στιγμής ο τυφώνας Beryl από τις αντασφαλιστικές

Διαχειρίσιμος μέχρι στιγμής ο τυφώνας Beryl από τις αντασφαλιστικές

Διαχειρίσιμος μέχρι στιγμής ο τυφώνας Beryl από τις αντασφαλιστικές
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Αφού έπληξε νησιά της Καραϊβικής την περασμένη εβδομάδα και χτύπησε τη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού, ο τυφώνας Beryl ενισχύθηκε και πάλι σε καταιγίδα κατηγορίας 1 και προσγειώθηκε πρόσφατα κοντά στη Matagorda του Τέξας, αν και ο αντίκτυπος στους αντασφαλιστές αναμένεται να είναι ελάχιστος.

O τυφώνας Beryl έγινε η πρωιμότερη καταιγίδα κατηγορίας 5 που έχει καταγραφεί ποτέ, και αφού έπληξε ιδιαίτερα σκληρά τον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες, το Mayreau και την Ένωση, και τη Γρενάδα, ήταν μια από τις ισχυρότερες καταιγίδες που έπληξαν ποτέ την Τζαμάικα ως κατηγορία 4.

Στη συνέχεια, η καταιγίδα έφερε έντονες βροχοπτώσεις στα τουριστικά hotspots του Κανκούν και του Τούλουμ στο νότιο Μεξικό ως καταιγίδα κατηγορίας 2, προτού μετακινηθεί στον νότιο Κόλπο του Μεξικού ως τροπική καταιγίδα τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Έκτοτε, η καταιγίδα έχει ανακτήσει τη δύναμή της και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC), το κέντρο του Beryl έχει προσγειωθεί κοντά στη Matagorda του Τέξας, με μέγιστους διατηρούμενους ανέμους ταχύτητας 80 μιλίων/ώρα, με επικίνδυνο κύμα καταιγίδας και ισχυρούς ανέμους, ενώ αναμένονται αστραπιαίες πλημμύρες.

“Στις 400 π.μ. CDT (0900 UTC), το κέντρο του τυφώνα Beryl βρισκόταν κοντά στο γεωγραφικό πλάτος 28,6 βόρεια, γεωγραφικό μήκος 96,0 δυτικά. Ο Beryl κινείται προς τα βόρεια με ταχύτητα κοντά στα 12 μίλια/ώρα (19 χλμ/ώρα). Μέχρι και την Τρίτη αναμένεται στροφή προς τα βορειοανατολικά με αύξηση της ταχύτητας προώθησης. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη πορεία, το κέντρο του Beryl κινήθηκε χθες πάνω από το ανατολικό Τέξας και στη συνέχεια θα κινηθεί μέσω της Κάτω Κοιλάδας του Μισισιπή στην Κοιλάδα του Οχάιο σήμερα και αύριο”, αναφέρει η τελευταία ενημέρωση από το NHC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Θα συνεχιστεί ο θρίαμβος για την αντασφαλιστική αγορά

Σύμφωνα με το NHC, αναμένεται σταθερή έως ταχεία εξασθένηση καθώς το κέντρο κινείται προς την ενδοχώρα και ο Beryl αναμένεται να εξασθενήσει σε τροπική καταιγίδα αργότερα σήμερα και σε τροπική ύφεση την Τρίτη.

Πρόσφατα, η CoreLogic εκτίμησε ότι οι συνολικές ασφαλιστέες ζημιές από τον Beryl σε ολόκληρη την Τζαμάικα και τα νησιά Κέιμαν θα είναι μεταξύ 400 και 700 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι εκτιμώμενες ασφαλιστέες ζημιές στη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού αναμένεται να είναι λιγότερες από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!