1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Διπλάσιες απώλειες από κυβερνοεπιθέσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων το πρώτο εξάμηνο

Διπλάσιες απώλειες από κυβερνοεπιθέσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων το πρώτο εξάμηνο

Διπλάσιες απώλειες από κυβερνοεπιθέσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων το πρώτο εξάμηνο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η αγορά κρυπτονομισμάτων κατέγραψε σημαντική αύξηση των απωλειών της από κυβερνοεπιθέσεις, συνολικού ύψους άνω των 629 εκατομμυρίων δολαρίων, το πρώτο εξάμηνο του 2024, ποσό διπλάσιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπως αναφέρει η εταιρεία Cyvers.

Όπως σημειώνει, οι πρωταρχικοί στόχοι ήταν τα κεντρικά ανταλλακτήρια, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή στο επίκεντρο των κυβερνοεπιθέσεων.

Ένα από τα πιο σημαντικά περιστατικά συνέβη τον Μάιο, όταν περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια κλάπηκαν από το DMM Bitcoin, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης της Ιαπωνίας. Ο ακατάλληλος έλεγχος πρόσβασης αναγνωρίστηκε ως η κύρια αιτία χακαρισμάτων το δεύτερο τρίμηνο του 2024, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τα κεντρικά ανταλλακτήρια.

Παρά την αύξηση των ζημιών, οι προσπάθειες ανάκτησης κεφαλαίων βελτιώθηκαν κατά 42% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του 2024, λόγω των προληπτικών μέτρων που πάρθηκαν και των στρατηγικών ταχείας αντίδρασης. Ωστόσο, η Cyvers προειδοποίησε ότι το τοπίο απειλών εξακολουθεί να εξελίσσεται.

Ενώ τα κεντρικά ανταλλακτήρια δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα, τα πρωτόκολλα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης αντιμετώπιζαν επίσης σημαντικούς κινδύνους. Η εταιρεία τόνισε τη σημασία της προστασίας και της παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο για την αποφυγή περαιτέρω απωλειών.

Κοιτάζοντας το μέλλον, η Cyvers προειδοποίησε για την άνοδο των πιο εξελιγμένων τρόπων κυβερνοεπιθέσεων, των επιθέσεων που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και των απειλών για τα πρωτόκολλα επιπέδου-2, προτρέποντας την κοινότητα κρυπτογράφησης να παραμείνει σε εγρήγορση και να ασφαλίσει τα περιουσιακά της στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέα απάτη με ψεύτικο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων

Νωρίτερα τον Αύγουστο, υπενθυμίζει το Cryptonomist, αναλυτές από μια άλλη εταιρεία ανάλυσης blockchain, την PeckShield, ανέφεραν ότι ο τομέας των κρυπτονομισμάτων κατέγραψε μια σειρά από μεγάλες επιθέσεις τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα ζημίες περίπου 266 εκατομμυρίων δολαρίων. Η μεγαλύτερη παραβίαση αφορούσε το WazirX, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων της Ινδίας, το οποίο έχασε 230 εκατομμύρια δολάρια σε μια περίπλοκη επίθεση που φέρεται να έγινε από Βορειοκορεάτες χάκερ, οδηγώντας σε προσωρινή παύση των αναλήψεων.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!