1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Εγκύκλιος του Τμήματος Φορολογίας για τον Φορολογικό χειρισμό των ασφαλίστρων Υγείας

Εγκύκλιος του Τμήματος Φορολογίας για τον Φορολογικό χειρισμό των ασφαλίστρων Υγείας

Εγκύκλιος του Τμήματος Φορολογίας για τον Φορολογικό χειρισμό των ασφαλίστρων Υγείας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με εγκύκλιο του ημερομηνίας 30 Μαΐου 2024, το Τμήμα Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τον φορολογικό χειρισμό ασφαλίστρων για τα Σχέδια Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης.

Η εγκύκλιος παρέχει διευκρινίσεις αναφορικά με τον φορολογικό χειρισμό ασφαλίστρων για τα Σχέδια Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης από άτομα για ίδια κάλυψη και από εργοδότες για κάλυψη των υπαλλήλων τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα σχέδια που προσφέρονται από ασφαλιστικές επιχειρήσεις που εποπτεύονται από τον Έφορο Ασφαλίσεων ή από οργανωμένα Ταμεία εργοδοτών ή επαγγελματικών κλάδων με ξεχωριστή νομική προσωπικότητα, θεωρούνται ότι έχουν την έγκριση του Εφόρου Φορολογίας με την προυπόθεση ότι η φορολογική έκπτωση χορηγείται ως εξής:

Μέχρι και το φορολογικό έτος 2023

  • παροχή έκπτωσης, από το φορολογητέο εισόδημα του Εργοδότη για τις ετήσιες συνήθεις εισφορές που κατέβαλε σε τέτοιο σχέδιο, μέχρι το ποσό ύψους 1% των αποδοχών των εργαζομένων που είναι μέλη στο εν λόγω σχέδιο.
  • Παροχή έκπτωσης, από το το φορολογητέο εισόδημα του ατόμου (εργοδοτουμένου, αυτοεργαζομένου ή εισοδηματία), για τις ετήσιες συνήθεις εισφορές που κατέβασε σε τέτοιο σχέδιο, με περιορισμό μέχρι ποσού ύψους 1.5% των εισοδημάτων του ατόμου.

Από το φορολογικό έτος 2024 και μετά:

  • παροχή έκπτωσης, από το φορολογητέο εισόδημα του Εργοδότη, για τις ετήσιες συνήθεις εισφορές που καταβάλλει σε τέτοιο σχέδιο.
  • Παροχή έκπτωσης, από το το φορολογητέο εισόδημα του ατόμου (εργοδοτουμένου, αυτοεργαζομένου ή εισοδηματία), για τις ετήσιες συνήθεις εισφορές που κατέβασε σε τέτοιο σχέδιο, με περιορισμό μέχρι ποσού ύψους 2% των εισοδημάτων του ατόμου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Συνασφάλιση vs. Απαλλαγή: Τι να Επιλέξετε για το Συμβόλαιο Υγείας σας

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη την εγκύκλιο με τις πλήρεις διευκρινίσεις.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.