1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Είναι έτοιμη η ασφαλιστική βιομηχανία για πιθανό χτύπημα ηλιακής καταιγίδας;

Είναι έτοιμη η ασφαλιστική βιομηχανία για πιθανό χτύπημα ηλιακής καταιγίδας;

Είναι έτοιμη η ασφαλιστική βιομηχανία για πιθανό χτύπημα ηλιακής καταιγίδας;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Εάν μια ηλιακή καταιγίδα παρόμοια με το «Carrington Event» συνέβαινε σήμερα, οι απώλειες της ασφαλιστικής βιομηχανίας των ΗΠΑ θα μπορούσαν να κυμανθούν μεταξύ 71 δισεκατομμυρίων και 433 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον παγκόσμιο μεσίτη ασφαλίσεων WTW.

Το γεγονός Carrington, η ισχυρότερη ηλιακή καταιγίδα στην καταγεγραμμένη ιστορία, έλαβε χώρα την 1η και 2η Σεπτεμβρίου 1859. Προκάλεσε τη διακοπή λειτουργίας των τηλεγραφικών συστημάτων σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Ορισμένοι χειριστές ήταν σε θέση να μεταδίδουν μηνύματα ακόμη και μετά την αποσύνδεση του ρεύματος, καθώς η γεωμαγνητική καταιγίδα προκάλεσε ηλεκτρικά ρεύματα στα τηλεγραφικά καλώδια.

Αν και ο κόσμος δεν έχει βιώσει έκτοτε μια ηλιακή καταιγίδα αυτού του μεγέθους, το WTW προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να υποθέσουμε ότι οι πιθανότητες ενός τέτοιου γεγονότος είναι μηδενικές.

Με την αυξημένη εξάρτησή μας από την τεχνολογία και τα ηλεκτρονικά συστήματα, ένα σύγχρονο συμβάν Carrington θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές διαταραχές.

Η εκτίμηση των πιθανών επιπτώσεων στα οχήματα, τις περιουσίες και τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας είναι δύσκολη λόγω των περιορισμένων ιστορικών προηγουμένων και των μελετών μοντελοποίησης. Ωστόσο, η WTW παρέχει μια ευρεία εκτίμηση των ασφαλισμένων ζημιών στις ΗΠΑ που κυμαίνονται από 71 έως 433 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για να θέσουμε αυτά τα νούμερα σε προοπτική, οι πιθανές μέγιστες ασφαλισμένες απώλειες από ένα σύγχρονο συμβάν Carrington θα ισοδυναμούσαν με τις συνδυασμένες απώλειες των τυφώνων Κατρίνα, Ίαν, Ίρμα, Σάντι, Χάρβεϊ, Ίντα, Μαρία, Άντριου και Άικ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τα 10 δώρα του διαγωνισμού του Cyprus Insurance News

Επιπλέον, το παγκόσμιο ΑΕΠ που κινδυνεύει από ένα συμβάν τύπου Carrington εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 183 δισεκατομμύρια δολάρια έως πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Αυτά τα ευρεία πιθανά αποτελέσματα υπογραμμίζουν τις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις που θα μπορούσαν να επιφέρουν οι ηλιακές εκλάμψεις.

Το WTW κατέληξε: «Σε αντίθεση με άλλες φυσικές καταστροφές, οι οποίες συχνά περιορίζονται περιφερειακά, ο αντίκτυπος ενός συμβάντος τύπου Carrington θα ήταν παγκόσμιος – επηρεάζοντας άμεσα τις αλυσίδες εφοδιασμού και αποσυνδέοντας μεγάλους πληθυσμούς από την ηλεκτρική ενέργεια για εβδομάδες ή μήνες».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!