1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. EIOPA: Σε νέα έκθεσή της αξιολογεί τη συνεργασία εποπτικών αρχών στην...

EIOPA: Σε νέα έκθεσή της αξιολογεί τη συνεργασία εποπτικών αρχών στην ασφάλιση

EIOPA: Σε νέα έκθεσή της αξιολογεί τη συνεργασία εποπτικών αρχών στην ασφάλιση
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων δημοσίευσε έκθεση παρακολούθησης της αξιολόγησης από εμπειρογνώμονες για το 2020 σχετικά με την απόφασή της όσον αφορά τη συνεργασία των εποπτικών αρχών στον τομέα των ασφαλίσεων.

Η συνεχής και ενεργός συνεργασία μεταξύ των εθνικών αρμόδιων αρχών προέλευσης και υποδοχής είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική εποπτεία των επιχειρήσεων που λειτουργούν (ή προτίθενται να λειτουργήσουν) βάσει της ελευθερίας εγκατάστασης ή της ελευθερίας παροχής υπηρεσιών στην ΕΕ.

Η απόφαση της EIOPA σχετικά με τη συνεργασία των εποπτικών αρχών ασφαλιστικών εταιρειών (EIOPA-BoS-17/014) αποτελεί θεμελιώδες εργαλείο για την ενίσχυση αυτής της συνεργασίας και τη δημιουργία μιας κοινής ευρωπαϊκής εποπτικής κουλτούρας σε ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, η οποία με τη σειρά της προστατεύει τους καταναλωτές και συμβάλλει στη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η παρακολούθηση της αξιολόγησης από ομοτίμους της απόφασης της EIOPA σχετικά με τη συνεργασία των εποπτικών αρχών ασφαλιστικών εταιρειών σε ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο αποκάλυψε ότι από τις συνολικά 50 συνιστώμενες δράσεις που εκδόθηκαν σε 24 εθνικές αρμόδιες αρχές (από τις 30 εθνικές αρμόδιες αρχές που συμμετείχαν στην αξιολόγηση από ομοτίμους) 33 (66% όλων των δράσεων) εκπληρώθηκαν πλήρως, ενώ 5 (10%) εκπληρώθηκαν εν μέρει. 12 συνιστώμενες δράσεις (24%) παραμένουν ανεκπλήρωτες για διάφορους λόγους, σύμφωνα με τις εκθέσεις των εθνικών αρμόδιων αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τι συνέβη με την ένσταση που ασκήθηκε στην EIOPA;

Η EIOPA θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την υλοποίηση των συνιστώμενων δράσεων.

Περισσότερα εδώ: EIOPA

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.