1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Έλεγχος αυτοκινήτου μετά τις διακοπές: Όλα όσα περιλαμβάνει

Έλεγχος αυτοκινήτου μετά τις διακοπές: Όλα όσα περιλαμβάνει

Έλεγχος αυτοκινήτου μετά τις διακοπές: Όλα όσα περιλαμβάνει
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μετά τις διακοπές το αυτοκίνητό σου αξίζει την προσοχή σου ώστε να διασφαλιστεί ότι είναι σε άριστη κατάσταση και πανέτοιμο για… νέες περιπέτειες. Ο έλεγχος του αυτοκινήτου σου μετά τις διακοπές είναι απαραίτητος ώστε να εντοπίσεις τυχόν φθορές από τα ταξίδια που έκανες όλο το καλοκαίρι.

Να, λοιπόν, τι περιλαμβάνει:

Έλεγχος ελαστικών

Έλεγξε τα λάστιχα για να εξακριβώσεις αν υπάρχουν φθορές. Οι μεγάλες διαδρομές μπορεί να προκαλέσουν ανομοιόμορφη φθορά, τρυπήματα ή ξεφούσκωμα. Βεβαιώσου για την καλή κατάσταση του πέλματος και φρόντισε ώστε τα ελαστικά να είναι σωστά ευθυγραμμισμένα.

Έλεγχος φρένων

Τα φρένα μπορεί να έχουν υποστεί επιπλέον πίεση κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διαδρομών. Έλεγξε τα τακάκια των φρένων και δώσε σημασία αν ακούς ασυνήθιστους ήχους, όπως π.χ τρίξιμο, που μπορεί να υποδηλώνουν κάποια φθορά.

Έλεγχος επιπέδου υγρών

Βεβαιώσου ότι τα υγρά του αυτοκινήτου (το ψυκτικό υγρό, το υγρό των φρένων και το υγρό του παρμπρίζ) βρίσκονται στα σωστά επίπεδα γιατί τα μακρινά ταξίδια έχουν σαν αποτέλεσμα να εξαντλούνται πιο γρήγορα από το κανονικό.

Έλεγχος μπαταρίας

Έλεγξε αν η μπαταρία είναι σε καλή κατάσταση, ιδίως εάν έχουν περάσει κάποια χρόνια από την τελευταία αντικατάσταση.

Έλεγχος στα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες

Βεβαιώσου ότι όλα τα φώτα -φώτα πορείας, φώτα φρένων και φλας- λειτουργούν σωστά. Έλεγξε τους υαλοκαθαριστήρες για σημάδια φθοράς, ώστε να έχεις καλή ορατότητα όταν θα έρθουν οι πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι κορυφαίες μάρκες αυτοκινήτων που προτιμά ο Κύπριος του 2024

Έλεγχος κάτω από το αμάξωμα

Έλεγξε το κάτω μέρος του οχήματος για ζημιές λόγω ανώμαλου οδοστρώματος, κάτι αρκετά σύνηθες μετά τις καλοκαιρινές οδικές… περιπέτειες.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, θα παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου σου και θα εξασφαλίσεις ότι θα παραμείνει αξιόπιστο για τα μελλοντικά σου ταξίδια.

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.