1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Ελένη Γερολέμου: «Είναι υπέροχο να βοηθάς τον πελάτη να εντοπίσει τις...

Ελένη Γερολέμου: «Είναι υπέροχο να βοηθάς τον πελάτη να εντοπίσει τις πραγματικές του ανάγκες»

Ελένη Γερολέμου: «Είναι υπέροχο να βοηθάς τον πελάτη να εντοπίσει τις πραγματικές του ανάγκες»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Ελένη Γερολέμου, Ασφαλιστική Πράκτορας, μίλησε στο Cyprus Insurance News για τη σπουδαιότητα του επαγγέλματος του Ασφαλιστικού διαμεσολαβητή! Μέσα από τη συζήτηση με την κυρία Γερολέμου έγινε μια επισκόπηση της περασμένης χρονιάς για την εταιρεία της που διατηρεί από το 2000 στη Λεμεσό.

Μιλήσαμε για τις κυριότερες προκλήσεις του επαγγέλματος στην εποχή της έντονης τεχνολογικής εξέλιξης και φυσικά για το πώς μια γυναίκα μητέρα και παράλληλα εργαζόμενη μπορεί να συνδυάσει τους ρόλους αυτούς στην καθημερινότητά της. Η συνέντευξη με την κυρία Γερολέμου είναι πλούσια και καλύπτει πληθώρα θεμάτων που αφορούν το επάγγελμα.

«Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να μπορείς να βοηθήσεις τον πελάτη να εντοπίσει τις πραγματικές του ανάγκες και τα κενά που υπάρχουν. Το να έχεις τη δυνατότητα να προστατεύεις τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων σου είναι από μόνο του κάτι μοναδικό. Είναι το ομορφότερο αίσθημα γιατί έχει ως συνέπεια την προτασία όλων όσων αγαπάς!» μας είπε η κ. Γερολέμου καθώς εξέφραζε την πληρότητα που της δημιουργεί η προσφορά μέσω του επαγγέλματός της.

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη τη συνέντευξη.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το 2023 για εταιρεία σας; Ποια ήταν τα επιτεύγματα σας και πως αξιολογείτε γενικότερα τη χρονιά σε σχέση με τους στόχους που είχατε θέσει;

Μια εταιρεία για να είναι ψηλά στην κατηγορία της πρέπει να έχει διάφορους στόχους: βραχυπρόσθεσμους – μεσοπρόθεσμους – μακροπρόθεσμους. Για μένα το 2023 με καταξίωσε να υλοποιήσω το βραχυπρόθεσμους στόχους μου και με έφερε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στους μεσοπρόθεσμους στόχους μου. Είναι εύκολο να καλύψεις τους βραχυπρόθεσμους στόχους. Είναι δυσκολότερο όμως να πλησιάσεις στους μεσοπρόθεσμους.

Η χρονιά που μας πέρασε, με πολλές δυσκολίες και πολλούς αγώνες με βοήθησε να ανέβω ακόμη ένα σκαλοπάτι στη διαδρομή μέχρι την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων και μακροχρόνιων στόχων μου. Αυτό σημαίνει ότι ήταν μια χρονιά παραγωγική και έκλεισε με θετικό πρόσημο για την εταιρεία μας (περισσότερες εμπειρίες, βελτιωμένη εξυπηρέτηση πελατών, νέοι πελάτες στο χαρτοφυλάκιο μας, κ.α.)

Ποιοι οι στόχοι σας για τη νέα χρονιά που διανύουμε αλλά και τα επόμενα χρόνια;

Από την αρχή της καρίερας μου έθεσα μερικούς στόχους (βραχυπρόθεμους και μακροπρόθεσμους). Ο πρωταρχικός μου στόχος ήταν να κτίσω ένα σεβαστό χαρτοφυλάκιο και να μπορώ να προσφέρω στους πελάτες μου ολοκληρωμένες λύσεις. Απο το 2018, που έχω εξασφαλίσει την άδεια στον Κλάδο Ζωής μπορώ να προσφέρω λύσεις για όλα όσα απασχολούν τον άνθρωπο. Ακόμη ένας στόχος είναι να βλέπουμε τις ανάγκες των μελλοντικών πελατών μας ούτως ώστε να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα ψηφοποιημένα συστήματα για τον εντοπισμό των ασφαλιστικών αναγκών τους και έπειτα με τις τεχνολογικές λύσεις που αυτοί θέλουν για την πλήρη εξυπηρέτηση τους – από την προσφορά, την έκδοση των συμβολαίων τους μέχρι και το after sale service.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μαρία Λιόλη: «Η αγάπη για το επάγγελμα και τον άνθρωπο, σημαντικοί παράγοντες για την επιτυχία»

Ποιο είναι το όραμα και η αποστολή της εταιρείας σας;

Πρωταρχικός στόχος της εταιρείας μας είναι να δημιουργήσουμε μια ισχυρή βάση πελατών και εκ των υστέρων να τους προσφέρουμε τις ιδανικότερες λύσεις με τον καλύτερο τρόπο εξυπηρέτησης και υποστήριξης. Το μελλοντικό μας όραμα είναι να έχουμε επίκεντρο τον άνθρωπο και την εξύψωση του επιπέδου της εξυπηρέτησης πελατών στον Ασφαλιστικό Κλάδο.

Ποιες είναι οι κυριότερες προκλήσεις που έχετε να αντιμετωπίσετε σαν επιχείρηση; Και ποιο είναι το συστατικό της επιτυχίας μιας εταιρείας κατά τη γνώμη σας;

Ο ανταγωνισμός, τόσο των νεαρών ατόμων που μπαίνουν συνεχώς στο επάγγελμα όσο και των παλαιότερων συναδέλφων που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία.  Η ασφαλιστική βιομηχανία έχει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων και σε ανταγωνιστικές τιμές. Μια επιτυχημένη εταιρεία πρέπει να έχει πρωταρχικό σκοπό την εξυπητέτηση των πελατών και των αναγκών τους.

Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να μπορείς να βοηθήσεις τον πελάτη να εντοπίσει τις πραγματικές του ανάγκες και τα κενά που υπάρχουν.

Το να έχεις τη δυνατότητα να προστατεύεις τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων σου είναι από μόνο του κάτι μοναδικό.

Είναι το ομορφότερο αίσθημα γιατί έχει ως συνέπεια την προτασία όλων όσων αγαπάμε.

Επίσης, μια μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζω τον τελευταίο καιρό είναι τα χαμηλά εισοδήματα και η εισοδηματική αβεβαιότητα για το αύριο. Οι ανάγκες για ασφάλιση είναι αρκετές αλλά πολλοί άνθρωποι αδυνατούν οικονομικά να εξασφαλίσουν ακόμη και τα ελάχιστα.

Μιλήστε μας λίγο για την ομάδα της εταιρείας σας! Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τους για την επιτυχία του γραφείου και ποια είναι η φιλοσοφία σας γενικότερα όσον αφορά την ανάπτυξη των μελών της ομάδας σας;

Η συνταγή για την ορθή λειτουργία μιας επιχείρησης βασίζεται σε 4 υλικά: στην κουλτούρα μιας επιχείρησης, στις αρχές, στις αξίες και στον τρόπο που διοικείται. Όταν αυτά τα 4 σημεία λειτουργούν αρμονικά, έχει ανάλογο αντίκτυπο και στην άριστη εξυπηρέτηση του πελάτη. Εάν ο πελάτης είναι ευχαριστημένος με την προσέγγιση του και την εξυπηρέτηση, τότε η επιτυχία του γραφείου είναι σίγουρη.

Πώς προσεγγίζετε γενικότερα το ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στη διαδικασία πώλησης ενός ασφαλιστικού προϊόντος; Πώς επηρεάζουν τα «ανταγωνιστικά» δίκτυα πωλήσεων (τραπεζικά, διαδικτυακά κ.λπ.);

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Tack TMI: H πρώτη ολοκληρωμένη εκπαιδευτική ακαδημία για ασφαλιστές

Ο ρόλος μας ως ασφαλιστικοί συμβούλοι είναι να μπορούμε με επικοινωνούμε και να βοηθούμε τους πελάτες να εντοπίζουν τις ασφαλιστικές τους ανάγκες (κενά) και να τις βελτιώνουν. Ο ρόλος μας είναι να είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τις ιδανικές λύσεις ανάλογα με τις αλλαγές της ζωής του – γάμος / αλλαγή εργασίας / αγορά σπιτιού. Ο ανταγωνισμός σε βοηθά να βελτιώνεσαι στον επαγγελματισμό σου. Υπάρχουν πολλά ασφαλιστικά σχέδια και πακέτα στην αγορά – όπως για παράδειγμα οι τράπεζες.

Η επιλογή ασφάλισης μέσω των διαδυκτυακών καναλιών είτε ακόμη και μέσω τραπέζης μπορεί να επιφέρει και υποασφάλιση. Ένας υπάλληλος της τράπεζας δεν είναι επαρκώς ενημερωμένος και άρτια καταρτησμένος για να μπορεί να εντοπίσει την υποασφάλιση σε αντίθεση με έναν άρτια καταρτισμένο ασφαλιστικό σύμβουλο.

Πώς αξιοποιείτε σήμερα την τεχνολογία και ποιοι οι σχεδιασμοί σας για το μέλλον; Ποια είναι για εσάς η ισορροπημένη στάση μιας ασφαλιστικής εταιρείας απέναντι στην τεχνολογία;

Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον και έχει ανάγκη να συναναστρέφεται με κόσμο και να επικοινωνεί. Όποτε ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου είναι καίριος και δεν μπορεί να αντικατασταθεί απο την τεχνολογία.

Αντιθέτως, οι τεχνολογικοί μηχανισμοί μπορούν να γίνουν όπλα ενίσχυσης της δουλειάς μας και συνοδοιπόροι για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών. Με τη χρήση της τεχνολογίας η εξυπηρέτηση του πελάτη σχεδόν μηδενίζεται, αξιοποιώντας τον κερδισμένο του χρόνο για πράγματα που τον γεμίζουν.

Ποιες αλλαγές εντοπίζετε εσείς στις συμπεριφορές και τις συνήθειες των καταναλωτών και πώς πρέπει να προσαρμοστεί ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής;

Οι καταναλωτές σήμερα έχουν περισσότερες γνώσεις για τις επιλογές που έχουν. Λίγο ο ανταγωνισμός, λίγο οι τράπεζες που «δένουν» τον πελάτη για έναν ασφαλιστικό προϊόν λόγω δανείου και λίγο οι διάφορες ηλεκτρονικές πλατφόρμες (online ασφαλιστικές εταιρείες) κάνουν τον καταναλωτή απαιτητικό συνομιλιτή.

Οφείλουμε να είμαστε σωστοί επαγγελματίες και να κάνουμε όσο πιο σωστά γίνεται την εργασία μας. Πρέπει σιγά σιγά, τώρα που ο χώρος έχει όλο και περισσότερους νέους να αλλάξουμε την άποψη που έχει σχηματιστεί και να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας.

Μεγάλος λόγος γίνεται συχνά για το εάν έχουμε Ασφαλιστική Κουλτούρα σαν λαός. Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ρόλος των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης στην κοινωνία; Και πώς μια εταιρεία μπορεί να καλλιεργήσει αυτή την κουλτούρα;

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει εξέλιξη στην ασφαλιστική κουλτούρα. Κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας είναι συνειδητοποιημένα και με αυξημένη την ανάγκη της ασφάλισης. Σε αυτό βοήθησε και η χρήση της τεχνολογίας. Μέσω του διαδυκτύου μπορεί κανείς να μελετήσει, να διαβάσει και να ενημερωθεί για διάφορα (απο τη φερεγγυότητα μιας εταιρείας μέχρι και για όλες τις επιλογές που έχει). Επίσης, ο ρόλος των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών είναι πολύ σημαντικός για την ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Θάνος Λεωνίδα: «Η ουσία είναι να κάνεις κάτι με αγάπη και πάθος»

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει καθημερινά στον ασφαλιστικό κλάδο;

Οι στόχοι μου και η αφοσίωσή μου στο επάγγελμα. Ο ασφαλιστικός σύμβουλος πρέπει να είναι αφοσιωμένος στο επάγγελμά του για να πετύχει. Αυτό που προσωπικά με εμπνέει είναι η ελευθερία που δίνει το επάγγελμα (στο ωράριο εργασίας / ραντεβού). Δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσο ψηλά μπορείς να φθάσεις. Η φύση της δουλειάς μου είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των ανθρώπων.

Αυτός είναι ο κύριος παράγοντας που με εξιτάρει να κάνω αυτή τη δουλειά, για να προνοώ για τον πελάτη και όταν συμβεί ένα απρόσμενο / απρόβλεπτο γεγονός, να βρίσκομαι δίπλα του με ηθική ικανοποίηση ότι έκανα σωστά τη δουλειά μου. Από την αρχή της καριέρας μου, είχα ως επίκεντρο την προστασία των ανθρώπων και της ζωής τους.

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις πως ότι και να συμβεί η οικογένεια σου δεν θα μείνει ποτέ χωρίς μια στέγη πάνω από το κεφάλι της ή στην περίπτωση μιας ασθένειας να ξέρεις ότι έχεις την ευκαιρία να αποταθείς στους καλύτερους γιατρούς.

Ποια η συμβουλή σας σε γυναίκες με φιλοδοξίες και όνειρα για επαγγελματική ανέλιξη; 

Στη βιομηχανία δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ των δυο φύλων πλέον, όπως συνέβαινε παλαιότερα. Όσον αφορά τον ρόλο της γυναίκας στον ασφαλιστικό κλάδο, έχει να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη δυσκολία, την ισορροπία της καριέρας και της οικογένειας. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του αναγνωρίζοντας φυσικά τη μεγαλύτερη δυσκολία που έχει να αντιμετωπίσει μία γυναίκα για να βρει την ισορροπία μεταξύ καριέρας και οικογένειας.

Κάθε γυναίκα μπορεί να βρει την ισορροπία μεταξύ οικογένειας και καριέρας. Όταν το θέλεις όταν το πιστέψεις, το παλέψεις, όλα γίνονται. Όσο πιο ψηλά στοχεύουμε, τόσο πιο ψηλά θα φτάσουμε!

Είναι το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου κατάλληλο για μία σύγχρονη γυναίκα με όνειρα;

Με όλα τα ψηφιακά μέσα που προσφέρονται στην ασφαλιστική βιομηχανία, το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου είναι ένα ιδανικό επάγγελμα για τη σύγχρονη γυναίκα που θέλει να συνδυάσει την καριέρα με την οικογένεια της. Η εξυπηρέτηση των πελατών με την τεχνολογία έχει εκμηδενιστεί από το σημείο της πώλησης (ηλεκτρονικές υπογραφές) ως και το σημείο του συμβολαίου (αποστολή με email και πληρωμή μέσω διαδυκτύου).

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!