1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Ελλάδα: Η INTRACOM του Σωκράτη Κόκκαλη εξαγόρασε την ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Ελλάδα: Η INTRACOM του Σωκράτη Κόκκαλη εξαγόρασε την ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Ελλάδα: Η INTRACOM του Σωκράτη Κόκκαλη εξαγόρασε την ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Άλλη μια εξαγορά ανακοινώθηκε χθες Τετάρτη 29 Μαίου 2024 στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά, με την INTRACOM του Σωκράτη Κόκκαλη εξαγόρασε την ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Από το πρωί της ημέρας, διαβάζαμε στο insuranceforum.gr ότι ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες ήθελαν την εξαγορά της Ευρώπη Ασφαλιστική από την INTRACOM HOLDINGS  του Σωκράτη Κόκκαλη να είναι θέμα ωρών.

Η πρώτη επιβεβαίωση

Λίγες ώρες μετά η INTRACOM HOLDINGS προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση η οποία επιβεβαιώσε τα σχετικά δημοσιεύματα χωρίς να αναφέρει την ασφαλιστική εταιρεία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» και δ.τ. «INTRACOM HOLDINGS» (εφεξής η «εταιρεία»), σε απάντηση της υπ΄αριθμ. πρωτ. 1407/29.05.2024 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επί ηλεκτρονικού δημοσιεύματος σχετικά με την εξαγορά ασφαλιστικής από την INTRACOM, επιβεβαιώνει το ως άνω δημοσίευμα.

Η Εταιρεία βρισκόμενη σε σχετικές συζητήσεις με ασφαλιστική εταιρεία, τηρούσα τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό μετά την ολοκλήρωση αυτών, κατέληγε η ανακοίνωση

Η επίσημη ανακοίνωση της εξαγοράς

Λίγες ώρες μετά ακολούθησε και νέα ανακοίνωση από την INTRACOM όπου επιβεβαιωνόταν η εξαγορά της ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, δίνοντας στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η INTRACOM  υπέγραψε δεσμευτικό Μνημονίο Συμφωνίας – Πλαισίου μεταξύ της Εταιρείας, της θυγατρικής της INTRACOM PROPERTIES και του κ. Νικολάου Μακρόπουλου, μοναδικού μετόχου της ασφαλιστικής εταιρείας «ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Θα πουληθεί η Εθνική Ασφαλιστική;

Η απόκτηση των μετοχών της «ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» θα γίνει τμηματικά με την απόκτηση αρχικά ποσοστού 65% και μετέπειτα του υπολοίπου 35%, ) έναντι συνολικού τιμήματος ποσού € 46.550.000 (εκ του οποίου ποσό € 30.000.000 θα αφορά την αγορά ποσοστού 65% και ποσό € 16.550.000 την αγορά του υπολοίπου 35%).

Η ολοκλήρωση των ως άνω μεταβιβάσεων τελεί υπό την πλήρωση αιρέσεων, περιλαμβανομένης, μεταξύ άλλων, της σχετικής έγκρισης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ.

Γιατί διάλεξε την «Ευρώπη» ο Σωκράτης Κόκκαλης;

Ο Σωκράτης Κόκκαλης εξήγησε στη Γενική Συνέλευση της Intracom, τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση εξαγοράς της “Ευρώπη Ασφαλιστική”, την οποία, όπως αποκάλυψε, θέλει να βαλει και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας μας και θα ενισχύσουμε την παρουσία μιας ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας σε μια αγορά όπου υπάρχει ένα κύμα εξαγορών από ξένες εταιρείες», τόνισε αρχικά ο Σωκράτης Κόκκαλης, στον απόηχο του… deal που προκάλεσε αίσθηση.

 Ο κ. Κόκκαλης είπε πως η ασφαλιστική συνείδηση στην Ελλάδα είναι ακόμα σε χαμηλά επίπεδα και βλέπει πολλά περιθώρια ανάπτυξης στον ασφαλιστικό κλάδο και ιδιαίτερα σε αυτόν που σχετίζεται με τα ακίνητα, σημειώνοντας πως η “Ευρώπη Ασφαλιστική” έχει μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων/

Αναφερόμενος στην συμφωνία ο κ. Σ. Κόκκαλης είπε ότι «Οι διάφορες ζημιές που προκαλούνται από φυσικές αιτίες είναι πολύ μεγάλες και τώρα που υπάρχει και το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Δεν θα μπορούν οι κυβερνήσεις να καλύπτουν τις καταστροφές που προκαλούν οι κλιματικές συνθήκες. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αυξηθεί η ασφαλιστική κάλυψη και να προκύπτει από ιδιωτικά κεφάλαια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Θα πουληθεί η Εθνική Ασφαλιστική;

Επεσήμανε ότι η “Ευρώπη” είναι από τις πολύ λίγες εταιρείες που έχουν παραμείνει σε ελληνική ιδιοκτησία και έχει πάρα πολύ καλή πορεία.

Αποκάλυψε ακόμα πως «υπάρχει ένα σχέδιο που επεξεργάζονται τα στελέχη των δύο εταιρειών με στόχο η εταιρεία μέσα στο 2024 να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο, και αυτό θα είναι μια πολύ καλή εξέλιξη για τους μετόχους και για την Intracom που θα είναι μεγάλος επενδυτής».

Σύμφωνα με τις προβλέψεις κεφάλαια περίπου 70 εκατ. ευρώ θα μπουν στα ταμεία της Ευρώπης με στόχο την ανάπτυξη νέων ασφαλιστικών προϊόντων.

«Διατηρούμε πάνω από 150 εκατ. ευρώ σε διαθέσιμα κεφάλαια στοχεύοντας σε νέες επενδύσεις κυρίως στον τουρισμό» τόνισε κλείνοντας ο κ. Κόκκαλης.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.