1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Ελλάδα: Σημαντικά μέτρα για τον Ασφαλιστικό Κλάδο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ελλάδα: Σημαντικά μέτρα για τον Ασφαλιστικό Κλάδο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ελλάδα: Σημαντικά μέτρα για τον Ασφαλιστικό Κλάδο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Εξαιρετικά σημαντικές αλλά και ενθαρρυντικές για την προοπτική αύξησης της παραγωγής ασφαλίστρων ήταν οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κλάδο μας.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ:

– Άμεση κατάργηση του φόρου 15% στην ασφάλιση υγείας για παιδιά μέχρι 18 ετών.

– Τελειώνει το Τέλος Χαρτοσήμου στις ασφαλιστικές πράξεις.

– Αυξάνεται στο 20% η έκπτωση του ΕΝΦΙΑ στους ιδιοκτήτες που ασφαλίζουν κατοικίες αξίας έως 500.000 ευρώ από θεομηνίες. Ηδη η προ μηνών ανακοίνωση της μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 10% είχε γίνει δεκτή με ικανοποίηση από τον ασφαλιστικό κλάδο και ο διπλασιασμός του ποσού που θα εκπίπτει εκτιμάται ότι μπορεί να κινητοποιήσει περισσότερους ιδιοκτήτες κατοικιών.

– Οι ακίνητες περιουσίες μεγαλύτερης αξίας θα διατηρούν την έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ αν ασφαλιστούν, αν όμως, δεν το κάνουν, από τον Απρίλιο του 2025 δεν θα αποζημιώνονται από το κράτος σε περίπτωση ζημιάς. Πρόκειται για ένα μέτρο άσκησης πίεσης προς τους ιδιοκτήτες να κλείσουν συμβόλαια με κάποια ασφαλιστική εταιρεία.

– Όλες οι επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών άνω των 500.000 ευρώ θα πρέπει, υποχρεωτικά να ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές. Διαφορετικά, δεν θα αποζημιώνονται. Κι εδώ είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο καθώς μιλάμε για μεγάλα συμβόλαια με ασφαλιστικές εταιρείες.

-Το ίδιο θα ισχύσει και για κάθε νέο συμβόλαιο, όπως και για την ανανέωση παλαιάς σύμβασης Ι.Χ. ιδιωτικής ή επαγγελματικής χρήσης.

Οι εν λόγω ανακοινώσεις σε συνδυασμό με την (επιτέλους) έναρξη των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τα ανασφάλιστα οχήματα ενδεχομένως να αποτελέσουν την αρχή για την ουσιαστική αύξηση της παραγωγής του κλάδου αλλά και ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές προκειμένου να ασφαλίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.