1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ένας Αμερικανός, θύμα πλημμύρας, εξηγεί γιατί η ασφάλεια πλημμύρας είναι σημαντική

Ένας Αμερικανός, θύμα πλημμύρας, εξηγεί γιατί η ασφάλεια πλημμύρας είναι σημαντική

Ένας Αμερικανός, θύμα πλημμύρας, εξηγεί γιατί η ασφάλεια πλημμύρας είναι σημαντική
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να βεβαιωθείτε ότι η περιουσία σας είναι προστατευμένη από έντονα καιρικά φαινόμενα, ώστε να αποφύγετε έξοδα που θα βαρύνουν εσάς και την οικογένειά σας στο μέλλον.

«Η ασφάλεια κατοικίας είναι αυτή που θα προστατέψει την επένδυσή σας στην κατοχή του σπιτιού σας. Η ασφάλεια κατοικίας θα καλύψει ζημιές από τον άνεμο, το χαλάζι και την πτώση δέντρων στην ιδιοκτησία σας. Οτιδήποτε σχετίζεται με καταιγίδες είναι αυτό που καλύπτει η ασφάλεια κατοικίας σας», είπε ο ασφαλιστικός πράκτορας Heath Fisackerly με αφορμή τον τελευταίο τυφώνα στην Αμερική,

Ωστόσο, η τυπική ασφάλεια κατοικίας δεν καλύπτει τις πλημμύρες. Ο Chris Leach το ανακάλυψε αυτό όταν τρεις ίντσες νερού πέρασαν μέσα από την πόρτα του.

«Η βροχή έπεσε τόσο γρήγορα που όλο το νερό πήγε στο κύριο αποχετευτικό χαντάκι. Υπήρχε ένα μικρό μπλοκάρισμα σε αυτό το χαντάκι λίγο πιο κάτω από εμάς, και αυτό έκανε το νερό να ξεχειλίσει και να περάσει στο δικό μας γειτονικό δρόμο. Το νερό πλημμύρισε ολόκληρη τη γειτονιά μας. Το σπίτι μας βρίσκεται σε χαμηλότερη θέση, οπότε τελικά είχαμε περίπου τρεις με τέσσερις ίντσες νερού μέσα στο σπίτι μας», είπε ο Leach, θύμα ζημιών από την καταιγίδα.

Ο Leach δήλωσε ότι λόγω της θέσης του σπιτιού του, αποφάσισε να μην αγοράσει ασφάλεια για πλημμύρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ελλάδα: Στα 20,599 δισ. ευρώ το ενεργητικό των ασφαλιστικών εταιρειών

«Δεν είχαμε ασφάλεια για πλημμύρες. Αυτή δεν είναι μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως επικίνδυνη για πλημμύρες, οπότε όταν αγοράσαμε το σπίτι, δεν υπήρχε απαίτηση για ασφάλεια πλημμύρας και υποθέσαμε ότι δεν θα μας συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Τελικά μας συνέβη. Επικοινωνήσαμε με την ασφαλιστική μας εταιρεία και τους ενημερώσαμε για την πλημμύρα, αλλά μας είπαν ότι η πλημμύρα δεν καλύπτεται από την ασφάλεια κατοικίας μας», είπε ο Leach.

Το μέσο κόστος για ασφάλεια πλημμύρας στο Μισισίπι είναι 850 δολάρια ετησίως. Ο Leach είπε ότι είναι προτιμότερο να πληρώνει κάποιος ένα ετήσιο ποσό, παρά να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό από την τσέπη του που μπορεί να προκαλέσει σημαντικό οικονομικό πλήγμα.

«Με την ασφάλεια πλημμύρας, πληρώνω περίπου χίλια δολάρια τον χρόνο, και αυτό θα με καλύψει αν το σπίτι μου καταστραφεί πλήρως από μια πλημμύρα. Αυτή είναι η ομορφιά της ασφάλειας πλημμύρας, γι’ αυτό λέω ότι όποιος πιστεύει ότι μπορεί να διατρέχει οποιοδήποτε κίνδυνο πλημμύρας, θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την αγορά ασφάλειας πλημμύρας», είπε ο Leach.

Μελέτες δείχνουν ότι το Μισισίπι είναι μία από τις πολιτείες με τον μεγαλύτερο κίνδυνο για πλημμύρες, ενώ άλλες μελέτες δείχνουν ότι τουλάχιστον το 20% των ιδιοκτητών σπιτιού στο Μισισίπι δεν έχουν ασφάλεια πλημμύρας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.