1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Έπεσαν οι επίσημες υπογραφές για την εξαγορά της CNP Cyprus από...

Έπεσαν οι επίσημες υπογραφές για την εξαγορά της CNP Cyprus από την Ελληνική

Έπεσαν οι επίσημες υπογραφές για την εξαγορά της CNP Cyprus από την Ελληνική
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της διαβούλευσης της CNP Assurances με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργασίας, επιτρέποντας την υπογραφή της συμφωνίας για την εξαγορά της CNP Cyprus Insurance Holdings Limited από την τράπεζα.

Αυτή η στρατηγική κίνηση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2025, θα ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της Τράπεζας στον ασφαλιστικό τομέα τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Με την απόκτηση αυτή, η Τράπεζα θα αποκτήσει μια ηγετική θέση στην Kυπριακή ασφαλιστική αγορά.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση ο Μεταβατικός Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής Αντώνης Ρούβας σημείωσε: «Αυτή η Συναλλαγή ενισχύει τον Όμιλο και ταιριάζει απόλυτα με το επιχειρηματικό μας μοντέλο, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης. Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη Συναλλαγή και προσμένουμε να καλωσορίσουμε το προσωπικό της CNP Cyprus Insurance Holdings Limited στην οικογένεια της Ελληνικής Τράπεζας. Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε τα δυνατά σημεία, την τεχνογνωσία και τις πολύτιμες εμπειρίες κάθε μέλους του προσωπικού, προκειμένου να εκσυγχρονίσουμε και να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας αλλά και να διευρύνουμε τη γκάμα των ασφαλιστικών προϊόντων μας, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των πελατών μας.»

Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική ανακοίνωση:

Η Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ (η «Τράπεζα») ανακοίνωσε ότι, σε συνέχεια της ανακοίνωσής της ημερομηνίας 25 Απριλίου 2024 αναφορικά με τη συμφωνία με τη CNP Assurances για την εξαγορά της CNP Cyprus Insurance Holdings Limited, η διαβούλευση της CNP Assurances με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργασίας της έχει ολοκληρωθεί, και η Τράπεζα και η CNP Assurances έχουν υπογράψει τη σχετική Συμφωνία Πώλησης και Αγοράς.

Μέσω αυτής της απόκτησης, η οποία υπόκειται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις (συμπεριλαμβανομένης και της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού), η Τράπεζα αποκτά τη CNP Cyprus Insurance Holdings Limited, η οποία δραστηριοποιείται στην Κύπρο και στην Ελλάδα και αποτελείται μεταξύ άλλων από τις CNP Cyprialife Limited, CNP Asfalistiki Limited, CNP Ζωής M.A.Α.Ε. και CNP Cyprus Properties Ltd (η «Συναλλαγή»).

Οι θυγατρικές της CNP Cyprus Insurance Holdings Limited κατέχουν ηγετική θέση στον ασφαλιστικό κλάδο στην Κύπρο και αυτή η Συναλλαγή θα επιτρέψει στην Τράπεζα να ενισχύσει περαιτέρω τις ασφαλιστικές της δραστηριότητες και να καταστεί ένας κορυφαίος χρηματοοικονομικός όμιλος με ισχυρή παρουσία τόσο στον χρηματοοικονομικό όσο και στον ασφαλιστικό τομέα στην Κύπρο.

Αυτή η Συναλλαγή είναι συμπληρωματική για το επιχειρηματικό μοντέλο της Τράπεζας, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης και εμπλουτίζοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχει στην ευρεία πελατειακή της βάση.

Με την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, που υπολογίζεται μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2025, η Τράπεζα θα έχει ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά της Κύπρου, με μερίδια αγοράς περίπου 30% και περίπου 23% στους κλάδους ζωής και γενικών ασφαλειών, αντίστοιχα.

Στο παρόν στάδιο, οι υφιστάμενες δραστηριότητες των εμπλεκόμενων εταιρειών παραμένουν ως έχουν και οι εταιρείες θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται αυτόνομα και ανεξάρτητα μέχρι την ολοκλήρωση της Συναλλαγής.

Ο Μεταβατικός Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής Αντώνης Ρούβας σημείωσε: «Αυτή η Συναλλαγή ενισχύει τον Όμιλο και ταιριάζει απόλυτα με το επιχειρηματικό μας μοντέλο, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης. Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη Συναλλαγή και προσμένουμε να καλωσορίσουμε το προσωπικό της CNP Cyprus Insurance Holdings Limited στην οικογένεια της Ελληνικής Τράπεζας. Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε τα δυνατά σημεία, την τεχνογνωσία και τις πολύτιμες εμπειρίες κάθε μέλους του προσωπικού, προκειμένου να εκσυγχρονίσουμε και να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας αλλά και να διευρύνουμε τη γκάμα των ασφαλιστικών προϊόντων μας, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των πελατών μας.»

Η Τράπεζα έχει συμβουλευτεί τη BNP Paribas για την εξαγορά, τους Ιωαννίδης Δημητρίου Δ.Ε.Π.Ε. για νομικά θέματα, τους Cronje & Yiannas Actuaries and Consultants Ltd για θέματα αναλογιστικά και ανθρώπινου δυναμικού, και τη Deloitte Ltd για χρηματοοικονομικά και λογιστικά θέματα. Στο βαθμό που απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία και κανονισμούς, η Τράπεζα θα κρατά ενήμερο το επενδυτικό κοινό για οποιεσδήποτε περαιτέρω εξελίξεις για αυτό το θέμα.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!