1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Έρχεται επιθεώρηση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια

Έρχεται επιθεώρηση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια

Έρχεται επιθεώρηση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων τους μήνες Ιούνιο και Σεπτέμβριο 2024 θα διεξαγάγει ειδική εκστρατεία επιθεωρήσεων σε Ξενοδοχεία, Εστιατόρια και Υποστατικά Διανομής Έτοιμων Φαγητών με σκοπό την ελαχιστοποίση των εργατικών ατυχημάτων και άλλων επικίνδυνων περιστατικών.

  1. Η εκστρατεία σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη τις κυριότερες αιτίες των εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών που συμβαίνουν σε εργαζόμενους στις οικονομικές δραστηριότητες στις οποίες εστιάζει η εκστρατεία. Οι κυριότερες αιτίες των εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών περιλαμβάνουν τη χρήση αιχμηρών αντικειμένων, την πτώση στο ίδιο επίπεδο και την πτώση από ύψος, την επαφή με θερμές επιφάνειες, την ανατροπή ραφιών ή την πτώση αντικειμένων από αυτά, την επαφή με βιολογικούς παράγοντες, την αποθήκευση και χρήση χημικών ουσιών και τη διακίνηση με μοτοσυκλέτες.
  2. Σκοπός της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων στους τομείς αυτούς ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα εργατικά ατυχήματα, οι επαγγελματικές ασθένειες και τα επικίνδυνα περιστατικά.
  3. Η εκστρατεία αποσκοπεί στον έλεγχο συμμόρφωσης των εργοδοτών με τις σχετικές διατάξεις της Νομοθεσίας για την παροχή τεκμηριωμένης εκπαίδευσης σε θέματα Ασφάλειας και Υγείας, την εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης των κινδύνων, τον καθορισμό και την εφαρμογή, με βάση τη Γραπτή Εκτίμηση Κινδύνου, μέτρων προστασίας και πρόληψης.
  4. Για σκοπούς πληροφόρησης, επισυνάπτεται κατάλογος των σημείων ελέγχου μαζί με τις αντίστοιχες επεξηγήσεις των βασικών κινδύνων και μέτρων προστασίας και πρόληψης, στα οποία εστιάζεται η φετινή εκστρατεία.

Για πρόσθετες διευκρινίσεις ή πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την αρμόδια Λειτουργό Επιθεώρησης Εργασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή/και στα τηλ. 22405606 / 22405623.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!