1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Ετοιμαστείτε γιατί το 8ο Insurtech Conference επιστρέφει

Ετοιμαστείτε γιατί το 8ο Insurtech Conference επιστρέφει

Ετοιμαστείτε γιατί το 8ο Insurtech Conference επιστρέφει
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στις 29 Ιανουαρίου 2025, η καρδιά της ασφαλιστικής καινοτομίας θα χτυπήσει στην Αθήνα, καθώς η Boussias Events παρουσιάζει το 8ο Insurtech Conference. Ένα γεγονός που υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα στον ασφαλιστικό τομέα, εστιάζοντας στη δυναμική της ψηφιακής επανάστασης, την κυβερνο-ανθεκτικότητα, και την ανάγκη για βιώσιμες λύσεις.

Το Cyprus Insurance News θα είναι για 4η συνεχόμενη χρονιά Χορηγός Επικοινωνίας του συνεδρίου, μεταφέροντας στην Κυπριακή Ασφαλιστική αγορά όλα όσα θα γίνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το συνέδριο.

Η ασφαλιστική βιομηχανία βρίσκεται σε κομβικό σημείο, με νέες τεχνολογίες όπως το IoT, η τεχνητή νοημοσύνη (AI), και οι πλατφόρμες blockchain να αναδιαμορφώνουν την καθημερινότητά της.

Στο συνέδριο, ασφαλιστικές εταιρείες, μεσίτες, ρυθμιστικές αρχές και κορυφαίοι τεχνολογικοί πάροχοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, εξετάζοντας πώς μπορούν να επωφεληθούν από την ψηφιακή μεταμόρφωση. Στόχος τους; Η δημιουργία ενός ασφαλιστικού μέλλοντος που δεν είναι απλώς ανθεκτικό στις κυβερνο-απειλές, αλλά και φιλικό προς τον πελάτη και το περιβάλλον.

Αυτό το συνέδριο θα δώσει έμφαση σε μια σειρά από καίρια ζητήματα που απασχολούν σήμερα τον ασφαλιστικό τομέα.

Τα πιο σημαντικά θέματα που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν:

  • Προηγμένη κατανόηση της κυβερνο-ανθεκτικότητας, της ψηφιακής μετάβασης και των τεχνολογιών αιχμής, όπως η τεχνητή νοημοσύνη.
  • Στρατηγικές προς δράση: Ενίσχυση της κυβερνο-ανθεκτικότητας, προώθηση της καινοτομίας και υποστήριξη της βιωσιμότητας.
  • Συνεργασίες και οικοσυστημική συνεργασία: Η αξία των στρατηγικών συνεργασιών στην ασφαλιστική βιομηχανία για τη διαμόρφωση του μέλλοντος.
  • Επαναπροσδιορισμός της στρατηγικής: Πώς οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού.
  • Καινοτόμες προσεγγίσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό ασφαλιστικών εταιρειών, πρακτορείων και μεσιτών.
  • Ασφάλιση με προσανατολισμό στον πελάτη: Η εμπειρία του πελάτη στο επίκεντρο.
  • “Πράσινη” ασφάλιση: Η απάντηση στην κλιματική αλλαγή και τα νέα imperatives που αυτή δημιουργεί.
  • Ο ρόλος του Insurtech οικοσυστήματος στη διαμόρφωση βιώσιμων συνεργασιών.
  • Μετασχηματισμός των παραδοσιακών μοντέλων ασφάλισης σε ψηφιακά οικοσυστήματα που προάγουν την καινοτομία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι τάσεις στην ασφαλιστική βιομηχανία το 2025

Η θεματολογία του συνεδρίου θα χωριστεί σε τρεις βασικές συνεδρίες που υπόσχονται να προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες και λύσεις σε όσους ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν τη ψηφιακή καινοτομία και την ανθεκτικότητα στο μέλλον των ασφαλίσεων.

Ενότητα Ι: Χτίζοντας την κυβερνο-ανθεκτικότητα στο ψηφιακό ασφαλιστικό τοπίο

Στην πρώτη ενότητα θα εξεταστούν οι τρόποι με τους οποίους οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να ενσωματώσουν τη κυβερνο-ανθεκτικότητα στην καθημερινή τους λειτουργία. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς η συνεργασία μεταξύ ασφαλιστών και τεχνολογικών παρόχων μπορεί να δημιουργήσει ανθεκτικές υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στα πρότυπα ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση). Επίσης, θα παρουσιαστούν πρακτικές στρατηγικές για την αντιμετώπιση των κυβερνο-κινδύνων.

Ενότητα ΙΙ: Αγκαλιάζοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την τεχνητή νοημοσύνη και τις πρωτοποριακές τεχνολογίες

Η δεύτερη ενότητα θα εστιάσει στη διαφοροποίηση της αγοράς μέσω πελατοκεντρικών προσεγγίσεων. Ειδικοί θα αναλύσουν πώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι κανονιστικές απαιτήσεις και οι νέες τεχνολογίες μπορούν να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο και καινοτόμο ασφαλιστικό οικοσύστημα. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να κατανοήσει τα κρίσιμα σημεία επιτυχίας για τη σωστή υιοθέτηση αυτών των τεχνολογιών και να δει πρακτικά παραδείγματα εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης και νέων τεχνολογιών.

Ενότητα ΙΙΙ: Διαμορφώνοντας το μέλλον της ασφάλισης: Έξυπνα προϊόντα, βιωσιμότητα και στρατηγικές συνεργασίες

Στην τελευταία ενότητα, θα αναλυθούν οι στρατηγικές που αφορούν την ανάπτυξη έξυπνων, πελατοκεντρικών ασφαλιστικών προϊόντων που συνδυάζουν την καινοτομία με τη βιωσιμότητα. Το συνέδριο θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία των τεχνολογιών αιχμής όπως το IoT, οι τηλεματικές λύσεις και οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες συμβάλλουν στη δημιουργία των ασφαλιστικών προϊόντων του μέλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τι αλλαγές θα επιφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στην ιατρική

Κυπριακή Συμμετοχή

Όπως γίνεται τα τελευταία 3 χρόνια, το συνέδριο θα φιλοξενήσει επίσης στελέχη της Κυπριακής Ασφαλιστικής Αγοράς σε ένα πάνελ συζήτησης που θα ρίξει φως στο πως οι Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά αφομοιώνει τις νέες τεχνολογίες και προετοιμάζεται για το μέλλον.

Κλείσε τη θέση σου

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.