1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Έτσι θα πληρώνεις μια ζωή το αυτοκίνητό σου -Ποια έξοδα μπορείς...

Έτσι θα πληρώνεις μια ζωή το αυτοκίνητό σου -Ποια έξοδα μπορείς να αποφύγεις

Έτσι θα πληρώνεις μια ζωή το αυτοκίνητό σου -Ποια έξοδα μπορείς να αποφύγεις
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μπορεί η συντήρηση να είναι το Α και το Ω στα οχήματα, αλλά σε μερικές περιπτώσεις είναι πεταμένα χρήματα.

Ένα αυτοκίνητο είναι μια σημαντική επένδυση, και η σωστή συντήρησή του είναι το κλειδί για τη μακροζωία του. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου μπορεί να ξοδεύετε χρήματα σε υπηρεσίες και προϊόντα που δεν προσφέρουν πραγματική αξία. Οι ειδικοί στη συντήρηση του αυτοκινήτου αποκαλύπτουν ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες παγίδες που πρέπει να αποφύγετε.

Εσωτερικός καθαρισμός κιβωτίου ταχυτήτων με χημικά (Flush)

Αν και η αντικατάσταση ενός κιβωτίου ταχυτήτων είναι δαπανηρή, ο εσωτερικός καθαρισμός του με χημικά δεν είναι πάντα η λύση. Οι μηχανικοί προειδοποιούν ότι αυτή η διαδικασία, που κοστίζει έως 200 ευρώ, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, καθώς μπορεί να απομακρύνει υπολείμματα που οδηγούν σε δυσλειτουργίες. Η συμβουλή τους είναι να ακολουθεί ο ιδιοκτήτης τις οδηγίες του κατασκευαστή για τις αλλαγές υγρών κιβωτίου ταχυτήτων.

Καθαρισμός συστήματος καυσίμου

Ο καθαρισμός του συστήματος καυσίμου μπορεί να ακούγεται σαν μια καλή ιδέα, αλλά οι μηχανικοί τον θεωρούν περιττό, αφού τα σύγχρονα καύσιμα περιέχουν ήδη χημικά με καθαριστικές ιδιότητες. Η χρήση βενζίνης υψηλής ποιότητας και η τήρηση του προγράμματος συντήρησης που προτείνει ο κατασκευαστής είναι αρκετά.

Πρόσθετα βελτιωτικά οκτανίων

Αν το αυτοκίνητό σας απαιτεί καύσιμο υψηλών οκτανίων, απλά βάλτε το. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα πρόσθετα βελτιωτικά οκτανίων είναι υπερτιμημένα και προσφέρουν ελάχιστη βελτίωση. Επιπλέον, αν το αυτοκίνητο δεν απαιτεί καύσιμο υψηλών οκτανίων, η χρήση των πρόσθετων είναι απλώς σπατάλη χρημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι αβεβαιότητες που δημιουργούν για την ασφάλιση τα αυτοκινούμενα οχήματα

Προϊόντα γρήγορης επιδιόρθωσης

Προϊόντα που π.χ. σταματούν κάποια μικρή διαρροή λαδιού ή ψυκτικού, είναι μόνο για προσωρινή χρήση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι μηχανικοί τονίζουν ότι η μακροχρόνια χρήση τους μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές που θα απαιτήσουν δαπανηρές επισκευές.

Ακριβά κεριά αυτοκινήτου

Εκτός αν έχετε ένα πολυτελές αυτοκίνητο με ειδική βαφή, τα ακριβά κεριά δεν αξίζουν τα χρήματά τους. Ειδικά σε πιο σύγχρονα αυτοκίνητα, όπου τα υλικά φανοποιείας που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι γενικά καλής ποιότητας, ακόμα και τα φθηνότερα προϊόντα προσφέρουν επαρκή προστασία.

Εσωτερικός καθαρισμός κινητήρα με χημικά

Όπως και στο κιβώτιο ταχυτήτων, έτσι και για τον κινητήρα υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για το εσωτερικό, που κοστίζουν επίσης έως και 200 ευρώ, και συχνά προτείνονται κατά την αλλαγή λαδιού. Ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι σύγχρονοι κινητήρες και τα λάδια υψηλής ποιότητας δεν τα χρειάζονται αφού κάνουν καθαρότερες καύσεις, εκτός βέβαια αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, με τις τακτικές αλλαγές λαδιού να είναι αρκετές.

Ελαστικά “φουσκωμένα” με άζωτο

Το φούσκωμα των ελαστικών με άζωτο αντί για αέρα μπορεί να μειώσει την απώλεια πίεσης, αλλά το όφελος είναι μικρό για τους περισσότερους οδηγούς. Οι μηχανικοί αναφέρουν ότι ο τακτικός έλεγχος της πίεσης είναι πολύ πιο οικονομικός από το να δώσει κάποιος χρήματα για να βάλει άζωτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Γιατί τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων δε διαθέτουν πλέον ρεζέρβα

Ακριβοί υαλοκαθαριστήρες

Οι ακριβές λεπίδες υαλοκαθαριστήρων δεν προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις πιο οικονομικές, ειδικά αν τις αντικαθιστάτε τακτικά. Οι μηχανικοί συνιστούν να επιλέξετε ένα καλό σετ λεπίδων σε προσιτή τιμή και να επενδύσετε τα υπόλοιπα χρήματα σε άλλες εργασίες συντήρησης.

Η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου σας είναι σημαντική, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να ξέρετε πού να επενδύσετε τα χρήματά σας. Αποφεύγοντας αυτές τις περιττές δαπάνες, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να διασφαλίσετε ότι το αυτοκίνητό σας παραμένει σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια.

Πηγή: carandmotor.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.