1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Εξαιρετικό το πρώτο εξάμηνο του 2024 για την Aon

Εξαιρετικό το πρώτο εξάμηνο του 2024 για την Aon

Εξαιρετικό το πρώτο εξάμηνο του 2024 για την Aon
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Aon ανακοίνωσε αύξηση 18% σε ετήσια βάση στα συνολικά έσοδα στα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο του 2024, με σταθερή αύξηση των εσόδων σε όλες τις δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του 7% στα 635 εκατομμύρια δολάρια στον κλάδο της Reinsurance Solutions.

Η αύξηση των συνολικών εσόδων αντανακλά τα αποκτηθέντα έσοδα από την NFP μετά την εξαγορά του μεσίτη από την Aon, καθώς και οργανική αύξηση των εσόδων κατά 6% λόγω της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων και της συνεχιζόμενης ισχυρής διατήρησης. Αυτό αντισταθμίστηκε εν μέρει από μια δυσμενή επίδραση 1% από τη συναλλαγματική ισοτιμία.

Αύξηση των εσόδων σημειώθηκε σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς της εταιρείας κατά το τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένου του τομέα Reinsurance Solutions, ο οποίος αυξήθηκε κατά 5%, ή 7% σε οργανική βάση, ως αποτέλεσμα της ισχυρής αύξησης τόσο των συμβάσεων όσο και των προαιρετικών τοποθετήσεων.

Στον τομέα Commercial Risk Solutions, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 14%, ή 6% σε οργανική βάση, σε περισσότερα από 2 δισ. δολάρια το β’ τρίμηνο του 2024, με την Aon να επισημαίνει την ισχυρή ανάπτυξη σε όλες τις μεγάλες γεωγραφικές περιοχές, η οποία οφείλεται στην καθαρή δημιουργία νέων επιχειρήσεων και στην ισχυρή διατήρηση.

Ο τομέας Health Solutions παρουσίασε την ισχυρότερη ετήσια αύξηση εσόδων κατά 48% ή 6% σε οργανική βάση στα 662 εκατ. δολάρια, η οποία αντανακλά την υψηλή αύξηση σε παγκόσμιο επίπεδο στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένης της NFP, και πάλι λόγω της δημιουργίας καθαρών νέων επιχειρήσεων και της ισχυρής διατήρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δείτε πώς κινήθηκαν τα επενδυτικά ταμεία τον Ιούνιο 2024

Στον κλάδο Wealth Solutions, η Aon ανακοίνωσε έσοδα ύψους 463 εκατ. δολαρίων το β’ τρίμηνο του 24, αυξημένα κατά 32%, ή 9% σε οργανική βάση, χάρη στην ισχυρή ανάπτυξη στον τομέα συνταξιοδότησης και επενδύσεων.

Σε επίπεδο ομίλου, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν, αυξήθηκαν και τα έξοδα, τα οποία ανήλθαν σε 33 % σε ετήσια βάση από 2,335 δισ. δολάρια σε 3,104 δισ. δολάρια, λόγω της ενσωμάτωσης των συνεχιζόμενων λειτουργικών εξόδων της NFP, της επιτάχυνσης των επιβαρύνσεων του προγράμματος αναδιάρθρωσης Aon United, της αύξησης των εξόδων που σχετίζονται με την οργανική αύξηση των εσόδων κατά 6% και των επενδύσεων σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Συνολικά, η Aon ανακοίνωσε πτώση των λειτουργικών εσόδων κατά 22% από $842 εκατ. το β’ τρίμηνο του 2023 σε $656 εκατ. το β’ τρίμηνο του 2024, καθώς τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 6% από $560 εκατ. σε $524 εκατ.

Ο Greg Case, Διευθύνων Σύμβουλος της Aon, σχολίασε: «Οι συνεργάτες μας σημείωσαν εξαιρετικά αποτελέσματα στο δεύτερο τρίμηνο, με 6% οργανική αύξηση των εσόδων, διεύρυνση του προσαρμοσμένου λειτουργικού περιθωρίου κέρδους και 19% αύξηση του προσαρμοσμένου λειτουργικού εισοδήματος.

Το πρώτο εξάμηνο σηματοδοτεί μεγάλη πρόοδο σε σχέση με όλα τα στοιχεία του πλάνου μας, και είμαστε καλά προετοιμασμένοι για το υπόλοιπο του 2024».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.