1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Fake ασφαλιστικές: Η νέα απάτη στους δρόμους της Ισπανίας

Fake ασφαλιστικές: Η νέα απάτη στους δρόμους της Ισπανίας

Fake ασφαλιστικές: Η νέα απάτη στους δρόμους της Ισπανίας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Υποδυόμενοι τους Καλούς Σαμαρείτες, οι απατεώνες στήνουν «παγίδες» σε ανυποψίαστους οδηγούς, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ανεξάντλητη φαίνεται ότι είναι η φαντασία των συμμοριών, οι οποίες προκειμένου να πιάσουν στα δίχτυα τους ανυποψίαστους οδηγούς εμπλουτίζουν τη φαρέτρα τους συνεχώς με νέα «όπλα».

Η επινόηση, μάλιστα, νέων μεθόδων εξαπάτησης των οδηγών γίνεται με αστραπιαίους ρυθμούς, κάτι το οποίο δεν επιτρέπει στους τελευταίους να υψώσουν τις κατάλληλες ασπίδες προστασίας.

Ένα από τα τελευταία κόλπα των σπειρών έχει ως πρωταγωνιστή ένα κομμάτι χαρτί και σύμφωνα με δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονα στην Ισπανία. Ειδικότερα, όταν ο οδηγός-στόχος των συμμοριών επιστρέφει στο αυτοκίνητό του βλέπει τον εξωτερικό καθρέφτη του αυτοκινήτου του σπασμένο και ένα σημείωμα στο παρμπρίζ.

Στο σημείωμα αυτό, ο απατεώνας αναφέρει ότι έσπασε καταλάθος τον καθρέφτη του ΙΧ του ανυποψίαστου οδηγού και, υποδυόμενος τον Καλό Σαμαρείτη, ζητά από τον τελευταίο να έρθουν σε επικοινωνία προκειμένου να καλυφθεί η ζημιά από την ασφαλιστική του εταιρεία.

Όπως αναφέρουν ισπανικά ΜΜΕ, ο απατεώνας ζητά από τον οδηγό να επικοινωνήσει μαζί του μέσω WhatsApp, με πολλούς να πέφτουν στην παγίδα, νιώθοντας ανακούφιση που ο υποτιθέμενος υπαίτιος δήλωσε πρόθυμος να υπάρξει συνεννόηση ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα άμεσα.

Σε συνέχεια, όμως, της επικοινωνίας, ο απατεώνας στέλνει έναν κακόβουλο σύνδεσμο (link), ο οποίος υποτίθεται οδηγεί στο ψηφιακό περιβάλλον ασφαλιστικής εταιρείας. Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν ισχύει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις ασφαλιστικές

«Πατώντας» τον συγκεκριμένο σύνδεσμο, ανοίγει ο δρόμος για την υποκλοπή των στοιχείων πρόσβασης του ανυποψίαστου θύματος στον τραπεζικό λογαριασμό.

Συνιστάται, λοιπόν, οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και εφόσον εντοπίσουν ένα τέτοιο σημείωμα στο παμρπρίζ τους, να επικοινωνήσουν άμεσα με την ασφαλιστική τους εταιρεία, η οποία θα τους παραθέσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να κάνουν.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!