1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Φωτιά στην Πάφο: Όλες οι εξελίξεις

Φωτιά στην Πάφο: Όλες οι εξελίξεις

Φωτιά στην Πάφο: Όλες οι εξελίξεις
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μαίνεται η φωτιά στην Πάφο, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να συνεχίζουν να επιχειρούν προκειμένου να σβήσει ολοκληρωτικά. Επιπλέον, βοήθεια ήρθε στο σημείο από το εξωτερικό μετά την ενεργοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Πυρσός.

Τα ξημερώματα “σηκώθηκαν” και 5 πτητικά μέσα, για ενίσχυση των επιχειρήσεων κατάσβεσης ενώ όλο το βράδυ δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν στο σημείο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, σημείωσε πως καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν 250 άτομα πυροσβέστες, 50 οχήματα και 8 προωθητές γαιών. Επιπρόσθετα, ανέφερε πως από νωρίς το πρωί επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα, το ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, τα δύο αεροσκάφη που ήρθαν από την Αυστραλία με μίσθωση και ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Όσο για τα δύο Canadair που αφίχθηκαν από την Ελλάδα βρίσκονται, όπως είπε, στο αεροδρόμιο Πάφου, και προετοιμάζονται για να επιχειρήσουν, ενώ έφτασαν άλλα δύο από την Ιορδανία. Ο κ. Κεττής σημείωσε πως κατοικίες υπέστησαν στην περιοχή εκτεταμένες ζημιές, και δεκάδες άλλες προστατεύθηκαν.

Παραμένει ένα ενεργό μέτωπο παρά την Κοινότητα Πολέμι και γίνονται ρίψεις από πτητικά και προσπάθεια προσέγγισης με προωθητές γαιών, αναφέρει σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

Σύμφωνα με τον ίδιο στην υπόλοιπη πυρκαγιά αντιμετωπίζονται σποραδικές αναζωπυρώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η Anytime δίπλα στους πυρόπληκτους

Η φωτιά σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, ξέσπασε σε περιοχή με ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και δέντρα. Η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε με έξι οχήματα ενώ συνέδραμαν άλλα τρία του Τμήματος Δασών και ένα από την Υπηρεσία Θήρας. Επιπρόσθετα εργάζονταν και προωθητές γαιών.

Τις από αέρος προσπάθειες συνέδραμαν στη συνέχεια και τα δύο Ιορδανικά ελικόπτερα, ένα ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, ελικόπτερο της ΜΑΕΠ και επίγειες δυνάμεις από Επαρχία Λεμεσού και ΕΜΑΚ.

Η σοβαρότητα της κατάστασης φαινόταν και από το γεγονός ότι οι καπνοί είχαν καλύψει μέχρι και την κοινότητα Τάλα, σε αρκετά χιλιόμετρα απόσταση νοτιότερα από το επίκεντρο της πυρκαγιάς, ενώ ορατοί ήταν και από μεγάλα τμήματα της πόλης της Πάφου, αλλά και στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, είπε ότι τα αίτια της πρόκλησης της πυρκαγιάς θα εξεταστούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι κάτοικοι των κοινοτήτων που πλήγησαν από την φωτιά, διανυκτέρευσαν σε συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα σε άλλες περιοχές της Πάφου, ενώ αρκετοί μεταφέρθηκαν με κρατική μέριμνα σε ξενοδοχειακές μονάδες. Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για την απομάκρυνση ζώων, που φέρονται να είχαν τραυματιστεί από την πύρινη λαίλαπα.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!