1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ζωής & Υγείας
  6. »
  7. Η σημαντικότητα της βιωσιμότητας για την Metlife

Η σημαντικότητα της βιωσιμότητας για την Metlife

Η σημαντικότητα της βιωσιμότητας για την Metlife
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Των Παναγιώτη Πίττα – Procurement, Real Estate Manager and Sustainability και Κρίστιας Ιωάννου – Marketing & Communications Coordinator

Για την MetLife η βιωσιμότητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την επιχειρηματική της στρατηγική και είναι ριζωμένη στις δραστηριότητές της. Με οδηγό τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN SDGs), αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες των ανθρώπων, των προϊόντων, των υπηρεσιών και των επενδύσεών της για να στηρίξει τους πελάτες της, τους υπαλλήλους της, την κοινωνία και τους μετόχους της.

pittas

Το 2019 ξεκίνησε η ανακαίνιση των κεντρικών γραφείων της MetLife στη Λευκωσία με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση πετυχαίνοντας μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της τάξης του 48% το 2023 σε σύγκριση με το 2018. Τα επόμενα χρόνια αναμένονται να ολοκληρωθούν και τα σχέδια για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Αρχές του 2023, άρχισε η αντικατάσταση του συμβατικού στόλου με 5 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μέχρι το τέλος θα αντικατασταθούν ακόμη 4. Για τις ανάγκες των αυτοκινήτων έγινε εγκατάσταση 3 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα οποία θα αυξηθούν για περισσότερα αυτοκίνητα στο μέλλον.

Με γνώμονα το περιβάλλον κάθε χρόνο διοργανώνεται το «MetLife’s Extraordinary Litter Pick» το οποίο καλεί υπαλλήλους, ασφαλιστές και μέλη της οικογένειας για την καθαριότητα ενός χώρου στην Κύπρο. Το 2023, διοργανώθηκε με επιτυχία η καθαριότητα του γραμμικού πάρκου στον Δήμο Στροβόλου αλλά και στην περιοχή της Αλικής στη Λάρνακα. Οι εθελοντές κατάφεραν να μαζέψουν πάνω από 20 σακούλες με απορρίμματα καθώς και ανακυκλώσιμα είδη. Φέτος, θα δοθεί έμφαση στις γειτονιές αφού η MetLife διατηρεί γραφεία σε όλη την Κύπρο και όχι μόνο.

Η δεντροφύτευση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στις ενέργειες της MetLife καθώς το 2022, σε συνεργασία με την CYMEPA, 300k Trees και το Κοινοτικό συμβούλιο της Ασγάτας, φύτεψαν 100 δέντρα. Τα δέντρα φυτεύτηκαν σε σημείο θέας στο χωριό Ασγάτα. Πέραν από αυτά, το 2023 σε συνεργασία με τον παγκόσμιο οργανισμό Earthly, η MetLife Κύπρου συνείσφερε στην δεντροφύτευση 2777 μανγκρόβιων δέντρων σε περιοχή της Μαδαγασκάρης στην Αφρική.

Christia

Η MetLife επιδεικνύει δράσεις προς την αειφορία τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και παγκοσμίως. Έχει δεσμευτεί για καθαρή ενέργεια με μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2030 παγκοσμίως.

Το 34% όλων των επενδύσεων ακινήτων το 2022,τροφοδοτούνταν από ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια και μια στρατηγική αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που αυξάνει την αγορά πράσινης ενέργειας σε αυτά τα ακίνητα.

Από το 2020, φύτευσε 800.000 δέντρα σε όλο τον κόσμο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε πολλές από τις ενέργειες οι υπάλληλοι συμμετέχουν εθελοντικά, το 2023 πάνω από 2700 υπαλλήλοι συμμετείχαν σε Litter Picks σε 35 χώρες.

Αυτές είναι μερικές από τις πρωτοβουλίες που αντικατοπτρίζουν την προσήλωση της MetLife στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Με παρουσία σε πάνω από 40 χώρες, η MetLife συμβάλει σε ένα πιο σίγουρο μέλλον ως εργοδότης, επενδυτής και πάροχος χρηματοοικονομικών λύσεων και εμπειρίας. Η βιωσιμότητα είναι ένα σημαντικό κομμάτι στην κουλτούρα της εταιρείας εξυπηρετώντας τους υπαλλήλους, τις κοινότητές, τους πελάτες και τους μετόχους.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.