1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Γιατί αγαπάμε τόσο πολύ τα ταξίδια;

Γιατί αγαπάμε τόσο πολύ τα ταξίδια;

Γιατί αγαπάμε τόσο πολύ τα ταξίδια;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ταξίδια…πόσο μας συναρπάζει αυτή η λέξη! Με το που την αναφωνούμε αμέσως ξεπηδούν εμπειρίες, όνειρα, γεύσεις, μυρωδιές και τόσα συναισθήματα. Γιατί αγαπάμε τόσο πολύ τα ταξίδια;

Τα αγαπούμε γιατί μας φέρνουν σε επαφή με τον εαυτό μας, με τις αξίες μας και όσα θέλουμε να γίνουμε. Τα ταξίδια είναι σημαντικά για τη ζωή μας και λανθασμένα πολλοί τα θεωρούν πολυτέλεια.

Γιατί τα ταξίδια λοιπόν είναι σημαντικά για τη ζωή μας;

Ένα ταξίδι μπορεί πραγματικά να σε κάνει να αλλάξεις τη ζωή σου. Σου προσφέρει τέτοια έμπνευση και διεύρυνση στην οπτική σου που μπορεί να λειτουργήσει μεταμορφωτικά.

Αρχικά, να πούμε ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους ένας άνθρωπος μπορεί να ταξιδεύει ανάλογα τις ανάγκες του και τη φάση στην οποία βρίσκεται.

Κάποιος μπορεί να ταξιδεύει ωθούμενος από τις πνευματικές του αναζητήσεις και να επιλέγει προορισμούς όπως το Θιβέτ και το Νεπάλ.

Κάποιος άλλος μπορεί να κυνηγά την περιπέτεια και να θέλει να έρθει σε επαφή με την άγρια φύση και τα πλάσματα της θάλασσας. Έτσι μπορεί να επιλέξει να ταξιδέψει στην Τόνγκα και να κολυμπήσει με φάλαινες ή να πάει για σαφάρι στην Αφρική.

Ο εθελοντισμός και η συμμετοχή σε ομάδες που προσφέρουν κοινωνικό έργο μπορεί να οδηγήσουν κάποιον να ταξιδέψει σε μέρη για να προσφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αλλαγές στα αεροπορικά ταξίδια σε χειραποσκευές και υγρά

Μπορεί κάποιος να ταξιδεύει για να πηγαίνει σε μεγάλα πάρτι και να ζει τη διασκέδαση και τη νυχτερινή ζωή που προσφέρει το κάθε μέρος ή να ταξιδεύει για διάφορα events και φεστιβάλ.

Άλλος μπορεί να παθιάζεται με τα εξωτικά μέρη και να θέλει να κολυμπήσει σε όσες περισσότερες ακτές τροπικών νησιών μπορεί.

Οι λάτρεις της γεωγραφίας μπορεί να επιλέγουν μέρη για εξερεύνηση που παρουσιάζουν μια μοναδική γεωμορφολογική ποικιλία και τοπία ασύλληπτης γεωγραφικής σύνθεσης.

Οι πιο καλλιτεχνικές ψυχές ταξιδεύουν για να δημιουργήσουν τέχνη, για να εμπνευστούν από άλλες κουλτούρες και τοπία και να αφήσουν το τοπίο να μιλήσει στην ψυχή τους και να εκφραστεί μέσα από τη μουσική, τα ποιήματά τους, το χορό τους, τους πίνακές τους, τις φωτογραφίες τους κλπ.

Όσοι λατρεύουν τα extreme sports σίγουρα θέτουν στόχους να κάνουν τα χόμπι τους ταξιδεύοντας! Ποιος από αυτή την κατηγορία δε θα ήθελε να κάνει ελεύθερη πτώση πάνω από τη Χαβάη ή τη φύση της Ελβετίας; Ποιος δε θα πήγαινε για ορειβασία στις Άλπεις; Για scuba diving ή kayaking κάπου στην Καραϊβική;

Ποιος από όσους αγαπούν ταινίες όπως το Lord of the Rings δε θα ήθελε να επισκεφθεί τη μαγική Νέα Ζηλανδία και το Hobbiton;

Έπειτα, οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής και της γλυπτικής υπάρχει περίπτωση να μην είχαν στη λίστα τους μια επίσκεψη στην Ιταλία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  4 στελέχη της SoEasy Insurance στο νέο επεισόδιο του Insurance Shorts

Κι από την άλλη…κάποια ταξίδια αξίζουν για να μπορείς έστω για μια στιγμή να θαυμάσεις κάποια φαινόμενα όπως το Βόρειο Σέλας στην Ισλανδία!

Η λίστα είναι ατελείωτη, αλλά ένα είναι σίγουρο…ότι για όλους μας υπάρχουν οι κατάλληλοι προορισμοί με βάση τα ενδιαφέροντα, τα χόμπι μας και τις επιθυμίες μας.

Στη σύγχρονη εποχή όπου κατακλυζόμαστε από τις οθόνες, καμία λήψη στο Instagram και κανένα video στο YouTube δε μπορούν να μας μεταφέρουν πραγματικά την εμπειρία ενός μέρους. Κι αυτό γιατί η βιωματική εμπειρία μέσα από τις αισθήσεις μας είναι που κάνει τη διαφορά.

Τα ταξίδια είναι ένας τρόπος βιωματικής μάθησης και εκπαίδευσης. Κανένας δε θα σου μάθει καλύτερα τη γεωγραφία, την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα ενός τόπου, τη χλωρίδα και την πανίδα, από ένα ταξίδι!

Μέσα από τα ταξίδια καλλιεργούμε τις επικοινωνιακές μας ικανότητες, την ενσυναίσθησή μας για άλλους πολιτισμούς, την ευγένεια, τη διάκριση, την ταπεινότητα, το σεβασμό, τη διευρυμένη αντίληψη και την ικανότητα να βλέπουμε τη μεγαλύτερη εικόνα. Τα ταξίδια μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους!

Επίσης, τα ταξίδια αποτελούν ένα θαυμάσιο τρόπο για να βγούμε από τη ζώνη άνεσής μας και να τολμήσουμε να μας μάθουμε καλύτερα μέσα σε αυτό τον τεράστιο κόσμο. Έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε σχέσεις με ανθρώπους διαφορετικούς από εμάς να μάθουμε καλύτερα τι μας αρέσει και τι μας ταιριάζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδύσσεια 170 επιβατών - Επιστρέφουν με δόσεις στην Κύπρο

Μέσα από τα ταξίδια μπορούμε να δούμε πώς σε διαφορετικά μέρη ποικίλλει η ανθρώπινη συμπεριφορά και ο ηθικός κώδικας, πώς το σύνολο της ζωής, δηλαδή η γεωγραφία, η πολιτική, η θρησκεία, το κλίμα έχουν διαμορφώσει τη νοοτροπία των ανθρώπων.

Από τη γλώσσα και την κουζίνα, τη μουσική και το χορό και άλλες τέχνες μπορούμε να έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μια χώρα και το λαό της σε ένα επίπεδο πιο βαθύ, γιατί όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν τον τρόπο που σκέφτεται κάποιος.

Τα ταξίδια μεγαλώνουν την αγάπη μας για τον πλανήτη μας και μπορούν να μας κάνουν πιο συνειδητούς και ευγνώμονες στην καθημερινότητα και τις συνήθειες που υιοθετούμε, ώστε να τιμάμε το φυσικό περιβάλλον που έχουμε στην καθημερινότητά μας.

Οι λόγοι για να βάλετε τα ταξίδια στη ζωή σας είναι πολλοί. Σε συνδυασμό με την ταξιδιωτική ασφάλεια που προσφέρει η SoEasy Travel Insurance για εσάς, το ταξίδι όσο περιπετειώδες κι απρόβλεπτο κι αν είναι με βάση τα γούστα σας δεν παύει να είναι ασφαλές και ξέγνοιαστο, ώστε να ζείτε την κάθε στιγμή στο 100%!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.