1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ζωής & Υγείας
  6. »
  7. Γιατί είναι σημαντική η ασφάλεια ζωής;

Γιατί είναι σημαντική η ασφάλεια ζωής;

Γιατί είναι σημαντική η ασφάλεια ζωής;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί έχουν τουλάχιστον κάποιες βασικές ανάγκες προς εκπλήρωση για την επιβίωσή τους. Ο άνθρωπος πέρα από τις βασικές ανάγκες του έχει και υψηλότερες ανάγκες για αυτοεκπλήρωση στη ζωή.

Παρόλα αυτά μια βασική ανάγκη που συναντάται σε όλα τα πλάσματα είναι ανάγκη για ασφάλεια. Η ανάγκη για ασφάλεια οπωσδήποτε εξασφαλίζει την επιβίωση, αλλά δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να ανελιχθεί και σε ανώτερα επίπεδα αναγκών που αφορούν τόσο τις σχέσεις όσο και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Είναι σημαντικό να μπορούμε να διακρίνουμε τις ανάγκες μας με καθαρότητα σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Αυτό θα μας βοηθήσει αυτογνωσιακά, εξελικτικά, αλλά και πρακτικά. Για να ικανοποιήσουμε μια ανάγκη χρειάζεται να κάνουμε πρώτα επαφή μαζί της, να τη συνειδητοποιήσουμε δηλαδή. Στη συνέχεια χρειάζεται να δούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ικανοποιήσουμε αυτή την ανάγκη από μέσα και απ’ έξω.

Το να μας φροντίζουμε μέσα από μια ενήλικη στάση είναι ό,τι πιο υγιές και υπεύθυνο μπορούμε να κάνουμε. Ανεξάρτητα από το οικονομικό περιβάλλον από το οποίο προερχόμαστε χρειάζεται να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν λύσεις για όλες μας τις ανάγκες.

Πιο συγκεκριμένα, η ασφάλιση ζωής είναι μια πολύ καλή επιλογή για πολλούς λόγους και για πολλές περιπτώσεις ανθρώπων ανάλογα με τους στόχους τους και το τι θέλουν να πετύχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σταυρινός Γεωργίου: «Ένας Ασφαλιστικός Σύμβουλος πρέπει να έχει αξιοπιστία και ακεραιότητα»

Ακόμη κι αν κάποιος προέρχεται από ένα οικογενειακό περιβάλλον που δεν μπόρεσε να του προσφέρει καθαρότητα περιουσιακών στοιχείων η ασφάλιση ζωής μπορεί να έρθει στη ζωή του και να λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο. Το να θέλεις να δώσεις στους απογόνους σου μια κληρονομιά ακόμη κι εκεί που δεν είχες τίποτα είναι κάτι που μπορείς να το καταφέρεις με την ασφάλιση ζωής, γιατί η ασφάλιση ζωής είναι περιουσιακό στοιχείο! Η ασφάλιση ζωής εξασφαλίζει εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ασφάλιση ζωής προκειμένου να χρηματοδοτήσεις κι ένα όνειρό σου. Κι ακόμη μπορείς να αξιοποιήσεις την ασφάλιση ζωής συνδυάζοντάς τη με ένα αποταμιευτικό ή επενδυτικό πρόγραμμα κι έτσι να διευρύνεις τις επιλογές σου.

Το να γνωρίζεις ότι φροντίζεις τον εαυτό σου αλλά και τα αγαπημένα σου πρόσωπα με αυτό τον τρόπο δίνει την ευκαιρία να έχεις μια εσωτερική ησυχία, γιατί γνωρίζεις ότι κάνεις το καλύτερο που μπορείς και πως ό,τι κι αν γίνει δε θα μείνεις αβοήθητος ούτε θα βρεθείς σε αδιέξοδες καταστάσεις.

Έχει σημασία να πορευόμαστε στη ζωή τιμώντας τη και ζώντας την κάθε στιγμή για αυτό που είναι, κι όχι να μας απομυζά ο φόβος του θανάτου. Αν αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας και της ζωής μας, την αναλαμβάνουμε και στο θάνατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τι σε σταματά από το να κάνεις ασφάλεια ζωής;

Ο σκοπός είναι να ζούμε τη ζωή και να φροντίζουμε να δημιουργούμε όμορφες συνθήκες που θα κάνουν τη ζωή να ανθίζει, εξασφαλίζοντας περισσότερη ανεξαρτησία και αυτονομία μέσα από τη στάση μας και την τοποθέτησή μας στη ζωή.

Η επιλογή συνδυασμού ασφάλισης ζωής και συνταξιοδοτικού προγράμματος, για παράδειγμα, είναι μια επιλογή ελευθερίας και ακεραιότητας. Μέσα από αυτή την επιλογή ξέρεις ότι δεν είσαι έρμαιο των συνθηκών και των επιλογών των άλλων για εσένα. Ανεξάρτητα από τις συνθήκες του συνταξιοδοτικού τα επόμενα χρόνια, εσύ θα γνωρίζεις ότι μέσω της ασφαλιστικής σου κάλυψης μπορείς να εξασφαλίσεις ένα άνετο βιοτικό επίπεδο χωρίς να εξαρτάσαι από τις αποφάσεις των άλλων.

Δε μπορούμε να ελέγξουμε τη ζωή. Κι ούτε είναι αυτός ο σκοπός. Είναι σημαντικό όμως να μάθουμε να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και να επιλέγουμε την απόκρισή μας στα γεγονότα και τις εξελίξεις. Κι αν το κάνουμε αυτό από ένα καθεστώς εσωτερικής ασφάλειας κι όχι ανασφάλειας τότε μπορούμε να σκεφτούμε και να πράξουμε με διαύγεια.

Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλιση ζωής δίνει πολλές δυνατότητες και είναι στην ευχέρεια του κάθε ατόμου που κάνει αυτή την επιλογή να συνδυάσει διάφορες καλύψεις που τον εξυπηρετούν καλύτερα. Όταν κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για εμάς, τότε θα έχουμε και το καλύτερο για εμάς. Αυτό είναι νομοτελειακό, αφορά το Νόμο Αιτίας –Αποτελέσματος. Ό,τι κάνεις ή δεν κάνεις έχει το ανάλογο αποτέλεσμα!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.