1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ζωής & Υγείας
  6. »
  7. Γιατί είναι σημαντικό το Ιατρικό Ιστορικό στην Ασφάλιση Υγείας;

Γιατί είναι σημαντικό το Ιατρικό Ιστορικό στην Ασφάλιση Υγείας;

Γιατί είναι σημαντικό το Ιατρικό Ιστορικό στην Ασφάλιση Υγείας;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Συχνά τονίζουμε ότι η Ασφάλιση Υγείας δεν είναι πολυτέλεια αλλά μία βασική ανάγκη για κάθε άτομο που θέλει να εξασφαλίσει ποιοτική περίθαλψη για τον ίδιο και την οικογένεια του χωρίς καθυστερήσεις.

Είναι επίσης γεγονός ότι κατά τη διαδικασία έκδοσης ενός συμβολαίου υγείας, θα χρειαστεί να απαντήσουμε σε ορισμένες ερωτήσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν την τιμολόγηση του συμβολαίου μας και ενδεχομένως να οδηγήσουν την ασφαλιστική μας εταιρεία να προσθέσει κάποιες εξαιρέσεις.

Τι είναι το Ιατρικό Ιστορικό;

Οι περισσότερες από τις ερωτήσεις που θα μας κάνει ο Ασφαλιστικός μας Σύμβουλος πριν τη σύναψη ενός συμβολαίου Υγείας, σχετίζονται με το Ιατρικό μας Ιστορικό.

Το Ιατρικό μας Ιστορικό περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με ιατρικές καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν ή κάποια χρόνια ασθένεια που ακόμη μας ταλαιπωρεί. Γενικότερα, η ασφαλιστική εταιρεία επιθυμεί να γνωρίζει ο,τιδήποτε επηρεάζει το ρίσκο που αναλαμβάνει με την ασφάλισή μας.

Γιατί η Ασφαλιστική Εταιρεία θέλει να γνωρίζει το Ιατρικό μας Ιστορικό;

Η απάντηση είναι απλή και πιστεύουμε την έχετε ήδη καταλάβει από όσα αναφέραμε πιο πάνω.

Το ιατρικό ιστορικό αποτελεί έναν καθοριστικό παράγοντα στην ασφάλιση υγείας. Είναι απαραίτητο να απαντάμε με απόλυτη ειλικρίνεια στις ερωτήσεις της ασφαλιστικής εταιρείας, καθώς η απόκρυψη πληροφοριών μπορεί να μας αφήσει εκτεθειμένους σε μελλοντικές απαιτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τι είναι οι περίοδοι αναμονής στην Ασφάλιση Υγείας και πότε δεν ισχύουν;

Προ-υπάρχουσες ασθένειες

Οι ερωτήσεις για το ιατρικό μας ιστορικό μπορεί να περιλαμβάνουν από απλές, όπως το ύψος και το βάρος μας, έως τις καθημερινές μας συνήθειες, όπως το κάπνισμα. Ωστόσο, οι πιο κρίσιμες ερωτήσεις αφορούν τις προϋπάρχουσες ασθένειες.

Μία προ-υπάρχουσα ασθένεια είναι κάθε ιατρική κατάσταση για την οποία είχε διαγνωστεί ή είχε παρουσιάσει συμπτώματα ή είχε αντιμετωπιστεί με ιατρική η φαρμακευτική αγωγή, πριν την έναρξη του ασφαλιστικού μας συμβολαίου.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ασθένειες που έχουν θεραπευτεί ή χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης, το άσθμα, και η υπέρταση. Είναι σημαντικό να μην υποτιμήσετε οποιοδήποτε ασθένεια επειδή ίσως δεν ήταν σοβαρή και να δηλώσετε όλα τα περιστατικά στην ασφαλιστική σας εταιρεία.

Τι θα κάνει η ασφαλιστική μου το Ιατρικό Ιστορικό;

Ας πάμε τώρα στην αρχή του άρθρου και να δούμε γιατί είναι σημαντικό για την ασφαλιστική εταιρεία το Ιατρικό μας Ιστορικό και πώς συνήθως οι εταιρείες το αξιοποιούν.

Αφού ένα συμβόλαιο ασφάλισης υγείας καλύπτει τη νοσηλεία μας μετά από κάποια ασθένεια, τότε η ύπαρξη υφιστάμενης ασθένειας ή χρόνιας πάθησης επηρεάζει το ρίσκο που η ασφαλιστική εταιρεία αναλαμβάνει με την ασφάλιση μας.

Κάποιες ιατρικές καταστάσεις ίσως να μην επηρεάσουν το συμβόλαιο μας λόγω της μη σοβαρότητας τους, όπως για παράδειγμα εάν έχουμε βγάλει τις αμυγδαλές μας. Υπάρχουν όμως άλλες που ιατρικά υπάρχει η πιθανότητα να επανέλθουν ενώ οι χρόνιες ασθένειες γνωρίζουμε στα σίγουρα ότι θα προκαλέσουν νοσηλεία στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μπορώ να ασφαλιστώ εάν έχω προβλήματα υγείας;

Τέτοιες ασθένειες λοιπόν, είναι πολύ πιθανόν να εξαιρεθούν από το συμβόλαιο μας, ενώ υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να αρνηθεί την ασφάλιση ενός πελάτη λόγω σοβαρών ασθενειών που προϋπήρχαν.

Συμπερασματικά, λοιπόν, είναι εξαιρετικά σημαντικό να απαντάμε στις ερωτήσεις που μας κάνει η ασφαλιστική μας εταιρεία ή ο ασφαλιστικός μας σύμβουλος με ειλικρίνεια χωρίς να κρύψουμε οποιαδήποτε πληροφορία. Είναι προτιμότερο να ασφαλιστούμε με κάποιες εξαιρέσεις παρά να αποκρύψουμε πληροφορίες και να ανακαλυφθεί τη στιγμή που θα χρειαστούμε κάποια νοσηλεία ότι είχαμε ασθένειες που προϋπήρχαν και δεν τις είχαμε δηλώσει.

Η διαφάνεια και η ειλικρίνεια είναι το κλειδί για μια αποτελεσματική και αξιόπιστη ασφάλιση υγείας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.