1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Κοινωνία
  6. »
  7. Γιατί να δοκιμάσεις το solo travelling;

Γιατί να δοκιμάσεις το solo travelling;

Γιατί να δοκιμάσεις το solo travelling;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Γιατί το solo travelling γίνεται τάση στον τουρισμό; Γνώρισε έναν νέο τρόπο για να ταξιδεύεις που σε φέρνει πιο κοντά με μοναδικές και πρωτόγνωρες εμπειρίες!

Όταν σκεφτόμαστε τον τουρισμό, τις περισσότερες φορές τον τοποθετούμε σε ένα πλαίσιο στο οποίο πρωταγωνιστούν σύντροφοι και φίλοι. Η ιδέα του να πάει κάποιος μόνος του διακοπές, προκαλεί συχνά τρόμο. Φαίνεται όμως πως έχουμε μπει σε μία νέα φάση και το solo travelling πλέον γίνεται τάση.

Τι είναι το solo travelling;

Όπως μπορείς να φανταστείς, είναι η επιλογή του να ταξιδέψεις μόνος σε ένα μέρος και να περάσεις μία διαφορετική εμπειρία. Αυτό το ταξίδι όμως δεν προορίζεται απαραίτητα για δουλειά, αλλά για αναψυχή. Πλέον πολλοί άνθρωποι, ειδικά εκπρόσωποι της Gen-Z και Millennials επιλέγουν αυτόν τον τρόπο τουρισμού.

Ας δούμε πού οφείλεται όμως:

Remote working

Ένας πρώτος λόγος είναι ο μετασχηματισμός της εργασιακής ζωής μας. Πολλές εταιρείες προσφέρουν τη δυνατότητα του remote working. Αυτό σημαίνει πως ο εργαζόμενους είναι ιδιαίτερα ευέλικτος και έτσι έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει τουρισμό και εργασία. Το solo traveling έρχεται ως λύση στα δεσμευτικά προγράμματα των άλλων και στην αδυναμία συντονισμού.

Περιορισμένος κοινωνικός κύκλος

Κάποιοι άνθρωποι βρέθηκαν σε μία φάση της ζωής τους όπου ο κοινωνικός τους κύκλος περιορίστηκε σημαντικά. Αντί να αφήσουν τον χρόνο να περάσει άπραγοι, επιλέγουν να κάνουν τα πράγματα που τους ευχαριστούν και να αφεθούν στο αναπάντεχο. Το solo traveling τους προσφέρει τη δυνατότητα να σχεδιάσουν ένα ταξίδι όπως οι ίδιοι επιθυμούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αλλαγές στα αεροπορικά ταξίδια σε χειραποσκευές και υγρά

Στροφή στον εαυτό

Γύρω μας υπάρχουν πολλοί που λατρεύουν την μοναξιά. Παράλληλα μία δύσκολη και απαιτητική χρονιά αρκεί ώστε κάποιος να χρειαστεί λίγο χρόνο με τον εαυτό του. Αυτό δεν χρειάζεται απαραίτητα να γίνει στο σπίτι του, αλλά μπορεί να επιτευχθεί και μέσα από την αλλαγή παραστάσεων.

Όνειρο ζωής

Όλοι έχουμε ένα όνειρο ζωής. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το ζήσουμε είναι να το κάνουμε όπως οι ίδιοι θέλουμε και να διατηρήσουμε το κόστος του σε φυσιολογικά πλαίσια. Ένα μοναχικό ταξίδι, λοιπόν, που πραγματοποιείται σε μία στιγμή που εμείς θέλουμε είναι ένα από τα δώρα που πλέον πολλοί δεν φοβούνται να κάνουν στον εαυτό τους, παραμερίζοντας το κοινωνικό στίγμα του να ταξιδεύει κάποιος μόνος.

Εσύ θα δοκίμαζες το solo traveling και αν ναι, πες μας που θα πήγαινες;

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!