1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Γιατί τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων δε διαθέτουν πλέον ρεζέρβα

Γιατί τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων δε διαθέτουν πλέον ρεζέρβα

Γιατί τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων δε διαθέτουν πλέον ρεζέρβα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Αν νόμιζες ότι η ρεζέρβα είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να έχεις πάντα στο αυτοκίνητό σου, συγκεκριμένα να βρίσκεται αποθηκευμένο κάτω από τον χώρο αποσκευών, σου έχουμε νέα: για τα περισσότερα από τα καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων, αυτό δεν ισχύει πλέον και η ρεζέρβα έχει αντικατασταθεί με το λεγόμενο «κιτ επισκευής». Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και ποιους σκοπούς εξυπηρετεί;

Μειωμένη πιθανότητα φθοράς

Σύμφωνα με έρευνες που διεξάγουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι πιθανότητες ένας οδηγός να πάθει λάστιχο μέσα σε διάστημα 8 ετών είναι μόλις 14%.

Η οδική βοήθεια αντικαθιστά την ανάγκη ρεζέρβας

Επιπλέον, το ποσοστό των οδηγών που θα μπει στη διαδικασία να αλλάξουν οι ίδιοι το λάστιχο είναι μόνο 13%, ενώ η πλειονότητα θα επιλέξουν να καλέσουν την οδική βοήθεια.

rezerva

Αύξηση της χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ

Ίσως ο βασικότερος λόγος που οδήγησε στη σταδιακή κατάργηση της ρεζέρβας και αυτό γιατί περιόριζε έως και 60lt τον αποθηκευτικό χώρο στο αυτοκίνητο – ίσως η πιο σημαντική αιτία για την κατάργησή της.

Κόστος παραγωγής

Τέλος, σημαντικός και διόλου ευκαταφρόνητος παράγοντας για τις αυτοκινητοβιομηχανίες είναι και το κόστος που έχει η ρεζέρβα μαζί με τα εργαλεία που τη συνοδεύουν, γι’ αυτό και η προσθήκη ρεζέρβας αποτελεί σήμερα για αρκετές εταιρείες μέρος του επιπλέον εξοπλισμού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η ρεζέρβα θα καταργηθεί σταδιακά σε όλα τα μοντέλα και θα αντικατασταθεί από το κιτ επισκευής. Στις περιπτώσεις όμως που η ζημιά δεν μπορεί να επιδιορθωθεί από εμάς, είναι απαραίτητη η ασφαλιστική κάλυψη που παρέχει οδική βοήθεια, όπως το e-road assistance της Anytime, με το οποίο μπορείς εύκολα και γρήγορα, με ένα μόνο κλικ να δηλώσεις τη βλάβη ή το ατύχημά σου, αφού πρώτα έχεις επιλέξει το πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου που σου ταιριάζει!

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!