1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Γιώργος Αναστασίου: «Θα πρέπει να βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας για...

Γιώργος Αναστασίου: «Θα πρέπει να βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής συνείδησης»

Γιώργος Αναστασίου: «Θα πρέπει να βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής συνείδησης»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Κάνουμε σήμερα συνέχεια στη σειρά συνεντεύξεων μας, που στόχο έχουν την ανάδειξη του επαγγέλματος του Ασφαλιστικού Συμβούλου και την προβολή νεαρών, κυρίως, επαγγελματιών του κλάδου.

Ο σημερινός μας φιλοξενούμενος είναι ο Γιώργος Αναστασίου, που ασκεί το λειτούργημα του Ασφαλιστικού Συμβούλου τα τελευταία 4 χρόνια, όταν του προτάθηκε από τον άνθρωπο που σήμερα θεωρεί μέντορα του, να ενταχθεί στο δίκτυο ασφαλιστικών συμβούλων της Eurolife.

Ο Γιώργος Αναστασίου, είναι ακόμη ένας νέος ασφαλιστικός σύμβουλος που θεωρεί το επάγγελμα ως ένα λειτούργημα και έχει σαν κύριο στόχο να καταστεί χρήσιμος στους πελάτες του που θέλουν να εξασφαλίσουν και να διατηρήσουν το επίπεδο διαβίωσης τους. Πιστεύει ότι ο ασφαλιστικός σύμβουλος πρέπει να επιμορφώνετε συνεχώς αφού η νέα γενιά καταναλωτών είναι πολύ πιο ενημερωμένη και απαιτητική.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που αρχικά επέλεξες το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα ακούσει ξανά για αυτό το επάγγελμα μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Έπειτα από συζήτηση που είχα με τον μέντορα/ασφαλιστικό σύμβουλο, μου πρότεινε, αν με ενδιέφερε φυσικά, να ασχοληθώ κι εγώ με το επάγγελμα αυτό. Έτσι, πήρα την απόφαση να τολμήσω αυτό το βήμα και να ακολουθήσω τις διαδικασίες που χρειαζόταν για να γίνω ασφαλιστικός σύμβουλος.  

Υπήρχαν αρκετοί λόγοι που με έκαναν να πάρω την απόφαση και να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα. Οι σημαντικότεροι όμως που είχαν και καταλυτικό ρόλο για την απόφαση μου αυτή, ήταν αρχικά το πρακτικό κομμάτι της δουλειάς, η απεριόριστη αύξηση εισοδήματος και το ευέλικτο ωράριο εργασίας.

Ουσιαστικά δουλεύεις για τον εαυτό σου και λειτουργείς σαν να έχεις τη δική σου επιχείρηση χωρίς το αρχικό υψηλό κεφάλαιο. Θα έλεγα φυσικά πως ένας σημαντικός παράγοντας που είχε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση μου, ήταν και η πρόσβαση στο επάγγελμα η οποία δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη αφού δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία ή συγκεκριμένο πτυχίο. Πρέπει μόνο να έχεις επιτύχει στις εξετάσεις που χρειάζονται για να μπορείς να ενταχθείς στο επάγγελμα αυτό.

Μίλησε μας λίγο για τα πρώτα δικά σου βήματα στον ασφαλιστικό κλάδο γενικότερα και στο επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου. Πως ήταν η πορεία μέχρι και σήμερα;

Κάθε τι καινούριο, μέχρι να το μάθεις σου φαίνεται δύσκολο. Έτσι κι εμένα γιατί ήταν κάτι εντελώς νέο και διαφορετικό για καθώς δεν είχα ποτέ επαφή με το συγκεκριμένο λειτούργημα. Έπρεπε αρχικά να διδαχθώ και να παρακολουθήσω αρκετά μαθήματα και σεμινάρια έτσι ώστε να μπορέσω να ενταχθώ στον ασφαλιστικό κλάδο και να κτίσω γερές βάσεις για να προχωρήσω.

Ενώ γινόντουσαν όλα αυτά, είχα να αντιμετωπίσω και τις καθημερινές δυσκολίες του επαγγέλματος όπως αποτυχημένα ραντεβού ή τηλεφωνήματα, αντιρρήσεις από υποψήφιους πελάτες. Ήταν ουσιαστικά μια συνεχόμενη διακύμανση μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας.

Ακόμη και σήμερα, που είμαι ήδη τέσσερα χρόνια στον χώρο, νιώθω πως είμαι νέος στο επάγγελμα αυτό, με πιο πολλή εμπειρία όμως στο να αντιμετωπίζω και να ξεπερνώ καταστάσεις σαν αυτές που ανέφερα πιο πάνω. Με αυτό τον τρόπο, συνεχίζω να παραμένω συγκεντρωμένος στη δουλεία μου, να εξυπηρετώ τους πελάτες μου και φυσικά να επιτυγχάνω τους στόχους μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς να ενισχύσεις την εμπιστοσύνη με το κοινό σου ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος

Ποιες είναι οι δυσκολίες και οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ένα καινούργιο άτομο στο επάγγελμα αυτό, τόσο στα πρώτα του βήματα αλλά και στη συνέχεια;

Προσωπικά, θεωρώ πως οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος σε αυτό το επάγγελμα είναι διαχρονικές. Όντας όμως ένα καινούργιο άτομο στον χώρο, ο τρόπος αντιμετώπισης των δυσκολιών δεν θα είναι τόσο εύκολος αφού δεν έχει ακόμη την εμπειρία για να τις αντικρούσει πιο γρήγορα και πιο εύκολα.

Όπως και σε κάθε άλλο επάγγελμα, έτσι και στο δικό μας υπάρχουν αρκετές δυσκολίες οι οποίες κυρίως, εστιάζονται γύρω από τον τρόπο που λειτουργεί το επάγγελμά μας, στην απόρριψη και τα επαναλαμβανόμενα όχι από υποψήφιους πελάτες, αποτυχημένα ραντεβού ή ακόμη και μια λανθασμένη πώληση είναι κάποιες από τις «επιπλοκές» ας πούμε που καλείσαι να αντιμετωπίσεις. Αυτές τις δυσκολίες, πρέπει να τις εκλάβεις ως μαθήματα, τα οποία θα σε βοηθήσουν στο μέλλον, έτσι ώστε να σου φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πάντα όμως με τις δυσκολίες, έρχονται και οι προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα νέο άτομο στον χώρο και όχι μόνο, οι οποίες είναι αρκετές και αυξανόμενες. Ο ανταγωνισμός μεγαλώνει ενώ το επάγγελμα δεν σταματάει να εξελίσσεται. Οι υποψήφιοι πελάτες προέρχονται από μια γενιά η οποία ζει μέσα από την αναπτυσσόμενη συνεχώς τεχνολογία η οποία έχει πλέον και τις απαραίτητες γνώσεις. Οπότε, αφού οι πελάτες αναπτύσσονται γνωστικά, πρέπει κι εμείς να είμαστε σε θέση να εξελισσόμαστε και να εκπαιδευόμαστε συνεχώς, να έχουμε άριστη γνώση των προϊόντων μας – να ξέρουμε τι έχουμε δηλαδή και να προσφέρουμε πάντα ποιοτικές λύσεις ακόμη και στους πιο απαιτητικούς πελάτες μας.

Ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που, πιστεύεις, ότι πρέπει να έχει ένας ασφαλιστικός σύμβουλος;

Πιστεύω ακράδαντα πως ένας ασφαλιστικός σύμβουλος, θα πρέπει πάνω απ’ όλα να είναι άνθρωπος, να έχει αναπτυγμένη την ενσυναίσθηση και να «μπαίνει» στα παπούτσια του κάθε πελάτη του με απόλυτη τιμιότητα.

Πρέπει να μπορεί να αφουγκράζεται τις ανησυχίες των πελατών του και να τους παρέχει τις καλύτερες λύσεις σύμφωνα πάντα με τις δικές τους ανάγκες. Να είναι δίπλα στον πελάτη του, τόσο στα καλά όσο και στα κακά.

Να έχει άριστη γνώση των προϊόντων που προσφέρει καθώς και να εξελίσσεται συνεχώς ως αποτέλεσμα την παροχή σωστών και ποιοτικών ασφαλιστικών συμβουλών στους πελάτες του.

Παράλληλα, είναι σημαντικό να ακούει αυτόν που έχει απέναντι του είτε είναι υφιστάμενος του πελάτης είτε όχι. Με αυτό τον τρόπο, καταλαβαίνει τις ανάγκες του άλλου και έτσι μπορεί να του παρουσιάσει το ασφαλιστικό πλάνο που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το παζλ του. Σε αυτήν την περίοδο που βρισκόμαστε, είναι γνωστό πως ο κόσμος πλέον αγοράζει εξαιτίας του ατόμου που έχει απέναντι του. Για τον λόγο αυτό πρέπει πάντα να είσαι αυθεντικός και ειλικρινής στο επάγγελμα μας.

Κλείνοντας θα έλεγα ότι ένα από τα χαρακτηριστικά που θα ξεχωρίσουν ένα ασφαλιστικό σύμβουλο, είναι ότι για να αγαπήσεις τη δουλεία σου, πρέπει να νιώθεις ότι συνεισφέρεις στο συνάνθρωπο σου.

Πως εσύ φαντάζεσαι τον μελλοντικό ασφαλιστικό διαμεσολαβητή; Ποιες οι διαφορές του με το σήμερα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς να ενισχύσεις την εμπιστοσύνη με το κοινό σου ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος

Σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον όπου οι αλλαγές είναι ταχύτατες, ο σύμβουλος του μέλλοντας θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να παρακολουθεί και εν συνεχεία να ακολουθεί τις εξελίξεις. Όπως ανέφερα και πιο πριν, η νέα γενιά, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, είναι πιο διαβασμένη. Αυτό σημαίνει πως ο ασφαλιστικός σύμβουλος, πρέπει να επεξεργάζεται την κάθε πληροφορία, να καταγράφει τις πραγματικές ανάγκες του πελάτη του και να μπορεί να δώσει σωστές και γρήγορες λύσεις εκμεταλλευόμενος την τεχνολογία, κτίζοντας μια σωστή σχέση εμπιστοσύνης για το μέλλον.

Με βάση τις αλλαγές που έγιναν αυτά τα τέσσερα χρόνια που είμαι και εγώ στο επάγγελμα θεωρώ ότι οι διαφορές θα είναι κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την τεχνολογία και τι μπορεί αυτή να προσφέρει στους πελάτες, όπως επίσης και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο ασφαλιστικός σύμβουλος στην καθημερινότητα του.

giorgos-anastasiou-2

Ποιοι είναι οι δικοί σου μελλοντικοί επαγγελματικοί στόχοι;

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι ο πρώτος και πιο βραχυπρόθεσμος μου στόχος είναι να καθιερωθώ στο επάγγελμα ως ένας ποιοτικός ασφαλιστικός σύμβουλος και να φανώ χρήσιμος στους πελάτες μου που θέλουν να εξασφαλίσουν και να διατηρήσουν το επίπεδο διαβίωσης τους.

Ένας επίσης στόχος που για μένα είναι διαχρονικός, είναι η καλλιέργεια ασφαλιστικής συνείδησης σε νέους ανθρώπους κυρίως σε ότι έχει να κάνει με ασφάλεια ζωής και τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει. Από την αρχή που ξεκίνησα μέχρι και σήμερα η ασφάλεια ζωής ήταν και είναι προτεραιότητα μου γιατί θεωρώ πως το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του ανθρώπου, είναι η ικανότητα του να παράγει εισόδημα.

Τέλος σε βάθος χρόνου θεωρώ ότι ένας από τους μεγαλύτερους στόχους μου, είναι να είμαι σε θέση να δημιουργήσω τη δική μου ομάδα από ασφαλιστικούς συμβούλους και μαζί να δουλέψουμε για ένα καλύτερο ασφαλιστικό μέλλον.

Πως εσύ προσωπικά αξιοποιείς την τεχνολογία στην καθημερινή εργασία; Θεωρείς την τεχνολογία ευκαιρία ή απειλή για το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου;

Προσωπικά αξιοποιώ αρκετά τη τεχνολογία τόσο στη καθημερινή μου εργασία – με οτιδήποτε έχει να κάνει με νέους πελάτες , ραντεβού ή και εξυπηρέτηση στο υφιστάμενο πελατολόγιο -, όσο και στη δημιουργία υλικού το οποίο χρησιμοποιώ σε παρουσιάσεις αλλά και στα social media όπου προσπαθώ να είμαι αρκετά ενεργός.

Με βάση τα όσα προανάφερα θεωρώ την τεχνολογία ως ευκαιρία και κάθε ασφαλιστικός σύμβουλος θα πρέπει να εναρμονιστεί και να προσπαθήσει να συμβαδίσει με την ανάπτυξη της ούτως ώστε να τη χρησιμοποιήσει προς όφελος του σε κάθε επαφή με τους πελάτες του, γιατί όσες αλλαγές και να γίνουν, αυτή η προσωπική επαφή και σχέση μεταξύ ασφαλιστικού συμβούλου και πελάτη είναι που κρατάει το επάγγελμα μας ζωντανό.

Τι είναι αυτό που σε παρακινεί στην καθημερινότητα σου;

Αρχικά θεωρώ ότι κάθε ασφαλιστικός σύμβουλος που βρίσκεται στο επάγγελμα σίγουρα το νιώθει περισσότερο σαν λειτούργημα παρά σαν οποιαδήποτε άλλη εργασία.

Με βάση αυτό, το κομμάτι που με παρακινεί περισσότερο και πηγάζει και μέσα από το χαρακτήρα μου σαν άνθρωπος, είναι ότι μέσω της δουλειάς μου, θέλω να προσφέρω στους νέους και υφιστάμενους πελάτες μου την καλύτερη εξυπηρέτηση , έτσι ώστε να καλύψουν τις πραγματικές τους ανάγκες όπως αυτοί επιθυμούν. Παράλληλα με αυτό, θα συνεχίσω και εγώ να καλύπτω τους στόχους που έχω θέσει στον εαυτό μου τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς να ενισχύσεις την εμπιστοσύνη με το κοινό σου ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος

Ποια συμβουλή σου σε ένα νέο που σκέφτεται να μπει στο επάγγελμα;

Θα έλεγα πως όσα ανέφερα και στην τέταρτη μας ερώτηση θα μπορούσαν κάλλιστα να γραφτούν και ως απάντηση στην ερώτηση αυτή.

Επιπλέον η συμβουλή μου σε οποιοδήποτε νέο σκέφτεται να εργαστεί ως ασφαλιστικός σύμβουλος είναι ότι θα πρέπει να έχει τη θέληση , επιμονή και υπομονή να εργαστεί στο κλάδο της ασφάλισης, να αντέξει όσες δυσκολίες πιθανόν να συναντήσει στη πορεία του, να μάθει από αυτές και να συνεχίσει να αναπτύσσεται τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά , βάζοντας ψηλούς στόχους και παλεύοντας γι’ αυτούς.

Ασφαλιστική Συνείδηση και παιδεία! Μέσα από την καθημερινή σου τριβή με καταναλωτές, που πιστεύεις ότι βρισκόμαστε σαν χώρα; Τι πιστεύεις ότι μπορεί ο κάθε ασφαλιστικός σύμβουλος να κάνει για να ενισχύσει την ασφαλιστική συνείδηση στην κοινωνία;

Πιστεύω ότι γενικά παρατηρείται πως υπάρχει έλλειψη ασφαλιστικής συνείδησης στη χώρα μας, διότι αρκετοί πολίτες δεν καταλαβαίνουν τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα της ασφάλισης και θεωρούν πως δεν έχουν την ανάγκη να ασφαλιστούν.

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να καλύψουν ανάγκες υψίστης σημασίας και γι’ αυτούς η ασφάλιση φαντάζει στο μυαλό τους ως δευτερεύον αγαθό.

Αναμφίβολα λοιπόν, υπάρχει ελλιπής ενημέρωση των πολιτών γύρω από τα συγκεκριμένα ζητήματα, καθώς δεν αντιλαμβάνονται πλήρως τους κινδύνους που επιφυλάσσει η ζωή.

Εδώ ακριβώς μπαίνει το ζήτημα της παιδείας, της σωστής ενημέρωσης όλων των φορέων από μικρή ηλικία, ώστε να υπάρχει η σωστή νοοτροπία.

Στη νέα γενιά θα πρέπει πλέον να παρέχεται ενημέρωση και ασφαλιστική εκμάθηση τονίζοντας την έννοια και τη σημασία της πρόνοιας.

Κλείνοντας, αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς σαν επαγγελματίες ασφαλιστικοί σύμβουλοι είναι να έρθουμε κοντά με τη νέα γενιά , να επικοινωνήσουμε μαζί τους, να αντιληφθούμε τις αλλαγές που συμβαίνουν στη κοινωνία μας και μέσα από διάφορες δράσεις μας , πχ. στοχευμένα ενημερωτικά σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα και δημοσιεύσεις να αναδείξουμε την σημασία της ασφάλισης, ούτως ώστε να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής συνείδησης στη χώρα μας

Ποιος είναι ο Γιώργος Αναστασίου;

Πότε ξεκίνησες στο επάγγελμα:  Σεπτέμβριο 2018

Κλάδοι που ασχολείσαι:  Κλάδος Ζωής και Γενικός Κλάδος

Αγαπημένο Προϊόν: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ , προτεραιότητα ! Είναι το μοναδικό προϊόν στον κόσμο που μπορείς να το αποκτήσεις μόνο όταν δεν το χρειάζεσαι, για τον απλούστατο λόγο πως όταν το χρειαστείς, κανείς δεν θα μπορέσει να στο δώσει.

Μέντορας: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΕΦΑΝΗ , ασφαλιστικός σύμβουλος για πάνω από 20 χρόνια , είναι ο άνθρωπος που με «έβαλε» στο κόσμο της ασφάλισης και με στήριξε από τα πρώτα μου βήματα.

Συνεργαζόμενες Εταιρείες: Eurolife και Γενικές Ασφάλειες Κύπρου

Έδρα: Λεμεσός με Παγκύπρια εξυπηρέτηση

Motto: Be the same person privately, publicly, and personally – Judah Smith

Email: [email protected]

Τηλέφωνο: 99177211

Διεύθυνση Γραφείου: Λεωφ. Κολωνακίου 28, 4103 Λινόπετρα, Λεμεσός 

  Σειρά Συνεντεύξεων: «Η Φωνή του Διαμεσολαβητή»

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.