1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. H εξαγορά της Gard Marine & Energy Insurance στην Κύπρο –...

H εξαγορά της Gard Marine & Energy Insurance στην Κύπρο – Δείτε τι ανακοίνωσε η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού

H εξαγορά της Gard Marine & Energy Insurance στην Κύπρο – Δείτε τι ανακοίνωσε η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Υπηρεσία της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού προέβη σε ανακοίνωση παράλειψης κοινοποίησης συγκέντρωσης αναφορικά με την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου των επιχειρησιακών μονάδων ναυτασφάλισης και ενεργειακής ασφάλισης της Alm. Brand Forsikring A/S από την Gard Marine & Energy Insurance (Europe) AS.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έγινε στη βάση των προνοιών του άρθρου 10(4) του περί Ελέγχου των Συγκεντρώσεων Επιχειρήσεων Νόμου του 2014.

Η Gard Marine & Energy Insurance (Europe) είναι μια εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Νορβηγίας και αδειοδοτημένη από το Νορβηγικό Υπουργείο Οικονομικών για να πραγματοποιεί απευθείας ασφαλίσεις ναυτιλιακών και ενεργειακών κίνδυνων.

Η εν λόγω εταιρεία αποτελεί μέρος του Ομίλου Gard, ο οποίος είναι ένας παγκόσμιος πάροχος ασφαλίσεων προστασίας και αποζημίωσης (P&Ι), ναυτιλιακών και ενεργειακών ασφαλίσεων, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών καλύψεων, εκτός ζωής, σε ναυτιλιακούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων ναυτιλιακών εταιρειών, ναυλωτών, εργολάβων υπεράκτιων δραστηριοτήτων και ναυπηγείων, καθώς και σε φορείς που δραστηριοποιούνται στην υπεράκτια εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου και σε υπεράκτια αιολικά έργα.

Ο στόχος στην προτεινόμενη συναλλαγή είναι η απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου μέρους της επιχείρησης της Alm. Brand Forsikring A/S και συγκεκριμένα της επιχειρηματικής μονάδας ναυτασφάλισης και ενεργειακής ασφάλισης συμπεριλαμβανομένων των σχετικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων, απαιτήσεων και εισπρακτέων, συμβάσεων, εργοδοτουμένων και άλλων περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με τις επιχειρησιακές μονάδες ναυτασφάλισης και ενεργειακής ασφάλισης.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.