1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Howden Re: Ισχυρή κερδοφορία το πρώτο εξάμηνο

Howden Re: Ισχυρή κερδοφορία το πρώτο εξάμηνο

Howden Re: Ισχυρή κερδοφορία το πρώτο εξάμηνο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σύμφωνα με την έκθεση επισκόπησης των κερδών της Howden Re για το πρώτο εξάμηνο του 2024, κατά την περίοδο αυτή παρατηρήθηκε συγκρατημένη αύξηση των επιτοκίων στην αγορά, ενώ παράλληλα παρατηρήθηκε μεγαλύτερο ποσοστό ασφαλίστρων περιουσίας και ατυχημάτων (P&C) μέσω αντασφαλιστών.

Όμως, σύμφωνα με τον David Flandro, επικεφαλής ανάλυσης κλάδου και στρατηγικών συμβουλών της Howden Re, «αυτό δεν οφείλεται στην έκθεση», λόγω του γεγονότος ότι το ποσοστό εκχώρησης έχει μειωθεί κατά την τελευταία πενταετία, καθώς ο σύνθετος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των αντασφαλιστών είναι ο υψηλότερος.

«Αυτό είναι ένα μήνυμα ότι το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των ασφαλίστρων στην αγορά προέρχεται από την τιμή και όχι από την έκθεση, το οποίο με τη σειρά του είναι ένα μήνυμα ότι φτάνουμε στην κορυφή της αγοράς», δήλωσε ο Flandro.

Συνέχισε: «Αυτό μπορεί να φανεί περαιτέρω στις τάσεις χρήσης της αντασφάλισης. Μπορούμε να δούμε ότι η εκχωρούμενη αντασφάλιση αποτελεί ένα ολοένα και μικρότερο ποσοστό των συνολικών ασφαλίστρων τα τελευταία πέντε χρόνια και μπορούμε επίσης να δούμε ότι τα περιθώρια του καθαρού μικτού δείκτη ζημιών έχουν αυξηθεί κατά το πρώτο εξάμηνο. Όλα αυτά είναι συμπτώματα των υψηλότερων δεσμεύσεων, των χαμηλότερων εκχωρήσεων και της υψηλότερης τιμολόγησης».

Η έκθεση της Howden Re δείχνει ότι το 2024 τα εκχωρηθέντα αντασφαλιστικά ασφάλιστρα μειώθηκαν στο 21% από 22% το εξάμηνο. Ωστόσο, αν ανατρέξουμε πιο πίσω, το εκχωρούμενο αντασφαλιστικό ασφάλιστρο τόσο στο H1’20 όσο και στο H1’21 ήταν στο 29%, και στη συνέχεια έπεσε στο 28% στο H1’22, το οποίο στη συνέχεια συνέχισε να πέφτει στο 22% στο H1’23.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Swiss Re: Επαναδιατυπώνει τους στόχους της επηρεασμένη από τη γεωπολιτική ατμόσφαιρα

Προχωρώντας προς τις ζημίες από φυσικές καταστροφές, η Howden Re σημείωσε ότι οι ασφαλισμένες ζημίες παρέμειναν αυξημένες κατά τη διάρκεια της περιόδου.
Οι ασφαλισμένες ζημιές από φυσικές καταστροφές για το H1’24 ανήλθαν σε 52,9 δισ. δολάρια, έναντι 61,2 δισ. δολαρίων από πέρυσι. Η Howden Re ανέφερε ότι οι ασφαλισμένες ζημίες από φυσικές καταστροφές συνεχίζουν να προέρχονται από τη Βόρεια Αμερική, η οποία συνέβαλε με πάνω από 40 δισ. δολάρια στο ποσό των 52,9 δισ. δολαρίων του H1’24.

Επιπλέον, η Howden Re σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου, υπήρξαν συζητήσεις σχετικά με την εξέλιξη των αποθεμάτων, κυρίως στους κλάδους αστικής ευθύνης και αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, καθώς και στην αντασφαλιστική ευθύνη επίσης.

Michelle To, επικεφαλής του Business Intelligence της Howden Re, δήλωσε: «Πρόκειται για σημαντικούς τομείς ανάπτυξης που παρακολουθούμε στενά. Ωστόσο, όταν εξετάζεται συνολικά σε επίπεδο ημερολογιακού έτους, είναι σαφές ότι η δημιουργία αποθεμάτων έχει ευνοϊκή επίδραση στα κέρδη από το 2016.

«Η εξέλιξη των αποθεματικών του ημερολογιακού έτους κατά το πρώτο εξάμηνο ήταν η πιο ευνοϊκή, προσθέτοντας σχεδόν δύο ποσοστιαίες μονάδες του περιθωρίου ανάληψης για αυτό το παγκόσμιο σύνθετο κατά μέσο όρο».

Kατέληξε: «Η κερδοφορία κατά το πρώτο εξάμηνο ήταν ισχυρή, αν και το σύνθετο κεφάλαιο παρέμεινε σχετικά σταθερό λόγω της διανομής μερισμάτων. Η αγορά παραμένει επιμελής και συντηρητική τόσο στην επιλογή της διάθεσης ανάληψης κινδύνου όσο και στην κράτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Tα εξαιρετικά αποτελέσματα του 2023 είναι απίθανο να επαναληφθούν για τις αντασφαλιστικές

«Η διαφοροποίηση είναι το κλειδί για την εξισορρόπηση του κεφαλαίου, ενώ η αύξηση του περιθωρίου συγκρατείται από τον υψηλότερο όγκο και το ποσοστό. Τέλος, υπάρχει αυξανόμενη εμπιστοσύνη των επενδυτών στα κέρδη του έτους, αν και δεν διαφεύγει από κανέναν ότι βρισκόμαστε στη μέση της εποχής των τυφώνων».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!