1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Η Anytime και το ταξίδι της στην Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά τα...

Η Anytime και το ταξίδι της στην Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά τα τελευταία 7 χρόνια

Η Anytime και το ταξίδι της στην Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά τα τελευταία 7 χρόνια
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Καίτη Αλεξάνδρου Φωτιάδου, Head of Interamerican (Cyprus Branch), μίλησε στην κάμερα του Insurance Talks για την εντυπωσιακή πορεία της Anytime στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά από τον Απρίλιο του 2017 έως τώρα. Μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια, η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο καινοτόμες και επιτυχημένες ασφαλιστικές στην Κύπρο.

Ο Παναγιώτης Σοφοκλέους, δημιουργός του Cyprus Insurance News φιλοξενώντας στο πλατό του Insurance Talks την Καίτη Αλεξάνδρου Φωτιάδου έκανε μια συζήτηση μαζί της εφ’ όλης της ύλης για την πορεία της εταιρείας αλλά και της ίδιας. Μέσα από τη συζήτηση ανακαλύπτουμε μαζί τις σημαντικότερες επιτυχίες της Anytime από την κάθοδό της στην Κύπρο, τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η ίδια η κα Φωτιάδου αλλά και τα συναισθήματά της σε αυτή την πορεία, την αξιοποίηση της τεχνολογίας και την εταιρική κοινωνική ευθύνη, το μέλλον, την τηλεματική και την ασφάλεια αυτοκινήτου, την κλιματική αλλαγή καθώς και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εταιρείας!

Η πορεία της Anytime ξεκίνησε με λιγότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ σε παραγωγή και περίπου 2.700 συμβόλαια, προσφέροντας μόνο ένα προϊόν. Ωστόσο, μέχρι το 2023, η εταιρεία είχε φτάσει σε παραγωγή 12,5 εκατομμυρίων ευρώ και 46.000 συμβόλαια, κατακτώντας το 7,3% της αγοράς αυτοκινήτου στην Κύπρο. Πλέον, δραστηριοποιείται σε τρεις κλάδους, προσφέροντας προϊόντα για σπίτι και αυτοκίνητο.

Η σημαντικότερη επιτυχία της Anytime όπως μας είπε η κα Φωτιάδου ήταν η διατήρηση της συνέπειας και της εξυπηρέτησης των πελατών, είτε νέων είτε ήδη υπαρχόντων. Ένα άλλο επίτευγμα που πρόσθεσε είναι η άμεση διευθέτηση των απαιτήσεων αποζημίωσης των πελατών, με πληρωμές εντός 3-5 ημερών από την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έλεγχος αυτοκινήτου μετά τις διακοπές: τι περιλαμβάνει;

Επιπλέον, το 2023 η εταιρεία πέτυχε για πρώτη φορά combined ratio 92,8%. Αυτό το επίτευγμα επιτεύχθηκε ένα χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Τέλος, όσον αφορά τα επιτεύγματα της Anytime η κα Φωτιάδου ολοκλήρωσε την απάντησή της λέγοντας ότι η εταιρεία έχει δραστηριοποιηθεί έντονα στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, εστιάζοντας στην οδική ασφάλεια και την οδηγική κουλτούρα για τη μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων στην Κύπρο, με ενέργειες που ξεκίνησαν πριν 1,5 χρόνο και συνεχίζουν με στόχο την περαιτέρω βελτίωση το 2024.

Στη συνέχεια η κα. Φωτιάδου μοιράστηκε στην κάμερα του Cyprus Insurance News το ταξίδι της Anytime στην Κύπρο λέγοντας: «Tο 2015, όταν ξεκινήσαμε να συζητάμε το project της Anytime στην Κύπρο, η ερώτηση ήταν αν η Κύπρος ήταν έτοιμη για μια online ασφαλιστική εταιρεία. Η απάντησή μου ήταν σαφής: τώρα είναι η ώρα.»

Επιπλέον από το 2023, η Anytime δραστηριοποιείται και στον τομέα του εταιρικού επιχειρηματικού ασφαλιστικού τομέα, που περιλαμβάνει την ασφάλιση μεγάλων κινητήρων. Αυτό διευκολύνεται χάρη στην υποστήριξη της Interamerican πίσω από την Anytime. Η εταιρεία συνεργάζεται και με την Universal Life για ένα ενδιαφέρον project που θα περιλαμβάνει νέα προϊόντα, όπως μας είπε μιλώντας για τους μελλοντικούς στόχους της εταιρείας.

Η κα Φωτιάδου δήλωσε εγκάρδια μιλώντας για την αγάπη της για το επάγγελμα: «Νιώθω περήφανη και δικαιωμένη για την απόφαση που πήρα πριν 7 χρόνια.» και συμπλήρωσε λέγοντας «Παίρνω μελετημένα ρίσκα και, έχοντας την υποστήριξη της Interamerican, προχώρησα με το mentality ότι αν κάτι δεν δουλεύει, το αλλάζουμε όλοι μαζί. ”If you fail, fail fast and change it!”» Ακόμη, μας μίλησε για την μετάβαση της από Head of Operations, στη θέση της επικεφαλής της Interamerican στην Κύπρο που ανέλαβε από τις 8 Μαρτίου 2023 και πώς διαχειρίζεται αυτή τη θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έρχεται η 1η εκπομπή Insurance Talks της νέας Σεζόν - Στείλτε τις ερωτήσεις σας

Ακολούθως, μας μίλησε για το πώς έχει ενσωματώσει η εταιρεία την τεχνολογία στην καθημερινότητα τόσο στην αξιολόγηση κινδύνων όσο και άλλα projects που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια όπως το e-Road Assistance, το οποίο επιτρέπει τον γεωεντοπισμό του σημείου του ατυχήματος για άμεση εξυπηρέτηση καθώς και το e-announcement για ηλεκτρονική ενημέρωση ατυχημάτων, επιτρέποντας στους πελάτες να ανεβάζουν φωτογραφίες και πληροφορίες ηλεκτρονικά. Αναφερόμενη στη συνέχεια στην τηλεματική, την οποία ήταν η δεύτερη εταιρεία που την εισήγαγε στην Κύπρο, μας μίλησε για το smart drive που στοχεύει κυρίως σε νέους οδηγούς, επειδή αυτή η ηλικιακή ομάδα χρειάζεται περισσότερη προσοχή στην αρχή της οδηγικής τους εμπειρίας, λόγω των αυξημένων ατυχημάτων και των θανατηφόρων περιστατικών.

Στα πλαίσια του επεισοδίου συζητήθηκε επίσης ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής στην ασφαλιστική αγορά. Η Κύπρος αντιμετώπισε φυσικά φαινόμενα όπως χαλαζοπτώσεις και ανεμοστρόβιλους, που προκάλεσαν σημαντικές ζημιές. Η εταιρεία προσφέρει την υποστήριξή της με ανάπτυξη νέων προϊόντων που προστατεύουν την περιουσία των πελατών από φυσικές καταστροφές με ανταγωνιστικά ασφάλιστρα. Η ίδια η κα Φωτιάδου θέτει προς σκέψη στους πελάτες της το εξής ερώτημα όταν ρωτούν αν χρειάζεται να κάνουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για το αυτοκίνητό τους: «Έχεις χρήματα να αντικαταστήσεις το αυτοκίνητο σου σήμερα αν πάθει ολική ζημιά;» Αναφέρθηκε ακόμη και στις δύο κατευθύνσεις που ακολουθεί η εταιρεία σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πιάστε τα όλα: Πώς το Pokémon Go έβαλε πολλούς σε μπελάδες

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με μια αναφορά στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εταιρείας στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά. Το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας είναι οι άνθρωποί της, μας λέει η κα Φωτιάδου εξηγώντας το πάθος που έχει η ομάδα για την εξυπηρέτηση των πελατών, τη φιλοδοξία για την ανάπτυξη της εταιρείας και την ικανότητα να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις. «Το δεύτερο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι η τεχνογνώσια» συμπληρώνει στην πορεία. Κλείνοντας έδωσε ένα δυνατό μήνυμα για την ασφαλή οδήγηση αναφερόμενη σε έξυπνες δραστηριότητες της εταιρείας για την προώθηση της κουλτούρας της ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς και ευχαρίστησε εγκάρδια πελάτες και συνεργάτες!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.