1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η χασούρα του 2023 ήταν η χειρότερη του αιώνα στην ασφάλιση...

Η χασούρα του 2023 ήταν η χειρότερη του αιώνα στην ασφάλιση κατοικιών στις ΗΠΑ

Η χασούρα του 2023 ήταν η χειρότερη του αιώνα στην ασφάλιση κατοικιών στις ΗΠΑ
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Καθώς ο τομέας ασφάλισης κατοικίας στις ΗΠΑ παρουσιάζει τα χειρότερα αποτελέσματα underwriting τουλάχιστον από το 2000, ο οίκος αξιολόγησης AM Best ανέφερε τη συνεχιζόμενη μετατόπιση του πληθυσμού προς τις περιοχές των ΗΠΑ που είναι επιρρεπείς σε καταστροφές, ως βασικό παράγοντα για την εξέλιξη αυτή.

Ο κλάδος υπέστη ζημίες ασφάλισης ύψους 15,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023, οι οποίες ήταν υπερδιπλάσιες από τις ζημίες του προηγούμενου έτους.

Η AM Best εξήγησε ότι η χασούρα του 2023 ήταν επίσης η χειρότερη αυτού του αιώνα, με τις απώλειες ύψους 14,8 δισ. δολαρίων από το 2011 να είναι οι αμέσως υψηλότερες.

Όπως είναι γνωστό, η αστικοποίηση και η αύξηση του πληθυσμού έχουν καταστεί προβληματικές σε περιοχές ευαίσθητες σε φυσικούς κινδύνους.

Σύμφωνα με την απογραφή των ΗΠΑ, η Καλιφόρνια, η Φλόριντα, η Τζόρτζια, η Βόρεια Καρολίνα, το Τέξας και η Ουάσινγκτον αντιπροσώπευαν το 53% της αύξησης του πληθυσμού της χώρας μεταξύ 2010 και 2020- και οι έξι αυτές πολιτείες είναι επιρρεπείς σε σοβαρά καιρικά φαινόμενα.

Ο David Blades, αναπληρωτής διευθυντής, Industry Research and Analytics, AM Best, σχολίασε: «Ο συνολικός πληθυσμός των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 7,4% μεταξύ 2010-2020, αλλά αυξήθηκε κατά 10,2% στο Νότο και κατά 9,2% στη Δύση κατά τη διάρκεια της περιόδου. Οι πληθυσμιακές τάσεις δείχνουν ότι οι κάτοικοι μετακινούνται όλο και περισσότερο προς περιοχές που είναι πιο επιρρεπείς σε τυφώνες, σοβαρές καταιγίδες ή ακόμη και πυρκαγιές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η Aon Αποκαλύπτει το Μυστικό για Κερδοφορία των Ασφαλιστών σε Δύσκολες Αγορές!

Οι κατασκευές σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε καταστροφές αυξάνουν τον κίνδυνο πλημμύρας. Αυξάνεται επίσης ο κίνδυνος πυρκαγιών σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε αυτές λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας, καθώς και των εταιρειών παροχής υπηρεσιών κοινής ωφέλειας».

Επιπλέον, η AM Best ανέφερε ότι ο άμεσος συνδυασμένος δείκτης για την ασφάλιση ιδιοκτητών κατοικιών σε 17 πολιτείες των ΗΠΑ το 2023 ξεπέρασε το «breakeven threshold of 100», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Από το 2017, ο αριθμός των πολιτειών που καταγράφουν ζημιές στο underwriting ήταν διψήφιος κάθε χρόνο εκτός από το 2019 και το 2021. Πριν από το 2017, ο αριθμός ήταν σταθερά μονοψήφιος, εξήγησε ο οργανισμός.

Προσθέτοντας: «η αύξηση αυτή αποτελεί μια ακόμη απόδειξη του αντίκτυπου που είχαν οι κλιματικοί κίνδυνοι και η μετανάστευση του πληθυσμού στα αποτελέσματα του κλάδου των ιδιοκτητών κατοικιών».

Η AM Best ανέφερε επίσης ότι οι δείκτες ζημιών είναι πιθανό να παραμείνουν πιεστικοί για τους εν λόγω φορείς και ότι η επιστροφή στην κερδοφορία του κλάδου σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα είναι απίθανη.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!