Η έντονη ζέστη μπορεί να έχει αντίκτυπο στις απαιτήσεις για καθίζηση του εδάφους!
Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου
Σύμφωνα με αναλυτές της PwC, η ακατάπαυστη και έντονη ζέστη, οι πλημμύρες και οι έντονες βροχοπτώσεις μπορούν να οδηγήσουν τα έξοδα ασφαλίσεων που σχετίζονται με την καθίζηση του εδάφους σε πάνω από 1,9 δισεκατομμύρια λίρες έως το 2030.
Οι αναλυτές της PwC υποδηλώνουν ότι οι ασφαλίσεις που σχετίζονται με την υποχώρηση του εδάφους θα επηρεαστούν σημαντικά εάν οι επίπεδα της έντονης ζέστης συνεχίσουν να υπάρχουν.
Σύμφωνα με την Εταιρία, αυτό αποδεικνύει τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν οι ακραίες θερμοκρασίες στις αξιώσεις από ασφαλιστικές εταιρείες.
Όπως διαβάζουμε στο Reinsurance News, Ο Mohammad Khan, Αρχηγός Ασφαλίσεων Γενικής Ευθύνης της PwC UK, σχολίασε: “Το μοντέλο μας προσπάθησε να αξιολογήσει αριθμητικά τον αντίκτυπο που θα έχει τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις αξιώσεις από ασφαλιστικές εταιρείες. Με την επανειλημμένα έντονη ζέστη του καλοκαιριού, παρατηρούμε αύξηση των περιπτώσεων υποχώρησης του εδάφους“.
“Δεδομένου του ήδη ξηρού εδάφους και των περαιτέρω απαγορεύσεων χρήσης νερού, μπορούμε να δούμε μια σημαντική αύξηση στην υποχώρηση του εδάφους, η οποία προκαλεί την κατάρρευση των θεμελίων ενός κτιρίου και μπορεί να τα παρασύρει μαζί του”.
Παράλληλα, ο βαρύς χειμώνας από το 2019 έως το 2020 προκάλεσε οικονομικές απώλειες 333 εκατομμυρίων λιρών λόγω πλημμύρων, και αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί σε 500 εκατομμύρια λίρες το 2050 εάν οι προσεγγίσεις και οι δαπάνες για τη διαχείριση των πλημμυρών παραμείνουν αμετάβλητες, σύμφωνα με την PwC.
Ο Khan συνέχισε: “Βλέπουμε επίσης αξιώσεις για ζημιές σε άλλα ακίνητα που σχετίζονται με πυρκαγιές που ξεκινούν σε πλησιέστερες ανοιχτές περιοχές και εξαπλώνονται στους κήπους των ιδιοκτητών και προκαλούν πυρκαγιές σε φράχτες, γκαράζ και ξύλινες βεράντες”.
“Ακραία καιρικά φαινόμενα όπως αυτά μπορούν να οδηγήσουν ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες να λάβουν ακραία μέτρα, όπως την εξέταση του κινδύνου – οφέλους – κόστους για την παροχή καλύψεων συγκεκριμένων περιστάσεων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να γίνουν ορισμένοι κίνδυνοι ασφάλισης μη προσιτοί οικονομικά ή απλά μη διαθέσιμοι για τους ιδιοκτήτες στις περιοχές που επλήγησαν χειρότερα”.
“Είναι προφανές ότι ο διαρκής αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής θα διαμορφώσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο ο τομέας θα επιλέξει να διαχειριστεί και να απορροφήσει τους κινδύνους, και το νέο μας μοντέλο αποδεικνύει ότι τα δυνητικά κόστη μπορεί να αποτελέσουν τον καθοριστικό παράγοντα για το εάν ένα νοικοκυριό θα λαμβάνει της ζωτικής σημασίας κάλυψη ή όχι.
“Το μοντέλο πρόβλεψης σεναρίων αποτελεί σημαντικό βήμα για την κατανόηση των απωλειών από την κλιματική αλλαγή και τη διαχείριση των επιπτώσεών της στο μελλοντικό κόστος και τη διαθεσιμότητα των ασφαλίσεων και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κάτι περισσότερο από μια απλή άσκηση αναφοράς”.