1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Eurolife Blog: Γιατί να κάνεις ασφάλεια ζωής πριν τα 30

Eurolife Blog: Γιατί να κάνεις ασφάλεια ζωής πριν τα 30

Eurolife Blog: Γιατί να κάνεις ασφάλεια ζωής πριν τα 30
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Όταν νιώθουμε ότι έχουμε όλη τη ζωή μπροστά μας, νιώθουμε ότι έχουμε και μπόλικο χρόνο να την προγραμματίσουμε. Η ζωή όμως δεν παίρνει αναβολή. Θα έρθει η στιγμή που οι επιθυμίες μας θα γίνουν οι ανάγκες μας και ό,τι θεωρούσαμε ακόμη μακριά μας το βρίσκουμε εδώ, μπροστά μας.   

Μια ασφάλεια ζωής, αν αποκτηθεί πριν την ηλικία των 30 ετών, έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα, κάποια που επωφελείσαι τώρα και άλλα που θα αποκτήσεις μακροπρόθεσμα. 

1. Χαμηλότερα ασφάλιστρα: Η ασφάλεια ζωής είναι συνήθως πιο φθηνή όταν είσαι νέος και υγιής. Το κόστος ασφάλειας ζωής βασίζεται στο υγειονομικό ιστορικό και την ηλικία, οπότε οι νέοι ενδέχεται να πληρώνουν χαμηλότερα ασφάλιστρα από ό,τι αργότερα στη ζωή τους.

2. Οικονομική εξασφάλιση: Αν έχεις οικονομικές υποχρεώσεις όπως φοιτητικό δάνειο, πιστωτικές κάρτες ή ακόμη και αγοραστική δύναμη για ένα αυτοκίνητο ή ένα σπίτι, μια ασφάλιση ζωής μπορεί να προστατεύσει τους δικούς σου ανθρώπους από τις οικονομικές συνέπειες μπροστά στο αναπάντεχο.

3. Συναισθηματική Ασφάλεια: Η ασφάλεια ζωής μπορεί να προσφέρει συναισθηματική ασφάλεια σε εσένα και στην οικογένειά σου. Όταν ζεις με τη σιγουριά ότι υπάρχει προστασία σε περίπτωση ανάγκης, μειώνονται το άγχος και η ανησυχία, οδηγώντας σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

4. Μελλοντικός Σχεδιασμός: Αν σκοπεύεις να κάνεις οικογένεια ή να αναλάβεις οικονομικές ευθύνες, η ασφάλεια ζωής μπορεί να είναι μέρος του σχεδιασμού για το μέλλον σου. Ειδικότερα αν αποκτήσεις ένα συμβόλαιο κάλυψης ζωής με αποταμίευση, θα έχεις κάποια χρήματα στην άκρη για να εκπληρώσεις επιθυμίες και να απαντήσεις σε ανάγκες δικές σου ή της οικογένειάς σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σταυρινός Γεωργίου: «Ένας Ασφαλιστικός Σύμβουλος πρέπει να έχει αξιοπιστία και ακεραιότητα»

Ο ρόλος της ασφάλειας ζωής είναι πρωτίστως η οικονομική εξασφάλιση της οικογένειας. Η ζωή μας, όμως, δεν έχει συγκεκριμένη φόρμουλα. Ακόμη κι αν αποφασίσεις να μην κάνεις οικογένεια, ένα δικό σου ασφαλιστικό συμβόλαιο αποτελεί μια επένδυση για το μέλλον σου, μια σανίδα προσωπικής οικονομικής σωτηρίας.

Όποιον δρόμο κι αν σου δώσει η ζωή ή εσύ επιλέξεις, με την ασφάλεια ζωής διασφαλίζεις ότι θα μπορείς να τον ζήσεις όπως θες εσύ. Ειδικά αν προνοήσεις από νωρίς.

Πηγή: eurolife.com.cy

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!