1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η ζήτηση για αντασφάλιση αυξάνεται

Η ζήτηση για αντασφάλιση αυξάνεται

Η ζήτηση για αντασφάλιση αυξάνεται
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η ζήτηση για (αντ)ασφάλιση αυξάνεται καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει αυξανόμενη αβεβαιότητα, δημιουργώντας μια ασταθή κατάσταση και έναν ανυψωμένο κίνδυνο, κάτι που συνεπάγεται τόσο προκλήσεις όσο και ευκαιρίες για τις ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρείες στην Ευρώπη, όπως ανέφερε ο Leopoldo Camara της Swiss Re.

Η Swiss Re τόνισε πως η αβέβαιη αυτή κατάσταση αυξάνει την ανάγκη για αξιόπιστη αξιολόγηση κινδύνων και αποτελεσματική προστασία από την αστάθεια. Ο Camara, επικεφαλής Αντασφάλισης Ζημιών για τη Βόρεια, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, επισήμανε πως οι τεχνολογικές εξελίξεις, οι φυσικές καταστροφές, οι κοινωνικοί και πολιτικοί κίνδυνοι, καθώς και το οικονομικό περιβάλλον, αποτελούν βασικά ζητήματα που απασχολούν και θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τον ασφαλιστικό κλάδο.

Όπως δήλωσε: «Το μακροοικονομικό περιβάλλον μπορεί να συνοψιστεί σε ένα συνεχές κλίμα υψηλής αβεβαιότητας. Αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια, και οι πελάτες μας, οι ασφαλιστικές εταιρείες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, αναζητούν αξιόπιστους συνεργάτες που μπορούν να βοηθήσουν με συνεπή τρόπο στην αξιολόγηση και διαχείριση των κινδύνων, καθώς και στην κάλυψη ενάντια σε σοκ που ενδέχεται να προκύψουν.»

Αναφερόμενος σε γεωπολιτικούς κινδύνους, επεσήμανε τις αυξημένες προκλήσεις που δημιουργούν οι τεχνολογικές εξελίξεις, όπως οι κυβερνοεπιθέσεις, και υπογράμμισε ότι το οικονομικό περιβάλλον παραμένει εύθραυστο. Αναφέρθηκε στις συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, καθώς και στην αβεβαιότητα γύρω από τις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Εκρηκτικός ο τυφώνας Milton - Η νέα πρόκληση των ασφαλιστικών;

Όσον αφορά την τεχνολογία, παρατήρησε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται ραγδαία, ενώ ανέφερε ότι τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν τη συστηματική απειλή μιας εκτεταμένης τεχνολογικής διαταραχής.

Επιπλέον, σχολίασε τις αυξανόμενες απώλειες από φυσικές καταστροφές, όπως πλημμύρες και σοβαρές καταιγίδες, οι οποίες συνδέονται με την αυξανόμενη έκθεση σε κινδύνους. Επισήμανε ότι αυτές οι προκλήσεις απαιτούν συνεργασία σε όλα τα επίπεδα του ασφαλιστικού κλάδου, καθώς δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από έναν μόνο φορέα.

Συμπερασματικά, τόνισε ότι η αβεβαιότητα παραμένει υψηλή σε πολλούς τομείς, αυξάνοντας την ανάγκη για σταθερές και βιώσιμες συνεργασίες που θα βοηθήσουν στη διαχείριση του κινδύνου. «Η ζήτηση για αντασφάλιση αυξάνεται, και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε κεφάλαιο, εμπειρογνωμοσύνη και λύσεις για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να διαχειριστούν την αυξανόμενη αβεβαιότητα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.