1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Ideal Insurance Blog: Διαζευγμένοι και η αξία της ασφάλισης

Ideal Insurance Blog: Διαζευγμένοι και η αξία της ασφάλισης

Ideal Insurance Blog: Διαζευγμένοι και η αξία της ασφάλισης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το διαζύγιο είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή ενός ατόμου, που μπορεί να επιφέρει πολλές οικονομικές και συναισθηματικές προκλήσεις.

Η ασφάλιση μπορεί να παίξει κρίσιμο ρόλο στη στήριξη των διαζευγμένων ατόμων, βοηθώντας τους να διαχειριστούν καλύτερα τις νέες συνθήκες και να προστατεύσουν το μέλλον τους και των παιδιών τους.

Μετά το διαζύγιο, τα οικονομικά μπορεί να γίνουν πιο περίπλοκα. Μπορεί να χρειαστεί να στηρίξετε ένα νοικοκυριό μόνοι σας ή να αντιμετωπίσετε απρόβλεπτα έξοδα.

  • Η ασφάλιση ζωής μπορεί να εξασφαλίσει ότι τα παιδιά σας και άλλοι εξαρτώμενοι θα έχουν οικονομική υποστήριξη σε περίπτωση απώλειας ζωής.
  • Επιπλέον,καλύψεις όπως η Απώλεια Καρίερα & Εισοδήματος, μπορούν να σας προστατέψουν σε περίπτωση  ατυχημάτων , ανικανότητας ή σοβαρής ασθένειας , αναπηρίας κτλ και  μπορούν να σας παρέχουν οικονομική βοήθεια σε περίπτωση που δεν είστε σε θέση να εργαστείτε. Σκεφτήτε τα έξοδα διατροφής, τα φροντιστήρια και τις δραστηριότητες των παιδιών!
  • Επίσης Η ασφάλιση περιουσίας , η στέγη για τα παιδία σας είναι σημείο αναφοράς.
  • Φυσικά η αποταμίευση για τις σπουδές των παιδίων αλλά και η δημιούργια έκτακτου ταμείου αναγκών για εσάς , θα σας προστατεύσει να αντιμετωπίσετε τυχόν οικονομικές δυσχέρειες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat και της Στατιστικής Υπηρεσίας της Κύπρου, ο αριθμός των διαζευγμένων ατόμων αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Αυτή η αύξηση υπογραμμίζει τη σημασία της ύπαρξης κατάλληλων ασφαλιστικών λύσεων που να καλύπτουν τις ανάγκες αυτής της σημαντικής κοινωνικής ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πάνος Τσιολής: Έτσι θα ενισχυθεί η Ασφαλιστική Συνείδηση στην Κύπρο

Η ασφάλιση προσφέρει σημαντική υποστήριξη στους διαζευγμένους, βοηθώντας τους να διαχειριστούν τις νέες οικονομικές προκλήσεις και να προστατεύσουν το μέλλον τους και των αγαπημένων τους προσώπων.

Το ποσοστό διαζυγίων στην Κύπρο είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη, με περίπου ένα στα πέντε ζευγάρια να οδηγείται στο διαζύγιο.

Αυτό αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό 2,6 διαζυγίων ανά 1.000 κατοίκους​ (European Commission)​​(Michael Chambers & Co LLC)​.

Αυτή η υψηλή συχνότητα διαζυγίων αναδεικνύει την ανάγκη για κατάλληλες ασφαλιστικές λύσεις που θα μπορούσαν να στηρίξουν τους διαζευγμένους σε διάφορα οικονομικά θέματα.

Η ηρεμία , η αξιοπρέπεια και η γαλήνη είναι τα συστατικά που χρειάζεσται για το νέο σας ξεκίνημα!

Με τη σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση από έναν επαγγελματία ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι έχετε την απαραίτητη κάλυψη για να αντιμετωπίσετε με αυτοπεποίθηση τις νέες προκλήσεις της ζωής μετά το διαζύγιο.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Πανος Τσιολης

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!