1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Ideal Insurance Blog: Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Τι ασφάλεια χρειάζομαι;

Ideal Insurance Blog: Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Τι ασφάλεια χρειάζομαι;

Ideal Insurance Blog: Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Τι ασφάλεια χρειάζομαι;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η εργασία ως ελεύθερος επαγγελματίας σας δίνει την ελευθερία να διαχειρίζεστε την επιχείρησή σας, τη ροή εργασιών και τη ζωή σας, αλλά σας αφήνει επίσης ευάλωτους. Η ανεξάρτητη εργασία συνοδεύεται από έναν ορισμένο βαθμό κινδύνου. Και η έλλειψη ασφάλειας που θα σας παρείχε ο εργοδότης σας σημαίνει ότι χρειάζεστε όλη τη βοήθεια και την υποστήριξη που μπορείτε να πάρετε. Ωστόσο, το να λάβετε αυτή την υποστήριξη δεν είναι τόσο δύσκολο ή ακριβό όσο μπορεί να φαίνεται. Το κλειδί είναι να κατανοήσετε τους συγκεκριμένους κινδύνους που αντιμετωπίζετε και να λάβετε μέτρα για την αποτροπή τους.

Τι είδους ασφάλιση χρειάζονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες;

Η ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης για ελεύθερους επαγγελματίες σας προστατεύει από αξιώσεις αμέλειας από δυσαρεστημένους πελάτες. Πρόκειται κυρίως για περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι δεν κάνατε τη δουλειά για την οποία πληρώθηκατε ή ότι δεν την κάνατε αρκετά καλά. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει πιο συχνά απ’ ό,τι νομίζετε.

Ασφάλεια αστικής ευθύνης για ελεύθερους επαγγελματίες

Η ασφάλιση αυτή καλύπτει αξιώσεις εναντίον σας για σωματικές βλάβες ή/και υλικές ζημίες. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν είστε αδέξιος ή οι επισκέπτες σας είναι επιρρεπείς σε ατυχήματα. Αν επισκεφθείτε τα γραφεία των πελατών σας ή έρθουν αυτοί σε εσάς και συμβεί ατύχημα από δική σας υπαιτιότητα, μπορεί να βρεθείτε υπεύθυνοι για τυχόν ζημίες. Αυτό θα μπορούσε να είναι είτε τραυματισμός κάποιου είτε ζημιά που μπορεί να προκληθεί στα πράγματά του, όπως ένας ακριβός φορητός υπολογιστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι τάσεις στην ασφαλιστική βιομηχανία το 2025

Ασφάλιση γραφείου και περιουσίας

Η ασφάλιση γραφείου και περιουσίας καλύπτει τα πράγματα που χρησιμοποιείτε για να εργάζεστε ως ελεύθερος επαγγελματίας, που συνήθως σημαίνει αντικείμενα στο γραφείο σας (γραφείο, καρέκλα, Η/Υ, εκτυπωτής, φυτά, βιβλία κ.λπ.). Εάν η εργασία σας περιλαμβάνει συχνές εξόδους, θα χρειαστείτε πρόσθετη ασφάλιση για τον φορητό τεχνολογικό εξοπλισμό σας(φορητό υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο, tablet κ.λπ.).

Ασφάλιση στον κυβερνοχώρο για ελεύθερους επαγγελματίες

Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο αποτελεί δυνητικό πρόβλημα για όλους στις μέρες μας, όχι μόνο για τις μεγάλες εταιρείες. Οι χάκερ δεν ενδιαφέρονται για το ποιον πιάνουν, το μόνο που έχει σημασία είναι αν πρόκειται για λύτρα, κλοπή δεδομένων ή ακόμα και για την απλή επιθυμία να καταστρέψουν τη ζωή κάποιου.

Ασφάλιση ατυχημάτων

Εάν είστε προσωρινά ανίκανοι να εργαστείτε, η ασφάλιση ατυχήματος καταβάλλει στην επιχείρησή σας ένα εβδομαδιαίο επίδομα ή ένα εφάπαξ ποσό εάν είστε εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό μπορεί να αποτελέσει ζωτικής σημασίας εφεδρεία εάν εργάζεστε μόνοι σας και βασίζεστε μόνο στον εαυτό σας. Καλύπτει επίσης τα καθημερινά έξοδα λειτουργίας ενός γραφείου, καθώς και την πληρωμή για επιπλέον εργατικό δυναμικό, εάν χρειάζεστε βοήθεια για την υποστήριξη της επιχείρησής σας σε περίπτωση ατυχήματος.

Ασφάλιση απώλειας εισοδήματος και καριέρας

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, εσείς είστε αυτός που παίρνει όλες τις αποφάσεις. Το ποια ασφάλιση για ελεύθερους επαγγελματίες να επιλέξετε και πόσο εξαρτάται επίσης από εσάς. Αλλά να θυμάστε, εκείνη τη βροχερή μέρα που κάτι θα πάει τρομερά στραβά (κάτι που μπορεί να μη συμβεί ποτέ, αλλά θα μπορούσε να συμβεί), η απόφαση να προστατεύσετε την ευημερία σας με ασφάλιση για ελεύθερους επαγγελματίες θα αποδειχθεί μια από τις καλύτερες αποφάσεις σας.

Πηγή: Ideal Insurance

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Πανος Τσιολης

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.