1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Insurance Europe: Νέα ρήτρα επισκευής αυτοκινήτων

Insurance Europe: Νέα ρήτρα επισκευής αυτοκινήτων

Insurance Europe: Νέα ρήτρα επισκευής αυτοκινήτων
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Insurance Europe χαιρετίζει την υιοθέτηση του νέου πακέτου σχεδιασμού της ΕΕ, το οποίο εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 10 Οκτωβρίου.

Το πακέτο περιλαμβάνει την Αναθεωρημένη Οδηγία για τη Βιομηχανία Σχεδιασμού και τον τροποποιημένο Κανονισμό για τα Κοινοτικά Σχέδια, ενώ εισάγει μία ενιαία και εναρμονισμένη ευρωπαϊκή ρήτρα επισκευής. Αυτή η ρήτρα εξαιρεί τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούνται για την επισκευή σύνθετων προϊόντων, όπως τα εξαρτήματα αυτοκινήτων, από την προστασία σχεδιασμού.

Η ρήτρα επισκευής, η οποία θα τεθεί σε ισχύ μετά από μεταβατική περίοδο οκτώ ετών, αναμένεται να επιφέρει σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη. Θα μειώσει το κόστος επισκευής των αυτοκινήτων, αυξάνοντας έτσι την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την επιχειρηματικότητα στην ευρωπαϊκή αγορά μεταχειρισμένων εξαρτημάτων αυτοκινήτων.

Η υιοθέτηση του νέου πακέτου σχεδιασμού αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις, προωθώντας την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.