1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Insurance Europe: Πολιτική για την εποπτεία της πολυμορφίας, της ισότητας και...

Insurance Europe: Πολιτική για την εποπτεία της πολυμορφίας, της ισότητας και της συμπερίληψης

Insurance Europe: Πολιτική για την εποπτεία της πολυμορφίας, της ισότητας και της συμπερίληψης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Insurance Europe ανταποκρίθηκε στη διαβούλευση της Διεθνούς Ένωσης Ασφαλιστικών Εποπτικών Αρχών (IAIS) σχετικά με το σχέδιο εγγράφου εφαρμογής για την εποπτεία της πολυμορφίας, της ισότητας και της συμπερίληψης(DEI).

Η Insurance Europe επικροτεί τη δέσμευση της IAIS να υποστηρίξει την πολιτική DEI. ”Υποδέχεται” επίσης την αναγνώριση από την IAIS ότι οι συγκεκριμένες τοπικές συνθήκες, όπως το νομικό, πολιτιστικό και ιστορικό πλαίσιο, θα επηρεάσουν και θα διαμορφώσουν αναπόφευκτα τις δραστηριότητες DEI. Επιπλέον, η Insurance Europe τονίζει ότι το μέγεθος και ο τύπος μιας εταιρείας θα επηρεάσει την πολιτική DEI, επηρεάζοντας, για παράδειγμα, την ικανότητα συλλογής δεδομένων ή την ταχύτητα υλοποίησης πρωτοβουλιών.

Μεταξύ άλλων σημείων, τονίζει περαιτέρω τη σημασία της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών, δίνοντας το παράδειγμα του DEI Hub που εγκαινίασε το 2022. Η Insurance Europe επαναλαμβάνει επίσης τη σημασία της εξεύρεσης κοινής συμφωνίας με όλους τους σχετικούς φορείς σχετικά με τις βασικές αρχές – όπως στην κοινή δήλωση που υπέγραψε με τους κοινωνικούς εταίρους της Ευρωπαϊκής Ασφαλιστικής Εταιρείας, η οποία παρουσιάζει συστάσεις σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης της πολιτικής ίσων ευκαιριών, κατάρτισης και πρόσληψης χωρίς αποκλεισμούς.

Επιπλέον, καλεί την IAIS και τις εθνικές εποπτικές αρχές να αναλάβουν εκπαιδευτικό ρόλο που θα προσφέρει στον κλάδο υποστήριξη και πληροφόρηση για την παροχή DEI. Στην απάντησή της, η Insurance Europe προτείνει οι ίδιες οι στρατηγικές και οι στόχοι των εταιρειών θα πρέπει να συμπληρώνονται από εσωτερικές πολιτικές.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!