1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Insurance Europe προς IAIS: Ολοκληρώστε το ICS χωρίς επιπλέον δεδομένα!

Insurance Europe προς IAIS: Ολοκληρώστε το ICS χωρίς επιπλέον δεδομένα!

Insurance Europe προς IAIS: Ολοκληρώστε το ICS χωρίς επιπλέον δεδομένα!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Insurance Europe ζητά από την Διεθνή Ένωση Ασφαλιστικών Εποπτικών Αρχών (IAIS) να ολοκληρώσει το έργο της για το Ασφαλιστικό Κεφαλαιακό Πρότυπο – ICS – χωρίς να ζητήσει περαιτέρω δεδομένα από τον ασφαλιστικό κλάδο, επισημαίνοντας την ήδη σημαντική συμβολή του κλάδου και υποστηρίζοντας τα υπάρχοντα ευρωπαϊκά καθεστώτα φερεγγυότητας ως βάση για την εφαρμογή του ICS στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα Insurance Europe κάλεσε τη Διεθνή Ένωση Ασφαλιστικών Εποπτικών Αρχών (IAIS) να ολοκληρώσει το έργο της για το Ασφαλιστικό Κεφαλαιακό Πρότυπο (ICS) και να μην προβεί σε περαιτέρω απαιτήσεις για δεδομένα από τον κλάδο.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Insurance Europe υποστήριξε τον αρχικό στόχο του έργου να προωθήσει ένα υγιές και παγκόσμιο ρυθμιστικό πλαίσιο ίσων όρων ανταγωνισμού μέσω συνεπών παγκόσμιων ασφαλιστικών προτύπων για τους διεθνώς ενεργούς ασφαλιστικούς ομίλους (IAIG).

Στο έγγραφο θέσης που ενέκρινε πρόσφατα, η Insurance Europe σημειώνει ότι ο ευρωπαϊκός κλάδος έχει παράσχει εκτεταμένη υποστήριξη στη διεθνή εποπτική κοινότητα στο έργο της, παρέχοντας τεράστιες ποσότητες δεδομένων και δοκιμών και τεχνική συμβολή.

Η ομοσπονδία των ασφαλιστικών ενώσεων προειδοποιεί κατά της υποβολής περαιτέρω αιτημάτων για δεδομένα ICS, όπως προτείνεται στο νέο πρόσφατο πολυετές σχέδιο εφαρμογής.

Ο Angus Scorgie, επικεφαλής του τμήματος προληπτικών και διεθνών υποθέσεων της ομοσπονδίας, δήλωσε: “Δεδομένων των τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων που έχουν ήδη παρασχεθεί στην IAIS κατά την προετοιμασία του ICS και των αναμενόμενων προσεγγίσεων εφαρμογής, δεν φαίνεται να υπάρχει επαρκής δικαιολογία για μελλοντικά αιτήματα παροχής δεδομένων, τα οποία θα προσθέσουν μόνο στον ήδη εκτεταμένο φόρτο υποβολής εκθέσεων που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Κλιματική αλλαγή: Έκθεση της ΕΕ προτείνει τρόπους για την αντιμετώπιση του κενού ασφαλιστικής προστασίας

Η Insurance Europe τονίζει ότι η IAIS θα πρέπει να αποφασίσει τα τελικά στοιχεία του πλαισίου ICS με βάση τα στοιχεία της ποσοτικής προσέγγισης για την οποία έχει δεσμευτεί. Σημειώνει επίσης την υποστήριξή της προς τα υφιστάμενα ευρωπαϊκά καθεστώτα φερεγγυότητας, Solvency II, Solvency UK και το ελβετικό Solvency Test χωρίς περαιτέρω αλλαγές, ώστε να αποτελέσουν την εφαρμογή του ICS στην Ευρώπη.

Ο Angus Scorgie, πρόσθεσε: “Τα ευρωπαϊκά καθεστώτα φερεγγυότητας αποτελούν το παγκόσμιο χρυσό πρότυπο στα πλαίσια προληπτικής εποπτείας με βάση τον κίνδυνο και ως εκ τούτου θα πρέπει να θεωρηθούν ως η εφαρμογή του ICS σε ευρωπαϊκό επίπεδο , εάν και όταν συμφωνηθεί το τελικό ICS”.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.