1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ισχυρή η ανθεκτικότητα στις αμερικανικές ασφαλιστικές P&C

Ισχυρή η ανθεκτικότητα στις αμερικανικές ασφαλιστικές P&C

Ισχυρή η ανθεκτικότητα στις αμερικανικές ασφαλιστικές P&C
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της AM Best οι αμερικανικές εταιρείες αμοιβαίων ασφαλίσεων περιουσίας και ατυχημάτων (P/C) χρησιμοποίησαν τα έσοδα από επενδύσεις για να συμβάλουν στην άμβλυνση των οικονομικών επιπτώσεων των προκλήσεων που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες προκάλεσαν διακυμάνσεις στις επιδόσεις ανάληψης κινδύνων.

Η τελευταία έκθεση της Best’s Market Segment Report, με τίτλο «US Property/Casualty Mutual Insurers Resilient Despite Perpetual Volatility», υπογραμμίζει ότι το 2023, ο τομέας των αμοιβαίων ασφαλίσεων ζημιών και ατυχημάτων (P/C) των ΗΠΑ αντιμετώπισε σημαντικές προκλήσεις.

Αυτές περιλάμβαναν τον επίμονο πληθωρισμό, το αυξημένο κόστος για τις παραδοσιακές ζημιές και ένα ακόμη έτος σοβαρών καιρικών φαινομένων.

Ως αποτέλεσμα, οι καθαρές ζημίες αυξήθηκαν κατά σχεδόν 15% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ο τομέας ανέφερε ζημίες ανάληψης ασφαλίσεων ύψους 36,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2023, μια αύξηση 17% σε σχέση με τις ζημίες του 2022.

Παρά τις εν λόγω ζημίες ανάληψης κινδύνων, ο τομέας επωφελήθηκε από καθαρά έσοδα από επενδύσεις ύψους $23,4 δισ. το 2023, τα οποία ήταν 26% υψηλότερα από το προηγούμενο έτος.

Παρόλο που αυτά τα έσοδα από επενδύσεις παρείχαν κάποια ανακούφιση, οι ασφαλιστικές εταιρείες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πιέσεις από την αύξηση του κόστους αντασφάλισης και, σε ορισμένες περιπτώσεις, καθυστερήσεις ή αντίσταση από τις ρυθμιστικές αρχές όσον αφορά τις αυξήσεις των επιτοκίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πιάστε τα όλα: Πώς το Pokémon Go έβαλε πολλούς σε μπελάδες

«Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες λαμβάνουν αυξήσεις των επιτοκίων, αλλά υπάρχουν αντιδράσεις», πρόσθεσε η Lauren Magro, Financial Analyst, AM Best.

«Τα ρυθμιστικά καθεστώτα των ασφαλιστικών εταιρειών διαφέρουν ανά κράτος, με ορισμένα να είναι πιο συντηρητικά από άλλα, γεγονός που οδηγεί σε καθυστερήσεις έγκρισης και εφαρμογής».

Για τις αμοιβαίες ασφαλιστικές εταιρείες που αξιολογούνται από την AM Best, υπήρξε σημαντική αύξηση των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων (GPW) από το 2021. Το αντασφαλιστικό κόστος άρχισε να αυξάνεται πριν εμφανιστούν πληθωριστικές πιέσεις αργότερα το ίδιο έτος.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες αντέδρασαν γρήγορα, εστιάζοντας στην επίτευξη επαρκούς τιμολόγησης για την αντιμετώπιση των υψηλότερων ανοιγμάτων, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση των καθαρών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων (NPW) κατά 9% το 2022. Το 2023, τα NPW αυξήθηκαν κατά σχεδόν 13%, αντιπροσωπεύοντας την υψηλότερη αύξηση των ασφαλίστρων για τον αμοιβαίο κλάδο την τελευταία δεκαετία.

«Οι ασφαλιστικές εταιρείες συνεχίζουν να επιδιώκουν την επάρκεια των ποσοστών, με πολλούς να επιδιώκουν να εφαρμόσουν πρόσθετες αυξήσεις των ποσοστών το δεύτερο εξάμηνο του 2024, και αυτή η τάση πιθανότατα θα συνεχιστεί και το 2025», συνέχισε ο Magro.

Στο τέλος του 2023, το πλεόνασμα των ασφαλισμένων για τον αλληλασφαλιστικό κλάδο P/C των ΗΠΑ ήταν λίγο κάτω από 400 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση από το 2022, αλλά παραμένει κάτω από το επίπεδο που παρατηρήθηκε το 2021. Η αύξηση του πλεονάσματος το 2023 οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανάκαμψη της αγοράς μετοχών, η οποία δημιούργησε μη πραγματοποιηθέντα κεφαλαιακά κέρδη που ξεπέρασαν τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2022 έως το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ασφάλεια Κατοικίας: Προστατεύουμε ό,τι έχει αξία για εσάς

Κατά την τελευταία πενταετία, η επενδυτική κατανομή των αμοιβαίων ασφαλιστών έχει παρουσιάσει κάποιες διακυμάνσεις. Τα ομόλογα αποτελούσαν σταθερά περίπου το 60% των χαρτοφυλακίων τους ετησίως.

Οι μετοχές αντιπροσώπευαν μεταξύ 19% και 23%, αντανακλώντας μια γενικά συντηρητική προσέγγιση στις επενδύσεις σε ολόκληρο τον κλάδο, αν και οι μεμονωμένες επενδυτικές στρατηγικές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις προτιμήσεις των ασφαλιστών για τον κίνδυνο.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.