1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Κερδοφορία, Φερεγγυότητα και Καινοτόμα Προϊόντα: Συνέντευξη με τον CEO της Κόσμος...

Κερδοφορία, Φερεγγυότητα και Καινοτόμα Προϊόντα: Συνέντευξη με τον CEO της Κόσμος Ασφαλιστικής

Κερδοφορία, Φερεγγυότητα και Καινοτόμα Προϊόντα: Συνέντευξη με τον CEO της Κόσμος Ασφαλιστικής
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Καλεσμένος στην εκπομπή του Insurance Talks, ο Κυριάκος Τυλλής, Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της Κόσμος Ασφαλιστική μίλησε στον Παναγιώτη Σοφοκλέους για πολύ σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τόσο τον ασφαλιστικό κλάδο ευρύτερα, όσο και την ίδια την Κόσμος Ασφαλιστική.

Με μια ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν την εξωτερική και εσωτερική επικαιρότητα εκτυλίχθηκε η συζήτηση ανάμεσα στον Κυριάκο Τυλλή και το δημιουργό του Cyprus Insurance News και της εκπομπής Insurance Talks.

Η συζήτηση άνοιξε φυσικά με τον απολογισμό της Κόσμος για το 2023. Πιο συγκεκριμένα, το 2023 τα αποτελέσματα της εταιρείας ήταν εξαιρετικά και η κερδοφορία της εντυπωσίασε. Ο κ. Τυλλής σχολίασε στην κάμερα του Cyprus Insurance News το γεγονός ότι η Κόσμος Ασφαλιστική κατάφερε να πετύχει τον πρωταρχικό της στόχο για υψηλή κερδοφορία από ασφαλιστικές εργασίες.

Στη συνέχεια της εκπομπής, ο Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της Κόσμος μοιράστηκε μαζί μας τους νέους στόχους της εταιρείας για το 2024. Ανέφερε ότι μέχρι τώρα η χρονιά εξελίσσεται πολύ καλά παραγωγικά. Η υγιής αύξηση χαρτοφυλακίου, η αναβάθμιση των προϊόντων, η ολοκλήρωση διαδικασιών αυτοματοποίησης και το Online portal είναι μέσα στους σταθερούς στόχους της Κόσμος για συνεχή εξέλιξη και αναβάθμιση. Μέχρι τώρα πολύ σημαντικό γεγονός για το 2024 είναι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της εταιρείας που ανέρχεται στο 172%, όπως μας είπε ο κ. Τυλλής.

Μέσα σε όλα αυτά οι σύγχρονες εξελίξεις διαμορφώνουν ένα προκλητικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις και τη δραστηριότητά τους. Έτσι, ακολούθως συζητήσαμε μαζί με τον κ. Τυλλή για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ασφαλιστικός κλάδος σήμερα.

Σύμφωνα με τον κ. Τυλλή η μεγαλύτερη πρόκληση των καιρών μας και κατ’ επέκταση και για την ασφαλιστική αγορά είναι ο πληθωρισμός. Ο κ. Τυλλής εξήγησε πώς αυτό επηρεάζει τόσο την αγορά στο σύνολό της όσο και τον ίδιο τον καταναλωτή, αλλά και ποιες προσαρμογές έχουν γίνει στο πλαίσιο του αυξημένου πληθωρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η θανατηφόρα συνήθεια που κοστίζει τη ζωή σε πάνω από 2,5 εκατομμύρια άτομα το χρόνο

Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι μια ακόμη πρόκληση που πυροδοτείται στην σύγχρονη Κυπριακή ασφαλιστική αγορά είναι ο ανταγωνισμός, κάτι που αφορά την πληθώρα των ασφαλιστικών εταιρειών που υπάρχουν και δραστηριοποιούνται στη χώρα, αλλά και ο ανταγωνισμός που δημιουργείται από ασφαλιστικές εταιρείες τραπεζικών ιδρυμάτων.

Στο σημείο αυτό ο Παναγιώτης Σοφοκλέους συμπλήρωσε την πρόκληση του IFRS17 που δημιούργησε αλλαγές και επιπρόσθετο κόστος για την επιμόρφωση, αυτό επηρέασε και την Κόσμος,όπως ανέφερε ο κ. Τυλλής, η οποία όμως ανταποκρίθηκε ομαλά και προσαρμόστηκε στις αλλαγές.

Ο Παναγιώτης Σοφοκλέους στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νέο προϊόν που λάνσαρε η εταιρεία, το οποίο είναι εξειδικευμένο για γραφειακούς χώρους, το πολυασφαλιστήριο OfficeCare, ζητώντας από τον κ. Τυλλή να μοιραστεί με το κοινό το τι διαφορετικό προσφέρει το προϊόν αυτό.

Το συγκεκριμένο προϊόν προσφέρει πολλαπλές καλύψεις σύμφωνα με τον κ. Τυλλή και απευθύνεται σε γραφειακά επαγγέλματα αποτελώντας μια ιδανική επιλογή πλήρους κάλυψης. Αυτό που το διαφοροποιεί είναι η προσπάθεια να γίνει πλήρως ηλεκτρονικό και πολύ εύκολο συγκριτικά με τα τυπικά ασφαλιστήρια. Είναι πολύ αναβαθμισμένο ως προϊόν, μοντέρνο και ταυτόχρονα προσιτό οικονομικά και ευέλικτο ως προς τις καλύψεις που προσφέρει.

Δε θα μπορούσε να λείπει από τη συζήτηση και το ζήτημα των προκλήσεων του Κλάδου Υγείας. Ο κ. Τυλλής υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι η σημαντικότητα της ασφαλιστικής κάλυψης υγείας είναι από τις πιο βασικές και αδιαπραγμάτευτες καλύψεις που χρειάζεται κάποιος ανεξάρτητα από την παρουσία του ΓΕΣΥ. Η έλλειψη ιδιωτικών νοσηλευτηρίων επηρεάζει τη γνώμη του καταναλωτικού κοινού για το κατά πόσο αξίζει να κάνει ασφάλιση με κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ωστόσο, όπως μας είπε και ο κ. Τυλλής οι δυνατότητες που προσφέρει αυτή η κάλυψη ξεπερνούν τα σύνορα, καθώς κάποιος σε μια στιγμή ανάγκης μπορεί να απευθυνθεί σε ειδικούς και νοσοκομεία του εξωτερικού. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που προσφέρει μια ασφαλιστική εταιρεία στον πελάτη είναι ένα σημείο που την ξεχωρίζει και την τοποθετεί ψηλά στα μάτια του πελάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Καύσωνας: Δροσιστείτε στη στιγμή και αποφύγετε την θερμοπληξία

Αναφορικά, με το θέμα της ασφάλισης ηλικιωμένων που θίχτηκε και πρόσφατα στην αγορά, ο κ. Τυλλής υποστήριξε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες που απορρίπτουν ή ζητούν υψηλότερα ασφάλιστρα το κάνουν λόγω στατιστικών στοιχείων που καταδεικνύουν την υψηλή επικινδυνότητα για ατυχήματα από αυτές τις ηλικίες. Το ασφάλιστρο που αντιστοιχεί στον κίνδυνο ατυχήματος, είναι λογικό να είναι πιο υψηλό. Η πολιτική της Κόσμος σε αυτό το ζήτημα είναι να αξιολογεί τον υφιστάμενο πελάτη σε κάθε ανανέωση και συνεχίζει να παρέχει κάλυψη σε πελάτη που φυσικά δεν είναι ακίνδυνος. Ωστόσο, εξαρτάται και από την κάθε περίπτωση, όπως μας είπε και ο κ. Τυλλής.

Επιπλέον, ο κ. Τυλλής μίλησε για το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας, το οποίο είναι η εξυπηρέτηση των πελατών που χαρακτηρίζεται από αμεσότητα και σταθερή παρουσία δίπλα στον πελάτη.

Όσον αφορά το ζήτημα των συγχωνεύσεων ο κ. Τυλλής τόνισε ότι στην Κόσμος είναι ανοιχτοί σε προτάσεις αρκεί αυτό να οδηγεί σε μια καλύτερη προοπτική. Αλλά στο κομμάτι που αφορά την εξαγορά ο κ. Τυλλής ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στα πλάνα της εταιρείας προς το παρόν.

Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε στην εκπομπή είναι η φιλοσοφία της Κόσμος στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση και τη χρήση της τεχνολογίας. Στο συγκεκριμένο θέμα ο κ. Τυλλής τόνισε ότι ο συνεργάτης δεν πρέπει να βλέπει την τεχνολογία ως κάτι απειλητικό, αλλά σαν κάτι που μπορεί να τον προωθήσει.

Η Κόσμος στοχεύει στην τεχνολογική εξέλιξη και διαχρονικά υπήρξε τεχνολογικά αναβαθμισμένη ως εταιρεία, όπως πρόσθεσε στη συνέχεια.

Οι online πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων δεν είναι το μοντέλο που ακολουθεί η Κόσμος Ασφαλιστική, σύμφωνα με τον κ. Τυλλή. Κατά την άποψή του ο ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή παραμένει πολύ σημαντικός, ιδιαίτερα σε εταιρικούς πελάτες. Τόνισε ότι ιδιαίτερα για αρκετά εξειδικευμένα ασφαλιστικά προϊόντα δεν μπορούν να πουληθούν διαδικτυακά και η συμβολή του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είναι το Α και το Ω, όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σωστή εξυπηρέτηση πελατών χτίζει φήμη και αφοσίωση για τις ασφαλιστικές εταιρείες

Τέλος, η συζήτηση έκλεισε με το θέμα του ανθρώπινου δυναμικού στον ασφαλιστικό τομέα και τη στρατηγική της Κόσμος σε αυτό καθώς υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Ο κ. Τυλλής είπε πως υπάρχει ταλαντούχος κόσμος, αλλά είναι τόσο τεχνικός ο ασφαλιστικός χώρος που το καθιστά πιο δύσκολο να βρεθεί ο κατάλληλος υποψήφιος. Ωστόσο, η στρατηγική της Κόσμος είναι να επενδύει και να δημιουργεί ταλέντα από ανθρώπους που διακρίνει να είναι ικανοί και εργατικοί. Η πίστη στον άνθρωπο είναι ισχυρή και η υποστήριξη με εκπαίδευση από την Κόσμος μπορεί να δημιουργήσει εν τέλει ένα ισχυρό αποτέλεσμα!

Δείτε ολόκληρο το επεισόδιο με τη συνέντευξη του Κυριάκου Τυλλή:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!