1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Κόσμος Ασφαλιστική: Παραμένει προσηλωμένη στον στόχο για υγιή αύξηση παραγωγής

Κόσμος Ασφαλιστική: Παραμένει προσηλωμένη στον στόχο για υγιή αύξηση παραγωγής

Κόσμος Ασφαλιστική: Παραμένει προσηλωμένη στον στόχο για υγιή αύξηση παραγωγής
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, η Ετήσια Γενική Συνέλευση (ΕΓΣ) των Μετόχων της Κόσμος Ασφαλιστική με την εταιρεία να προχωράει σε ανακοίνωση σχετικά με τις αποφάσεις που λήφθηκαν, με βάση τους σχετικούς κανονισμούς του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου αλλά και την όσο πληρέστερη ενημέρωση των μετόχων και του ευρύτερου επενδυτικού κοινού

Αρχικά, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης εξετάστηκαν και εγκρίθηκαν οι Ενοποιημένοι Λογαριασμοί και οι Οικονομικές Καταστάσεις της Εταιρείας για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2023 όπως έχουν ελεγχθεί από τους εξωτερικούς ελεγκτές της Εταιρείας.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, κ. Μάριος Λουκαΐδης, ανάφερε μεταξύ άλλων «Το 2023 η Εταιρεία συνέχισε την θετική πορεία των προηγούμενων ετών τόσο παραγωγικά όσο και σε θέματα κερδοφορίας.

Με απόλυτη προσήλωση στους στόχους που η διοίκηση της Εταιρείας έθεσε τα προηγούμενα χρόνια, συνεχίζουμε να επιτυγχάνουμε υγιή αύξηση παραγωγής σε διαχρονικά κερδοφόρους κλάδους ασφάλισης παρόλο τον έντονο ανταγωνισμό.

Τα αποτελέσματα του 2023 είναι επακόλουθο μιας κοπιαστικής, αδιάκοπης και ταυτόχρονα ομαδικής προσπάθειας της διευθυντικής ομάδας, των στελεχών, του προσωπικού και των συνεργατών της Εταιρείας μας, αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν πως οι ενέργειες που έλαβε και συνεχίζει να λαμβάνει η διεύθυνση της Εταιρεία αποτελούν τα θεμέλια μιας μακροχρόνιας πορείας θετικών αποτελεσμάτων.»

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία είχε παρουσιάσει πολύ θετικά αποτελέσματα για το 2023, καταφέρνοντας να σημειώσει μία θεαματική αύξηση στην κερδοφορία της, με τα κέρδη για το έτος να ανέρχονται σε €1.988.503 έναντι των €1.207.861 (όπως είχαν αναπροσαρμοστεί) το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αναβλήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κόσμος Ασφαλιστικής

Πέραν της εξέτασης των οικονομικών καταστάσεων, η Γενική Συνέλευση πήρε τις εξής αποφάσεις:

Επανεκλογή Μελών Διοικητικού Συμβουλίου

Επανεξελέγησαν στη θέση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Μάριος Λουκαΐδης και ο κ. Ηλίας Δημητρίου, οι οποίοι αποχωρούσαν εκ περιτροπής σύμφωνα με το Καταστατικό της Εταιρείας και οι οποίοι προσφέρθηκαν για επανεκλογή.

Οι κ.κ. Μάριος Κυριάκου, Στάλω Κουμίδου, Κυριάκος Τυλλής και Ανδρέας Τυλλής διατηρούν το αξίωμα τους ως Διοικητικοί Σύμβουλοι της Εταιρείας.

Αμοιβή Διοικητικών Συμβούλων

Αποφασίστηκε όπως η αμοιβή των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου παραμείνουν οι ίδιες και σε αυτό το πλαίσιο εγκρίθηκε η πολιτική αμοιβών της Εταιρείας ως ακολούθως:

  • Κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, πέραν του Εκτελεστικού Διευθυντή, αμείβεται με 10.000 Ευρώ ετησίως.
  • Η αμοιβή του Προέδρου παραμένει η ίδια, 20.000 Ευρώ ετησίως
  • Οι πρόεδροι των επιτροπών του Διοικητικού Συμβουλίου λαμβάνουν επιπλέον αμοιβή 1.000 Ευρώ ετησίως.
  • Κάθε Διοικητικός Σύμβουλος θα λαμβάνει επιπλέον αμοιβή 100 Ευρώ για κάθε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου και για κάθε συνεδρία επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου που συμμετέχει.

Διορισμός Ελεγκτών

Εγκρίθηκε ο διορισμός του ελεγκτικού οίκου PricewaterhouseCoopers Limited ως Ελεγκτές της Εταιρείας για το τρέχον έτος και εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο όπως καθορίσει την αμοιβή τους.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.