1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Liberty Mutual: Άγγιξαν τα 717 εκατ. δολάρια τα καθαρά κέρδη το...

Liberty Mutual: Άγγιξαν τα 717 εκατ. δολάρια τα καθαρά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο

Liberty Mutual: Άγγιξαν τα 717 εκατ. δολάρια τα καθαρά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Liberty Mutual Holding Company Inc. (LMHC) κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 717 εκατ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2024, σημαντικά υψηλότερα από την καθαρή ζημία που σημείωσε, την ίδια περίοδο του 2023, ύψους 585 εκατ. δολαρίων.

Παράλληλα, ο οργανισμός κατέγραψε μείωση 3,3% στα καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα (NWP) στα 11,4 εκατ. δολάρια, σε σύγκριση με το ποσό των 11,8 εκατ. δολαρίων που είχε καταγράψει η εταιρεία το προηγούμενο τρίμηνο του έτους.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας σημείωσαν επίσης μικρή αύξηση κατά 3,6%, ανερχόμενα σε 12,8 εκατ. δολάρια, έναντι 12,3 εκατ. δολαρίων το 2023.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων σημείωσαν αξιοσημείωτη αύξηση, καθώς ανήλθαν σε 678 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών 610 εκατ. δολαρίων από το προηγούμενο έτος.

Εν τω μεταξύ, ο συνολικός συνδυασμένος δείκτης των οργανισμών για το β’ τρίμηνο του ’24 ήταν 99,6%, μια διαφορά 9,8 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με το 109,4% του προηγούμενου έτους, ενώ ο υποκείμενος συνδυασμένος δείκτης του διαμορφώθηκε στο 84% για το τρίμηνο, έναντι 93,5% από το προηγούμενο έτος.

Εξετάζοντας τα αποτελέσματά της για το πρώτο εξάμηνο του 2024, η LMHC σημείωσε καθαρά κέρδη ύψους 2,252 δισ. δολαρίων, μια σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με τις ζημίες ύψους 660 εκατ. δολαρίων που παρουσίασε η εταιρεία την ίδια περίοδο του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπερνούν τα 2 δισ. τα κέρδη της Swiss Re για το πρώτο εξάμηνο του 2024

Επιπλέον, το NWP για το πρώτο εξάμηνο του 24 διαμορφώθηκε στα 22,3 εκατ. δολάρια, μια μείωση 2,5% από τα 23 εκατ. δολάρια του προηγούμενου έτους.

Ο συνολικός συνδυασμένος δείκτης της εταιρείας για την περίοδο διαμορφώθηκε στο 97,7%, μια αξιοσημείωτη βελτίωση από το 106,5% του 2023, ενώ ο υποκείμενος συνδυασμένος δείκτης διαμορφώθηκε στο 86,2%, σε σύγκριση με το 94% του 2023.

Ο Tim Sweeney, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Liberty Mutual, σχολίασε: “Για το δεύτερο τρίμηνο, αναφέραμε καθαρό εισόδημα που αναλογεί στην LMHC ύψους 717 εκατομμυρίων δολαρίων, αντανακλώντας τη συνεχή βελτίωση του συνδυασμένου δείκτη μας και τα ισχυρά επενδυτικά αποτελέσματα.

“Ο συνδυασμένος δείκτης μας βελτιώθηκε κατά 9,5 μονάδες από το προηγούμενο έτος σε 84,0%. Από αυτό, οι 7,1 μονάδες βελτίωσης προέκυψαν από τις στοχευμένες στρατηγικές μας για τη βελτίωση των ασφαλιστικών μας συμβολαίων τόσο στις προσωπικές όσο και στις εμπορικές γραμμές. Επιπλέον, το συνεχιζόμενο πρόγραμμα διαχείρισης εξόδων μας συνέβαλε κατά 2,4 μονάδες στη βελτίωση του δείκτη εξόδων, οδηγώντας τον στο 26,4% για το δεύτερο τρίμηνο και το εξάμηνο.

“Οι ζημιές από καταστροφές το τρίμηνο παρέμειναν αυξημένες, παρά τη βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, που αποδίδονται κυρίως στην έντονη δραστηριότητα καταιγίδων στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ. Συμπεριλαμβανομένων των καταστροφών και της εξέλιξης του προηγούμενου έτους, ο συνολικός συνδυασμένος δείκτης ήταν 99,6% για το τρίμηνο, μια βελτίωση 9,8 μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δείτε πώς κινήθηκαν τα επενδυτικά ταμεία τον Ιούνιο 2024

Επιπλέον, τα επενδυτικά αποτελέσματα του τριμήνου ήταν ισχυρά, επωφελούμενα από τα υψηλότερα ποσοστά επανεπένδυσης και τις ευνοϊκές αποτιμήσεις ιδιωτικών μετοχών, τα οποία συνέβαλαν σε καθαρό εισόδημα από επενδύσεις ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων”.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!